Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Superleague: Αυτό είναι το πρόγραμμα στα play offs!

Φωτιά τα ματς!

5 Μαρτίου 2020 16:50
Superleague: Αυτό είναι το πρόγραμμα στα play offs!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Superleague επικύρωσε τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και έτσι προχώρησε και στην ανακοίνωση του προγράμματος για τα play offs της διοργάνωσης!

Ο Ολυμπιακός έχει πάντως ήδη σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο, το οποίο έγινε ακόμη μεγαλύτερο μετά την απόφαση για αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ ξεκινάει πάντως με ματσάρες, αφού στην πρεμιέρα, ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχεται ξανά τους Πειραιώτες στην Τούμπα (ήδη δύο φορές το τελευταίο 15ήμερο) και η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ο Άρης θα δώσει το πρώτο ματς στην έδρα του απέναντι στον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

1η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
  • Αρης – ΟΦΗ
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

2η αγωνιστική

  • Ολυμπιακός – Άρης
  • ΟΦΗ – ΑΕΚ
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – Αρης
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
  • ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

4η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • Αρης – ΠΑΟΚ
  • ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική

  • Ολυμπιακός – ΟΦΗ
  • Παναθηναϊκός – Αρης
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

6η αγωνιστική

  • Άρης – ΑΕΚ
  • ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

7η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – ΟΦΗ
  • Αρης – Ολυμπιακός
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

8η αγωνιστική

  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
  • ΟΦΗ – Αρης
  • Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

9η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
  • Αρης – Παναθηναϊκός
  • ΟΦΗ – Ολυμπιακός

10η αγωνιστική

  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ
  • Παναθηναϊκός – ΟΦΗ
  • ΠΑΟΚ – Αρης

Super League: «Σούπερ» ΟΦΗ μπαίνει 5ος στα playoffs!

Το δικό του «πάρτι» διοργάνωσε απόψε ο ΟΦΗ. Οι κρητικοί με νίκη επί της Λαμίας θα «σφράγιζαν» την είσοδό τους στα πλέι οφ και κατά πάσα πιθανότητα ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» της επόμενης σεζόν, εκτός και αν «πέσει» η ποινή του Παναθηναϊκού. Τελικά την πήραν με... εκκωφαντικό τρόπο, αφού κέρδισαν με 3-0 και σε συνάρτηση μάλιστα την ήττα του Αρη, τερμάτισαν στην 5η θέση της κανονικής περιόδου. Δείτε και την νίκη τίτλου που πήρε ο Ολυμπιακός.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιδο, Νέιρα στο «6» και «8» αντίστοιχα, τους Τσιλιανίδη, Σεμέδο στα άκρα και τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Φιγκερέιδο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Επασί στο τέρμα, τους Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σκόνδρα, Δημούτσο στον άξονα, τους Βασιλόγιαννη, Ρόμανιτς στα άκρα και τους Αραβίδη, Καραμάνο στην επίθεση.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει. Μόλις στα 87 δευτερόλεπτα ο Φιγκερέιδο με κοντινή προβολή μετά από παράλληλη του Τσιλιανίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το «Γεντί Κουλέ» πήρε... φωτιά. Οι κρητικοί συνχισαν να πρεσάραυν ψηλά και λίγο αργότερα (9') είδαμε ένα γκολ... μαγεία. Ο Ναμπί «πυροβόλησε» αρκετά μέτρα έξω από τα καρέ των φιλοξενουμένων και ο Επασί δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Αν και στην μπάλα όλα γίνονται και έχουμε δει πολλά, ήταν προφανές πια πως οι παίκτες του Γιώργου Σίμου κυριαρχούσαν και τα πάντα είχαν, σε μεγάλο βαθμό, κριθεί.

Μάλιστα παρέμειναν ψηλά. Πίεζαν, δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν, ενώ τα άκρα τους, Τσιλιανίδης, Σεμέντο παρουσιάζονταν ιδιαίτερα ορεξάτοι. Ο τελευταίος μάλιστα έδωσε στο 20' συνέχεια στον χορό των γκολ, καθώς τότε ξεκίνησε την ατομική του προσπάθεια από τα αριστερά, πέρασε 2 αντιπάλους του, συνέκλινε, πάτησε περιοχή και με σουτ σημείωσε ακόμη ένα όμορφο γκολ.

Ετσι η διαφαινόμενη νίκη του ΟΦΗ άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου και μέχρι την ανάπαυλα η αναμέτρηση είχε ρυθμό, αφού και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά. Μεγάλη φάση δεν είδαμε και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους κρητικούς μπροστά με 3-0, έχοντας εκμεταλλευτεί όλες τις on target τελικές τους και με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 68%.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όπως το πρώτο, αλλά με τη διαφορά πως οι κρητικοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η Λαμία θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και με την είσοδο του Μπεχαράνο άλλαξε το 4-4-2 που δεν λειτούργησε, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Η αναμέτρηση ως επί το πλείστον παίζονταν στο μισό των φιλοξενούμενων, αλλά ο Επασί αντέδρασε σωστά σε δύο σουτ του Νέιρα, οι Μαρίνάκης, Σεμέντο αστόχησαν από καλή θέση και το σκορ παρέμενε στα επίπεδα του 3-0.

Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός έπεσε και λογικά. Οι φιλοξενούμενοι «έψαξαν» το γκολ της τιμής (είχαν μία καλή στιγμή με τον Ρόμανιτς), αλλά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Αλλωστε και εκείνοι σκέφτονταν το... πάρτι που ετοιμάζονταν να γίνει.

Πισωγύρισμα για τον Άρη

Ο Ατρόμητος έφυγε με το... τρίποντο από το «Κλεάνθης Βικελίδης» κερδίζοντας τον Άρη με 1-2 και ρίχνοντας τους «κιτρινόμαυρους» στην έκτη θέση της Super League 1 με (34 βαθμούς) και κατακτώντας με τη σειρά του την έβδομη θέση που οδηγεί στα Play out με (32 βαθμούς).

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο διατεθειμένες να κάνουν το παιχνίδι τους και πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά χωρίς κάποιο τέρμα από τις δύο ομάδες και τον Άρη να τον έλεγχο της μπάλας.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου Άρης πήρε το προβάδισμα με τον Ντιγκινί να πλασάρει στο 48ο λεπτό τον Μανδά για το 1-0, ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ με τον Ενσικουλού να απαντάει στο 52', κάνοντας 1-1.

Την ανατροπή του Ατρομήτου ολοκλήρωσε ο Ροντρίγκο Γκάλο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ και πετυχαίνοντας ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα με τον Έμαν να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης έψαξε την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει με τον νεαρό Μανδά να φέρει μεγάλη «ευθύνη» για τη νίκη της ομάδας του.

Επιβλητική η ΑΕΛ

Μονόπλευρο ήταν το βαθμολογικό ενδιαφέρον πριν από την έναρξη του αγώνα στο «AEL FC Arena».

Εν αντιθέσει με την γηπεδούχο ΑΕΛ που δεν είχε υψηλό (βαθμολογικό) κίνητρο για τη νίκη πέρα από ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι άουτ, ο φιλοξενούμενος Αστέρας Τρίπολης ήθελε να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες εισόδου στην εξάδα και των πλέι οφ, μέσω της δικής του νίκης στον Πηνειό και της ταυτόχρονης γκέλας του ΟΦΗ στο ματς με τη Λαμία στο Ηράκλειο.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψαν οι γηπεδούχοι την αναμέτρηση στο α΄ημίχρονο, σημειώνοντας τρία γκολ (!) με τέσσερις τελικές προσπάθειες μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι στο β΄ημίχρονο.

Ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς άνοιξε τον «χορό» των τερμάτων για την θεσσαλική ομάδα στο 18ο λεπτό και συνέχισε να «χορεύει» τους Αρκάδες σημειώνοντας άλλα δύο γκολ (36΄- 44΄). Κι αν ο Σέρβος μέσος υπήρξε ο «δήμιος» του Αστέρα, ο Ουάρντα έκανε…παπάδες απ΄την αριστερή πλευρά και από τα δικά του πόδια προήλθαν (με εξαιρετικές σέντρες – ασίστ) το δεύτερο και τρίτο γκολ των «βυσσινί».

Οι Αρκάδες έδωσαν χώρους στην ΑΕΛ και το πλήρωσαν πολύ ακριβά με την άμυνα τους να πελαγοδρομεί και τον τερματοφύλακα Μιχαήλ να βρίσκεται σε κακή μέρα έχοντας σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ με άστοχη έξοδο που αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί του Μιλοσάβλιεβιτς.

Στο β΄ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στα πρώτα 45 λεπτά με την ΑΕΛ να παίρνει το πόδι απ΄το γκάζι και να μην βγάζει μεγάλο ενθουσιασμό και δυναμική στο παιχνίδι (αν κι είχε δοκάρι με τον Μόρα στο 81΄) έχοντας το «μαξιλάρι» ασφαλείας του 3-0 και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων εν όψει πλέι άουτ.

Ο Αστέρας με κομμένα τα «φτερά» από το βαρύ σκορ με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο βγήκε στο β΄ημίχρονο με στόχο να περιορίσει την έκταση της ήττας κάτι που εν τέλει κατάφερε βελτιώνοντας την αμυντική του λειτουργία, παραμένοντας ωστόσο ακίνδυνος επιθετικά.

Η ΑΕΛ γεύτηκε το…μέλι της νίκης έπειτα από 9 παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας κερδίσει για τελευταία φορά στις 22 Δεκεμβρίου τον Πανιώνιο και μετρώντας έκτοτε 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Η θεσσαλική ομάδα επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στα «τρίποντα» και οδηγείται με καλή βαθμολογική συγκομιδή κι άλλον…αέρα στα πλέι άουτ που ακολουθούν.

Στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας έπειτα από ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών, «ναυάγησε» στα νερά του Πηνειού σε ένα ματς που υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να΄χε χαρακτήρα τελικού για τους Αρκάδες αν την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ δεν διέλυε τη Λαμία στο Ηράκλειο και δεν έβαζε ταφόπλακα στις ελπίδες τους για μια θέση στην πρώτη εξάδα των πλέι οφ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share