Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Primera Division: Πάτησε την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ και έγινε αφεντικό! (videos)

Πήρε το clasico η βασίλισσα!

1 Μαρτίου 2020 23:55
Primera Division: Πάτησε την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ και έγινε αφεντικό! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βινίσιους έσπασε το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ σε clasico και η Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε την Μπαρτσελόνα να μοιάζει με κομπάρσο στην επανάληψη την προσπέρασε στην βαθμολογία με το καθαρό 2-0.

Είχε ξεχάσει από πότε είχε να κερδίσει στην Μαδρίτη σε clasico. Είχε να γίνει από το 2014, ασύλληπτο διάστημα για μία ομάδα σαν την Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε να κερδίσει την Μπαρτσελόνα εδώ και 7 ντέρμπι. Ξανά πολύ δύσκολο να το καταπιεί η περηφάνια της «βασίλισσας»!

Οι Καταλανοί για ένα ημίχρονο έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, όμως στην επανάληψη οι Μαδριλένοι ήταν άλλη ομάδα. Με γκολ του Βινίσιους και του Μαριάνο, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πήρε καθαρά το ντέρμπι με 2-0 και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Primera Division.

Το πλάνο του Σετιέν λειτούργησε μόνο για ένα ημίχρονο. Με τους Σεμέντο και Πικέ να καθαρίζουν τα πάντα και τους Μπουσκέτς - Αρτούρ να ελέγχουν απόλυτα το κέντρο, οι Καταλανοί πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Έβγαλαν χωρίς απειλή το πρώτο μέρος, έπαιζαν στα μέτρα και στον ρυθμό που ήθελαν και έψαχναν το γκολ που θα έγερνε την πλάστιγγα.

Ωστόσο, ο Γκριεζμάν σημάδεψε τα πουλιά ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι (21’), ο Κουρτουά νίκησε σε καθαρό τετ-α-τετ τον Αρτούρ (34’), ενώ ο Βέλγος είχε απάντηση και στην πρώτη φορά που ο Μέσι αποφάσισε να εκτελέσει εντός περιοχής (38’).

Είναι άγνωστο τι εντολές έδωσε στην ανάπαυλα ο Ζιντάν, όμως η ενέργεια του ντέρμπι άλλαξε ολοκληρωτικά στην επανάληψη. Η «βασίλισσα» κέρδισε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και το clasico έγινε μία μάχη της βασίλισσας με τον Τερ Στένγκεν.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας απογειώθηκε και έβγαλε με απίστευτο τρόπο το φαλτσαριστό σουτ του Ίσκο (53’), ενώ έκανε το ίδιο και σε κεφαλιά του ίδιου παίκτη λίγο αργότερα (60’) με τον Πικέ να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να πολιορκεί και να βάζει την Μπαρτσελόνα στην περιοχή της, όμως στην τελική προσπάθεια τα θαλάσσωνε. Το βολέ του Μπενζεμά (62’) έφυγε πολύ ψηλά, ενώ πάλι ο Τερ-Στέγκεν νίκησε τον Σέρχιο Ράμος στην πιο καθαρή ευκαιρία του ντέρμπι (68’).

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και στην μοναδική αναλαμπή της Μπαρτσελόνα στην επανάληψη, ο Μπρέιθγουεϊτ πήγε να γράψει ιστορία, όμως ο Κουρτουά του έκρυψε την εστία και στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ.

Με μαγική κάθετη, ο Κρόος τρύπησε την άμυνα της Μπαρτσελόνα από αριστερά και ο Βινίσιους που έκανε σέντρα-σουτ με την βοήθεια του Πικέ, νίκησε τον Τερ-Στέγκεν κι έκανε το 1-0, βάζοντας φωτιά στο «Μπερναμπέου».

Οι Καταλανοί ουδέποτε είχαν απάντηση σε αυτό το ψυχολογικό σοκ και στις καθυστερήσεις δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα. Από εκτέλεση πλαγίου, ο Μαριάνο έφυγε από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από δύσκολη γωνία πλάσαρε ιδανικά για το 2-0 (92’) που έφερε πανζουρλισμό στο γήπεδο για ένα ηδονικό βράδυ για τους οπαδούς της βασίλισσας.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share