Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δριμύ «κατηγορώ» του Αλέξη Κούγια στη Δίκη της Συμμορίας! «Στημένη ιστορία το Ολυμπιακός-Βέροια για να πληγώσουν τον Μαρινάκη»!

Δείτε αναλυτικά!

27 Φεβρουαρίου 2020 14:58
Δριμύ «κατηγορώ» του Αλέξη Κούγια στη Δίκη της Συμμορίας! «Στημένη ιστορία το Ολυμπιακός-Βέροια για να πληγώσουν τον Μαρινάκη»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την 7η ημέρα των καταθέσεων των μαρτύρων συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της «Συμμορίας». Ο Αλέξης Κούγιας την προηγούμενη εβδομάδα, έμεινε στη… μέση και έτσι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ολοκλήρωσε την κατάθεση του. Δείτε, επίσης, την κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα.

Ο διάσημος ποινικολόγος απάντησε στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα έδρας Χαράλαμπου Λακαφώση και των δικηγόρων των 28 κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Στην κατάθεση του ο Αλέξης Κούγιας, στις 19/2, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων: ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης το 2012 είχε γίνει στόχος του Αλαφούζου, ότι το σκάνδαλο koriopolis «είναι γέννημα του Νίκου Πατέρα» και είχε χαρακτηρίσει τον Πέτρο Κωνσταντινέα «κλόουν». Στη σημερινή εκδίκαση επανέλαβε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν στόχος εκείνη την περίοδο προσθέτοντας ότι έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και οι Νικόλας Πατέρας, Σοφοκλής Πιλάβιος αλλά όπως είπε «έγιναν εκπτώσεις και κατηγορούμενος είναι μόνο ο Μαρινάκης».

Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις των Σοφοκλή Πιλάβιου, Χρήστου Σάββα, Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννη Αλαφούζου, Τάκη Φύσσα, Κύρου Βασάρα, Βασίλη Γκαγκάτση και Πέτρου Κωνσταντινέα.

Η δίκη ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση λόγω αποχής που έχουν κηρύξει οι γραμματείς των Εφετείων διαμαρτυρόμενοι για φόρτο εργασίας. Για τον Μάρτιο, το δικαστήριο έχει προγραμματίσει πέντε συνεδριάσεις.

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη Βασίλης Δημακόπουλος, ζητάει να αρθεί ο περιοριστικός όρος να δίνει το παρών μια φορά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, το πρώτο 5θήμερο του μήνα, όπως είναι με απόφαση ανακριτή. «Είναι στο Λονδίνο και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πρέπει να μείνει ως τις 15/3. Δεν χρειάζεται αυτός ο περιοριστικός όρος. Η βάση του είναι εδώ, το γραφείο του είναι στον Πειραιά, είναι δημοτικός σύμβουλος, έχει τέσσερα παιδιά» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δημακόπουλος που ζήτησε αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα του, για τον μήνα Μάρτιο, επειδή επικαλείται υποχρεώσεις στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, να δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο 15θήμερο. Το δικαστήριο θα αποφανθεί μέχρι το τέλος της σημερινής δικάσιμου.

ΩΡΑ 11.00 Ξεκινάει η δίκη, συνεχίζει την κατάθεση του ο Αλέξης Κούγιας και απαντάει σε ερωτήσεις της προέδρου και του Εισαγγελέα κ. Λακαφώση.

«Το βρώμικο παρασκήνιο είναι το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια. Βάζουν πρόεδρο τον λεφτά της περιόδου, τότε τον Κόκκαλη, μετά τον Πατέρα, μετά τον Μαρινάκη και τώρα τον Σαββίδη ή τον Μελισσανίδη. Πουλάνε προστασία και κάνουν βρώμικη δουλειά μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Το πογκρόμ εις βάρος της ομάδας μου αποκορυφώθηκε όταν είχαν απέναντι μου τον Τσακογιάννη στο koriopolis.

