Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Γκάζια» Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε παίκτες! «Απαιτώ να ματώσετε την φανέλα - Περιμένω τρεις νίκες»!

Δείτε τι είπε!

27 Φεβρουαρίου 2020 15:54
«Γκάζια» Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε παίκτες! «Απαιτώ να ματώσετε την φανέλα - Περιμένω τρεις νίκες»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Ρεάλ στην Μαδρίτη και με αφορμή τις εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και να μιλήσει με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν ανέβασε τους τόνους, αλλά έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους και τους ζήτησε να δώσουν το 100% της προσπάθειάς τους σε όλους τους αγώνες. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι απαιτεί από αυτούς να «ματώνουν την φανέλα» και έδωσε σύνθημα για τρεις νίκες στα παιχνίδια με Ολυμπιακό (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός) και Φενέρμπαχτσε (εκτός), που ακολουθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων στην Euroleague. Θυμηθείτε και το τρομερό του ξέσπασμα εναντίον της Θύρας 13.

«Αυτό που θέλω από εσάς είναι να δίνετε το 100%. Η μπάλα είναι στρογγυλή, μπορεί να χάσεις, μπορεί και να κερδίσεις. Έχουμε μπροστά μας τρεις αγώνες ζωής ή θανάτου με Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ. Περιμένω να τους κερδίσετε και τους τρεις, αλλά αυτό που απαιτώ είναι να ματώσετε τη φανέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που τόνισε ότι αυτά τα ματς είναι «do or die» για τους «πράσινους».

Άλλωστε, ο Ρικ Πιτίνο έχει δηλώσει αρκετές φορές τις προηγούμενες ημέρες πως η ομάδα του πρέπει να βρει τέσσερις νίκες στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της Regular Season και είναι δεδομένο πως το «τριφύλλι» πρέπει να ανεβάσει... στροφές ώστε να πετύχει τους στόχους του και να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα.

Πηγή: Sdna.gr

Euroleague, Ρεάλ-Παναθηναϊκός 96-78: Δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια του

Έβαλε τα δυνατά του ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αλλά δεν ήταν αρκετό και τελικά ηττήθηκε (96-78) από την Ρεάλ στη Μαδρίτη για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Το τριφύλλι δεν κατάφερε να περιορίσει τα ατού των γηπεδούχων, παρουσιάστηκε ξανά με προβλήματα στην άμυνα και -μοιραία- υπέκυψε στην ανωτερότητα των παικτών του Πάμπλο Λάσο, οι οποίοι τον τελευταίο μήνα (ξανα)πάτησαν το γκάζι και δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η μαχητικότητα των έντεκα που χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο (μόνο ο Νίκος Παππάς δεν πέρασε στο παρκέ) ήταν σπουδαία για τρεις περιόδους, δεν είχε όμως απάντηση στην δράση του Τρέι Τόμπκινς, ο οποίος πήρε συνεχόμενα λεπτά στο "3" για τη "Βασίλισσα" κι έκανε τη διαφορά πάνω στο σημείο που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αύξανε την πίεσή του.

Ο MVP

Ο Γουόλτερ Ταβάρες έκανε τη διαφορά κοντά στο καλάθι, κυρίως στην εκκίνηση του αγώνα. Έκανε ακόμη ένα νταμπλ νταμπλ και μαζί με τον Φακούντο Καμπάσο συνεχίζουν να καθοδηγούν την ισπανική ομάδα στην EuroLeague. Το "σκιάχτρο" της Ρεάλ Μαδρίτης είχε 15 πόντους (με 5/5 δίποντα και 5/8 βολές), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 28'49'' συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε εξαιρετική εικόνα στο περιφερειακό σουτ για τρεις περιόδους, με τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο να μετρούν 10/18 τρίποντα μέχρις εκείνο το σημείο. Η κούραση δεν τους βοήθησε όμως, με αποτέλεσμα να χάσουν τα έξι σουτ που πήραν από τα 6μ75 στην τελική ευθεία και να ρίξουν σημαντικά το ποσοστό τους (10/24).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν κάκιστη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος μπορεί να έβγαλε τις τέσσερις πρώτες άμυνες του σαρανταλέπτου, αλλά ακολούθησε η πλήρης καθίζηση. Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι από νωρίς με όπλο το πικ εν ρολ, είδαν τον Γουόλτερ Ταβάρες να κυριαρχεί και έφτασαν στο +8 (13-5) στο 4ο λεπτό, υποχρεώνοντας τον Ρικ Πιτίνο να καλέσει τάιμ άουτ και να τα... ψάλλει στον βασικό ψηλό του. Παρά τα πολλά άστοχα περιφερειακά σουτ, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-16), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 8/12 δίποντα και 8 ασίστ. Από την άλλη, τα πολλά λάθη (6) των παικτών του τριφυλλιού οφείλονταν για τον κακό επιθετικό ρυθμό.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, μέχρι το 15' οπότε κι έφτασε η διαφορά στη μέγιστη -έως εκείνο το σημείο- τιμή της. Το +14 (42-28) της "Βασίλισσας" ήρθε χάρη στα 3/5 τρίποντα (με τον Τζέισι Κάρολ να κάνει τη διαφορά), πριν προκύψει η... πράσινη απάντηση. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο παρουσιάστηκαν εξαιρετικά συνεπείς από τα 6μ75, είχαν 5/6 τρίποντα στο δεκάλεπτο και κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά στο μισό (48-41) στο ημίχρονο.

