Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θα επηρεάσει ακόμα και το Euro 2020 - Σκέφτονται ακόμα και την αναβολή του

Αναστατωμένος ο αθλητικός κόσμος

28 Φεβρουαρίου 2020 23:20
Κορωνοϊός: Θα επηρεάσει ακόμα και το Euro 2020 - Σκέφτονται ακόμα και την αναβολή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει χάος στο αθλητικό χώρο, με πιο πρόσφατη την αναβολή αγώνων στη Serie A, ενώ κάποια θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Αν και η UEFA εκτιμά ότι το EURO 2020 θα γίνει κανονικά στις 12 Ιουνίου στη Ρώμη, πηγές από την πολιτική ηγεσία δεν αποκλείουν την πιθανότητα μετάθεσης της ημερομηνίας ή ακόμα και αναβολής του τουρνουά, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «The Independent». Ακόμα και αν έχουν κληρωθεί οι όμιλοι των ομάδων, όπως θα δείτε εδώ, υπάρχει η πιθανότητα να ματαιωθεί το τουρνουά.

Αυτό καθιστά τη βασική δομή του εφετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ως ένα ιδιαίτερο ζήτημα. Για πρώτη φορά, το τουρνουά θα «εξαπλωθεί» σε 12 χώρες και εκτιμάται ότι θα ταξιδέψουν μέχρι και 2,5 εκατ. οπαδοί απ' όλο τον κόσμο. Η επίδραση στην εξάπλωση του ιού μπορεί να είναι τεράστια και πολλοί γιατροί το βλέπουν ως τη χειρότερη δυνατή δομή ενός τουρνουά σε μια τέτοια εποχή.

Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να παραμένει εντελώς άγνωστο αν ο ιός μπορεί να περιοριστεί εκείνη την εποχή ή θα συνεχίσει να εξαπλώνεται. Όπως χαρακτηριστικά είπε πηγή της ιταλικής κυβέρνησης, «τα πάντα είναι εντελώς... στον αέρα».

«Το EURO 2020 θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου 2020 στη Ρώμη. Η UEFA είναι σε επαφή με τις αρμόδιες διεθνείς και τοπικές αρχές σχετικά με τον κορωνοϊό και την ανάπτυξή του. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτα στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Το θέμα θα παρακολουθείται συνεχώς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ούβα, παραδέχτηκε στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RAI ότι θα μπορούσε ακόμα και να ματαιωθεί το τουρνουά ή να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμά του: «Παρακολουθούμε κάθε χώρα ξεχωριστά και το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις εντολές των μεμονωμένων χωρών. Το αθλητικό μονοπάτι θα κλείσει μόνο εάν χειροτερέψει η κατάσταση».

Κορωνοϊός στην Γαλλία: 19 νέα κρούσματα σε στρατιωτική βάση

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν 19 νέα κρούσματα του κοροναϊού σε στρατιωτική βάση της χώρα. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 57, με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να συστήνει στο κοινό να αποφεύγει τις χειραψίες, ως προληπτικό μέτρο.

Παράλληλα τόνισε πως ορισμένα σχολεία της Γαλλίας στην περιφέρεια Ουάζ, στα βόρεια του Παρισιού, θα παραμείνουν κλειστά μετά τις διακοπές που τελειώνουν την Κυριακή ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως έγινε και στην Ελλάδα, και εδώ θα δείτε ποια παραμένουν κλειστά.

Με ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί δήλωσε πως ορισμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού αναφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση Κρέιγ, στην περιφέρεια Ουάζ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share