Μετά τη καταδίκη Κουρτάκη και των στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά για δυσφήμηση εις βάρος του Πάνου Καμμένου, με πήρε τηλέφωνο ο Κουρτάκης και μου είπε ότι με θέλει. Μου έκανε εντύπωση που ο Κουρτάκης με ήθελε για δικηγόρο του. Ο Κουρτάκης είναι αδελφικός φίλος με τον Μαρινάκη. Επειδή ήμουν δικηγόρος με Κουρτάκη, ήρθα κοντά με Μαρινάκη. Πραγματικά απέκτησα διαφορετική άποψη με αυτή που είχα από πριν για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Η επιλογή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ έγινε επειδή ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο. Αν του έδινες μια μπάλα θα την πήγαινε στο τμήμα για βόμβα.

Ο Γκαγκάτσης τα ξέρει όλα, μπορούσε μέσω Κουρίδη να περάσει όποιον κανονισμό ήθελε. Έγινε συναλλαγή, ο Γκαγκάτσης δέχθηκε να παραιτηθεί και σε αντάλλαγμα Μητρόπουλος και Θανάσης Κανελλόπουλος άλλαξαν τις καταθέσεις τους και αθωώθηκε, Όμως, το κουμάντο στην ΕΠΟ τότε έκαναν ο Τσακογιάννης και ο Μπέος.

Θεσμικά ο Πιλάβιος είχε επαφή με τους πίνακες διαιτησίας της περιόδου 2012-13. Έπρεπε να τους υπογράψει. Αυτοί που ήξεραν τους διαιτητές, έφτιαξαν τους πίνακες, όχι ο Πιλάβιος. Υπάρχει ο Γιάννης Παπαδόπουλος και στον ΠΑΟΚ ο Τεβεκέλης. Σε κάθε εκλογές της ΕΠΟ, φορτώνουν ένα λεωφορείο με μπράβους, πηγαίνουν στις Ενώσεις και τις δωροδοκούν για να βγάλουν στην ΕΠΟ τον πρόεδρο της αρεσκείας τους.

Το ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες, ήταν ένας τεράστιος αγώνας των προέδρων των Ενώσεων.

Για τον Κουρίδη δεν ξέρω τίποτα. Σάββας και Χατζηαποστόλου μου είπαν επί λέξη ότι Υφαντής, Παυσανίας Παπανικολάου, Προύτζος, Σταθόπουλος, επηρέασαν τους πίνακες.

Ο Ηρακλής όπως και άλλες ΠΑΕ, χρησιμοποίησαν πλαστές ενημερότητες, φορολογικές και ασφαλιστικές και μέσω ενός υπαλλήλου της ΕΠΟ, έπαιρναν πιστοποιητικό συμμετοχής. Αυτή η παράβαση είχε τιμωρία πρόστιμο. Εκείνη τη χρονιά έπεφτε ο Αστέρας που είχε πρόεδρο της Ένωσης τον Προύτζο. Βαφτίσαν την παράβαση «βαρεία» και «δυσφήμηση του ποδοσφαίρου» και έπεσε ο Ηρακλής.

Λακαφώσης: Ποιός το έκανε αυτό;

Κούγιας: Πρώτα, πρώτα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Λακαφώσης: Αφήστε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Κούγιας: Η υποδομή της υποθέσεως ήταν η κρίση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών. Με την υποδομή της ΕΙΜ έγινε η δίωξη, τη δέχθηκαν τα πειθαρχικά όργανα και η Εφέσεων. Για τη Βέροια, δεν θυμάμαι τι έγινε. Τα στοιχεία τα γνωρίζετε ποιο καλά εσείς. Είχε πρόεδρο τον Αρβανιτίδη, πολύ στενό φίλο του Προύτζου.

Οι ποδοσφαιριστές που έκαναν τις καταγγελίες για το Βέροια - Ολυμπιακός είναι όλοι τους πρώην ποδοσφαιριστές μου. Ο Γεωργέας είναι ουσιαστικά υπάλληλος του Μελισσανίδη, αν του πει να πέσει από τον τρίτο, θα πάει να πέσει.

