Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο Κορωναϊός απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο - Πότε θα παρθεί η οριστική απόφαση;

Σοκ!

25 Φεβρουαρίου 2020 21:57
Ο Κορωναϊός απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο - Πότε θα παρθεί η οριστική απόφαση;

Tην ώρα που ο κορωναϊός εξαπλώνεται με τρομακτικό ρυθμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πληθαίνουν οι φήμες που θέτουν εν αμφιβόλω τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών event όπως το ποδοσφαιρικό Euro 2020 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση.

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους» ήταν τα λόγια του Ντικ Πάουντ.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν νοσήσει και περισσότεροι από 2.700 έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωναϊού. Ο Πάουντ, ωστόσο, προτρέπει τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους: «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Αν, πάντως, μπορεί κάτι να θεωρηθεί σίγουρο, αυτό είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αναβληθούν, ούτε θα διεξαχθούν σε άλλη τοποθεσία. «Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον Ντικ Πάουντ, η κατάσταση δεν βρίσκεται στα χέρια της ΔΟΕ, καθώς: «αν η κατάσταση ξεφύγει, όπως ξέφυγε η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε απλά την κατάσταση».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share