Οι πράσινοι είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, κυρίως χάρη στα καλά ποσοστά στο τρίποντο, ήταν συνεπείς στο κομμάτι του ριμπάουντ και αυτό τους βοήθησε να μείνουν κοντά στην ισπανική ομάδα σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Ή σχεδόν σε όλο. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε να σκοράρει με συνέπεια από μακριά, την ώρα που η εικόνα του στα δίποντα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη (12/27). Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε την φθορά του τριφυλλιού στα φάουλ, με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να έχουν 12/13 βολές στον δρόμο για το +8 (73-65) του 30ου λεπτού. Αυτό πάντως που έδωσε το κάτι παραπάνω στους γηπεδούχους ήταν η έμπνευση του πολύπειρου τεχνικού να βάλει στο "3" τον Τρέι Τόμπκινς, με σκοπό να παίξει με πλάτη σε συνεχόμενες κατοχές.

Ο 30χρονος φόργουορντ ήταν αυτός που ξεκόλλησε το ισπανικό κάρο από την λάσπη, έβαλε μαζεμένους πόντους και επανέφερε τη διαφορά στο +14 (83-69) με 7'07'' για το φινάλε. Ο Ρικ Πιτίνο κάλεσε τάιμ άουτ σε εκείνο το σημείο, αλλά το ποτάμι δεν γύριζε πίσω. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό, έβαλαν μαζεμένα σουτ και σε συνδυασμό με την απογοήτευση του τριφυλλιού (πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση) με αποτέλεσμα το προβάδισμά τους να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το φινάλε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια άνετη νίκη (96-78), παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε χωρίς τέσσερα βασικά στελέχη (Σέρχιο Γιουλ, Φαμπιάν Κοζέρ, Τζέφρι Τέιλορ, Άντονι Ράντολφ), την ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτανε τις δέκα σερί ήττες από την ισπανική ομάδα.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στο WiZink Center βρέθηκαν 9.893 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων περίπου πενήντα

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λότερμοζερ - Μπολτάουζερ - Χόρντοβ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-16, 48-41, 73-65, 96-78.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερνάντεθ 11 (3/10 σουτ), Καμπάσο 14 (4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα), Λαπροβίτολα 8 (0/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ρέγιες 4, Ντεκ 13 (5/13 σουτ), Γκαρούμπα 4, Νάκιτς, Κάρολ 12 (2), Ταβάρες 15 (5/5 δίποντα, 5/8 βολές, 10 ριμπάουντ), Μίκι, Τόμπκινς 11 (1), Μεζρί 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 11 (1/6 τρίποντα), Ράις 7 (2), Παπαγιάννης 6 (2/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 11 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Βουγιούκας 7, Τζόνσον 3, Φρεντέτ 11 (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/4 βολές), Καλάθης 13 (1/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μήτογλου, Μπέντιλ 2.

Ομαδικά στατιστικά - Ρεάλ Μαδρίτης: 21/34 δίποντα, 10/31 τρίποντα, 24/30 βολές, 31 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 7 επιθετικά), 24 ασίστ, 8 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 5 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 17/34 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 14/17 βολές, 26 ριμπάουντ (22 αμυντικά - 4 επιθετικά), 14 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 μπλοκ, 12 λάθη.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει δύο αγώνες, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (εκτός) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει με Αρμάνι Μιλάνο (εκτός) και Βιλερμπάν (εντός).

sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share