Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: Ψάχνει το σαφές προβάδισμα η ΑΕΚ - Για την υπέρβαση το Περιστέρι

Δράση στο BCL!

4 Μαρτίου 2020 13:05
Basketball Champions League: Ψάχνει το σαφές προβάδισμα η ΑΕΚ - Για την υπέρβαση το Περιστέρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πρώτη μέρα της φάσης των «16» του BCL ολοκληρώνεται με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι ιδιαιτέρως έντονο. Κι αυτό γιατί ΑΕΚ και Περιστέρι ρίχνονται στη μάχη, με τις προκλήσεις να είναι πολλές.

Η ΑΕΚ έχοντας εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας στη φάση των 16 υποδέχεται την Βόννη, με μοναδικό στόχο το 1-0, που θα την βοηθήσει να βάλει βάσεις πρόκρισης. Η Ένωση θέλει να πάει μακριά στη διοργάνωση, με τις βλέψεις της να φτάνουν ως το Final Four και στο πλαίσιο αυτό η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Δείτε το πώς η Ένωση είχε εξασφαλίσει το αβαντάζ.

Η Ένωση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τον Έλληνα κόουτς να μην υπολογίζει στην παρουσία του Νίκου Ρογκαβόπουλου, ο οποίος ταλαιπωρείται από θυλακτίτιδα στο 4ο μετατάρσιο και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Την ίδια στιγμή όμως Ζήσης και Γκίκας έχουν επιστρέψει σε αγωνιστικό ρυθμό με την υπόλοιπη ομάδα και αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή τους.

Από την άλλη πλευρά, η Βόννη ταξίδεψε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με τον Ντόναλντ Σλόαν να κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση. Ο Ουίλ Βόιγκτ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τι Τζέι ΝτιΛίο, όμως ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας θα βρίσκεται κανονικά μαζί με την ομάδα για να στηρίξει τους συμπαίκτες του.

Στην ΑΕΚ ποντάρουν πολλά και στην παρουσία του κόσμου, καθώς οι φίλοι της Ένωσης αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών, με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Ένωσης να κάνουν λόγο για περίπου 9-10.000 κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Δύσκολη αποστολή στο Ισραήλ για το Περιστέρι

Το Περιστέρι, από τη δική του πλευρά, έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας. Κι αυτό γιατί η ομάδα των δυτικών προαστίων αντιμετωπίζει ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης, την Χάποελ Ιερουσαλήμ, στην έδρα της.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ταξίδεψε στο Ισραήλ με πολύ καλή ψυχολογία, έπειτα από τη νίκη κόντρα στον Προμηθέα για το πρωτάθλημα, ενώ ο Έλληνας κόουτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

Στην αντίπερα όχθη, η Χάποελ ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του Εμάνουελ Τέρι, δείχνοντας πως έχει σαν στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share