Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλος εποχής! Αποσύρθηκε από το τένις η Μαρία Σαράποβα! (video)

Τι δήλωσε;

26 Φεβρουαρίου 2020 20:41
Τέλος εποχής! Αποσύρθηκε από το τένις η Μαρία Σαράποβα! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ηλικία 32 ετών, η Ρωσίδα πρώην Νο1 τενίστρια του κόσμου και κάτοχος πέντε Grand Slam τίτλων, Μαρία Σαράποβα, έκανε γνωστό πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

Με ένα συγκινητικό άρθρο της στο περιοδικό Vanity Fair, η Σαράποβα είπε “αντίο” στο επαγγελματικό τένις, σε μια είδηση που έρχεται να βάλει τέλος στα πάμπολλα σενάρια, που έδιναν και έπαιρναν για το μέλλον της στο άθλημα. Δείτε, επίσης, το κέρμα προς τιμήν του Ρότζερ Φέντερερ.

Έχοντας πέσει πλέον στο Νο369 της παγκόσμιας κατάταξης, 16 χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Wimbledon 2004, η “Μάσα” έβαλε στοπ στην συνεχόμενη καθοδική της πορεία στο Tour, κρεμώντας τη ρακέτα της.

36 τίτλοι σε επίπεδο WTA, 5 Grand Slams, Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και 21 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία επιτεύγματά της στο άθλημα.

Πέρασε δύσκολα στην καριέρα της, με αρκετούς τραυματισμούς και σκληρές περιόδους. Αποκορύφωμα όλων, το σκάνδαλο ντόπινγκ του 2015, που την άφησε εκτός αγώνων για 15 μήνες.

Όταν επέστρεψε, δεν ήταν ποτέ η Μαρία Σαράποβα που όλοι είχαμε συνηθίσει. Πεισμωμένη πάντα για νίκες και διακρίσεις, αλλά ποτέ ξανά όπως παλιά.

Το τέλος πλησίαζε εδώ και καιρό, μέχρι που στις 26 Φεβρουαρίου, γράφτηκε η τελευταία σελίδα του βιβλίου της Μαρίας Σαράποβα στο άθλημα. Μερικά από όσα αναφέρει στο άρθρο της, που ανακοινώνει την απόσυρσή της από το τένις:

“Πώς να αφήσεις πίσω τη μοναδική ζωή που έχεις γνωρίσει ; Πώς να φύγεις από τα courts που έκανες προπόνηση από τότε που ήσουν μικρό κοριτσάκι ;

Το σπορ που αγαπάς, που σου έφερε δάκρυα και απίστευτες χαρές ; Ένα σπορ στο οποίο βρήκες μία οικογένεια, μαζί με τους θαυμαστές που σε ακολουθούν περισσότερα από 28 χρόνια ;

Είμαι καινούργια σε αυτό, γι’ αυτό σε παρακαλώ συγχώρεσε με. Τένις – Σου λέω αντίο”.

Yassou Maria! Έγραψε η ιστορία η απίθανη Σάκκαρη! (video)

Η μαγική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open συνεχίζεται, αφού η Ελληνίδα τενίστρια, μετά το θρίαμβο επί της Νάο Χιμπίνο, πραγματοποίησε μια απίστευτη εμφάνιση και έκανε... φύλλο και φτερό με 2-0 σετ (4-6, 4-6) τη Μάντισον Κις, το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, περνώντας στις 16 καλύτερες κορυφαίες!

Είναι η πρώτη φορά, που η Μαρία περνά στον 4ο γύρο ενός Grand Slam, γράφοντας τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην χώρα της Ωκεανίας, όπου έχει επιβεβαιώσει απόλυτα το γεγονός, ότι βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα.

Η συνέχεια, βέβαια, είναι δύσκολη, αφού για να περάσει στα προημιτελικά, οφείλει να προσπεράσει το «εμπόδιο» της Πέτρα Κβίτοβα, νούμερο 8 του ταμπλό και κατόχου δύο τίτλων σε Grand Slam. Η ίδια, όμως, ζει το δικό της όνειρο και κανείς δεν μπορεί να της το στερήσει!

Η ίδια, μετά τον αγώνα, είπε τα εξής: «Σας ευχαριστώ όλους. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα γιαν πρώτη φορά στην καριέρα μου σε τέταρτο γύρο Grand Slam. Δούλεψα πολύ.

Ευχαριστώ πολύ τους Έλληνες που ήταν εδώ, αλλά και γενικότερα το κοινό. Ευχαριστώ τους προπονητές μου την μαμά μου αλλά και τον μπαμπά μου.

Θέλω να χαρώ τη σημερινή μου επιτυχία και να αρχίσω να σκέφτομαι το ματς του επόμενου γύρου από αύριο. Έχω ξαναπαίξει με την Κβίτοβα και αρχικά θέλω να ευχαριστηθώ το ματς».

Διάβασε εξαιρετικά το σερβίς της Κις και την υποχρέωσε σε σωρεία αβίαστων λαθών. Η 24χρονη Αμερικανίδα, πάντως, βρήκε στη συνέχεια τον ρυθμό της και κατάφερε να πάρει πίσω το ένα μπρέικ στο 5-2, βάζοντας πίεση στη Μαρία.

Η 24χρονη Ελληνίδα, όμως, δεν πέταξε τη δεύτερη ευκαιρία της: πήρε τις μπάλες στα χέρια στο 5-4 και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη της!

Στρίμωξε την Κις και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να τη «σπάσει» στο 1-1, αλλά την είδε και να σημειώνει το πρώτο μπρέικ του δεύτερου σετ στο έκτο γκέιμ (4-2).

Στο παρελθόν μπορεί... να τα έχανε, όμως η Μαρία διατήρησε την αυτοκυριαρχία της και με φουλ επίθεση πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά, για να γράψει τον θρίαμβο.

Το είπε και πριν δύο ημέρες: «δεν γίνεται να μείνω για πάντα κολλημένη στον τρίτο γύρο».

Και, ναι, με τέτοιες εμφανίσεις όχι μόνο δεν θα μένει κολλημένη στον τρίτο γύρο, αλλά θα μπορεί να... απαιτεί πολύ περισσότερα. Μήπως είναι η χρονιά της;

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share