Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Και τώρα... ετοιμάζεται για φιέστα ο Ολυμπιακός!

Άνοιξε κι άλλο η διαφορά!

1 Μαρτίου 2020 21:08
Super League: Και τώρα... ετοιμάζεται για φιέστα ο Ολυμπιακός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να δείξει μόνο μερικές στιγμές ποιότητας των παικτών του, κάμπτοντας με 2-0 το «εμπόδιο» του Παναιτωλικού και, μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, πάει στα playoffs με ένα «μαξιλαράκι» 7 πόντων, που τον ετοιμάζει... για φιέστα. Δείτε, επίσης, τι έγινε στα Πηγάδια.

Ο Ολυμπιακός για ένα ολόκληρο ημίχρονο έπαιξε με τη φωτιά, στο δεύτερο έπαιξε όσο ακριβώς χρειάστηκε και χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Φερνάντεθ βρήκε το γκολ που ξεκλείδωσε τη μαζική άμυνα του Παναιτωλικού, για το τελικό 2-0 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Με το αποτέλεσμα αυτό και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, οι «ερυθρόλευκοι» πλέον βρέθηκαν στο +7 πριν την έναρξη των πλέι-οφ, παραμένοντας μάλιστα αήττητοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με κατοχή μπάλας από τα πρώτα δευτερόλεπτα και διάθεση να πρεσάρει, όμως έδινε εξ αρχής και την αίσθηση ότι κάνει διαχείριση δυνάμεων ενόψει του... Γολγοθά που ακολουθεί. Ωστόσο, μάλλον το παράκανε, αφού το νωχελικό του ξεκίνημα έδωσε στον Παναιτωλικό την ευκαιρία να πάρει ψυχολογία και να αμυνθεί αποτελεσματικά με μια «γραμμή Μαζινό» μπροστά στην εστία του Κνετ, σε αυτό το 4-5-1 του Χάβου. Αυτή η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» στον αγωνιστικό χώρο δεν προσέφερε παρά ελάχιστες αξιόλογες φάσεις στην περιοχή του αντιπάλου, με τη συντριπτική του πλειοψηφία να μένουν και ανολοκλήρωτες.

Η συμπαγής άμυνα των Αγρινιωτών δεν έκανε... παραχωρήσεις, με τους φιλοξενούμενους να αποφεύγουν τα ατομικά λάθη και να έχουν πάντα σωστές αλληλοκαλύψεις. Λογικό, από τη στιγμή που μάλλον είχαν εγκαταλείψει πλήρως με τη σειρά τους το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο πάντα σε θέση επίθεσης, όμως συνέχισε να φλυαρεί και να καθυστερεί με τη μπάλα στα πόδια και χωρίς να έχει κίνηση στην επίθεσή του. Έτσι, ο Παναιτωλικός που πέρασε τη σέντρα σε 3-4 στιγμές σε όλο το πρώτο ημίχρονο και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να προσπαθεί να διατηρήσει το... μπλόκο μπροστά και μέσα στην περιοχή του.

Σαφέστατα πιο κινητική η ομάδα του Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο με όσες τελικές δεν είχε κάνει σε όλο το πρώτο, μέσα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Με τη συμπλήρωση μάλιστα μιας ώρας αγώνας, ο Ολυμπιακός έλυσε το γρίφο, με τον Ματιέ Βαλμπουενά που μόλις πριν λίγα λεπτά είχε μπει σαν αλλαγή, να δημιουργεί ένα ακόμη γκολ για φέτος, με την 20η ασίστ του! Από δική του σέντρα ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στο 60' από καλή θέση, ο Φερνάντεθ που είχε μπει στο ημίχρονο αντί του Κνετ έκανε μια εξαιρετικά άτσαλη επέμβαση, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Μετά το 1-0, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να διαχειριστούν όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας περισσότερες ευκαιρίες ως το φινάλε του αγώνα για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό τελικά ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βαλμπουνά -ποιον άλλο- να μοιράζει ακόμη μια ασίστ και τον Μπουχαλάκη να γράφει το τελικό 2-0 με συρτό, δεξί σουτ μέσα από την περιοχή. , με το γκολ του Μασούρα να δίνει τη νίκη και το «τρίποντο» που εκτόξευσε τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share