Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: «Πράσινη» κυριαρχία και μήνυμα εν όψει playoffs!

Άνετος και πάλι!

1 Μαρτίου 2020 20:59
Super League: «Πράσινη» κυριαρχία και μήνυμα εν όψει playoffs!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός «ξέσπασε» πάλι απέναντι σε έναν κατώτερο αντίπαλό του, «διέλυσε» με 4-1 το Βόλο κι έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των playoffs της Super League. Δείτε και την νίκη τίτλου του Ολυμπιακού.

Το τριφύλλι συνδύασε το νικηφόρο αποτέλεσμα με όμορφο ποδόσφαιρο, είχε ως κορυφαίο παίκτη τον Φεντερίκο Μακέντα που πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ, ενώ το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία της χώρας πήραν οι προερχόμενοι από τα φυτώρια του συλλόγου, Ξενόπουλος και Ζαγαρίτης.

Παρά το γεγονός ότι το ματς δεν είχε ιδιαίτερη βαθμολογική αξία, υπό την έννοια ότι ο μεν Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ κι ο Βόλος θα συμμετάσχει τα πλέι άουτ, οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και με ελάχιστη σκοπιμότητα.

Ο Παναθηναϊκός είχε στην ενδεκάδα του δύο παιδιά από την ακαδημία που έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα (τον 21χρονο Ξενόπουλο και τον 18χρονο Ζαγαρίτη), αλλά αυτό δεν τον πτόησε από το να μπει πολύ δυνατά από το ξεκίνημα του ματς.

Ανοιξε το σκορ μόλις στο 3’ με το παρθενικό τέρμα του Νατζ μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μπουζούκη (3’) και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο τέρμα στο πρώτο 20λεπτο, με δεδομένη την ευκολία με την οποία έβρισκε ρήγματα στο επιθετικό τρίτο.

Τελικά το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού ήρθε στο 45+1’ από στατική φάση, με κεφαλιά του Μακέντα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουζούκη (2-0), με το Βόλο να χάνει απίστευτη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα όταν ο Γέντρισεκ αστόχησε με κεφαλιά σε κενή εστία.

δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2-0, αλλά ο Γέντρισεκ πήρε το αίμα του πίσω με τρομερό σουτ στο «παράθυρο» του Ξενόπουλου στο 53’ μειώνοντας σε 2-1.

Τα αδικαιολόγητα νεύρα του Γκουαροτσένα που αποβλήθηκε αφελώς με δύο κίτρινες σε ένα λεπτό (!) στο 62’ και 63’ λίγο έλειψε να βάλουν φωτιά στο ματς, άλλαξαν τις αριθμητικές ισορροπίες.

Σαν να μην έφτανε αυτό για το Βόλο, ο Μακέντα έγραψε το 3-1 με διαγώνιο σουτ πέντε λεπτά αργότερα (68’) και ο Χατζηγιοβάνης το 4-1 από ασίστ του Ιταλού στο 76’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των πράσινων...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share