Στο Παναχαϊκή - Πλατανιάς ο Αμπάρκιολης ήταν τραγικός, ευτυχώς με φύλαξε ο Θεός και δεν είμαι κατηγορούμενος τώρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο βοηθός Αθανασακούδης είχε κάνει όργια. Αυτή η διαιτησία ήταν πέραν του ανθρώπινου λάθους.

Λακαφώσης: Ήταν μεθοδευμένη;

Κούγιας: Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ο Πλατανιάς δεν άξιζε να ανέβει αγωνιστικά. Δεν ξέρω αν ήταν μεθοδευμένη.

«Όλη αυτή η δικογραφία και αυτή και η προηγούμενη είχαν στόχο τον Μαρινάκη»

Τη συνάντηση με τον Πιλάβιο την έκανα με σκοπό να του ορμήξω, τον θεωρούσα υπαίτιο. Όταν όμως, είδα την δικογραφία του koriopolis άλλαξε η γνώμη μου για τον Πιλάβιο σαν άνθρωπο. Όλη αυτή η δικογραφία και αυτή και η προηγούμενη είχαν στόχο τον Μαρινάκη. Στην τιμή μου το λέω αυτό... Για μένα, από τα δεδομένα της δικογραφίας, έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και ο Πατέρας και ο Πιλάβιος, επειδή όμως, έγιναν εκπτώσεις ήταν μόνο ο Μαρινάκης. Επί εποχής Πιλάβιου και Πατέρα έγιναν ακραία πράγματα. Πριν από τον Μαρινάκη, έχουν γίνει τα ίδια πράγματα επί χρόνια. Αυτό το συνεργείο ήταν επί χρόνια.

Ολοκλήρωσε τις ερωτήσεις ο Εισαγγελέας κ. Λακαφώσης και το δικαστήριο διέκοψε για πέντε λεπτά.

ΩΡΑ 12.31 Συνεχίζεται η κατάθεση Κούγια, απαντάει σε ερωτήσεις δικηγόρων των κατηγορουμένων.

Με τον Μαρινάκη παλιά υπήρχε εκατέρωθεν μίσος.

Ερώτηση: Στοιχεία για συμμετοχή Σταθόπουλου σε εγκληματική οργάνωση έχετε;

Κούγιας: Τα δικαστικά μόνο. Αναφέρω στην κατάθεση μου τι πιστεύω για τον Σταθόπουλο.

«Στημένη ιστορία το Ολυμπιακός - Βέροια για να καταστραφεί ο Ολυμπιακός»

Για το Ολυμπιακός - Βέροια, που είναι στη δικογραφία, απαντάει σε ερωτήσεις του δικηγόρου Ζαχαρία Κεσσέ, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε.Ήταν πιο στημένη κατηγορία, τους μάζεψε ο Μελισσανίδης (σ.σ. εννοεί όσους έκαναν τις καταγγελίες) για να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Εκείνο το χρονικό διάστημα είχε βγει μπροστά, άρχισαν να υπάρχουν κάτι περίεργοι ξυλοδαρμοί, ακόμη και του δικηγόρου Αργύρη Λίβα που παλιά ήταν δικηγόρος Ολυμπιακού. Ο Γεωργέας ήταν ορκισμένο παιδί του Μελισσανίδη. Ο Καλαϊτζίδης είναι ο πιο βρώμικος προπονητής, είχε ορισμένους παίκτες που τους έαπιρνε συνέχεια. Σήμερα είναι στη Σούπερ Λιγκα 2 μόνο και μόνο για να στήνει αγώνες. Είναι η πιο στημένη ιστορία που έχω δει στη ζωή μου. Τον Καλογέρη τον έχει ακόμη μαζί του. Τον έχω ονομάσει ότι είναι ηθοποιός προπονητής.

ΩΡΑ 12.45: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Επόμενη εκδίκαση στις 5 Μαρτίου όπου έχουν κληθεί οι κ. Καλαϊτζίδης, Γεωργέας, Καφές. Στις 12/3 θα καταθέσουν οι κ. Θωμαϊδης, Τσιαμούρα.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share