Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός: Τέλος το ban από τη Euroleague!

Πέρασαν τη δοκιμασία οι Πειραιώτες!

25 Φεβρουαρίου 2020 13:45
Ολυμπιακός: Τέλος το ban από τη Euroleague!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ban ήταν και... πάει για τον Ολυμπιακό. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Euroleague, η εξέταση των στοιχείων οδήγησε στην άρση της ποινής και οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να δηλώσουν στη λίστα τους τους Σακίελ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς, οι οποίοι υπολογίζονται κανονικά ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι (27/2).

Η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πάντως πως οι Πειραιώτες θα έχουν μικρούς περιορισμούς σε ορίζοντα διετίας και στο κομμάτι της μισθοδοσίας. Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα οδηγήσουν σε μείωση 7,5% στο επιτρεπόμενο ακαθάριστο κόστος μισθοδοσίας για την σεζόν 2020/2021 και 5% για την σεζόν 2021/2022. Θυμηθείτε το λόγο, που είχε επιβληθεί το ban.

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα πάντως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του με τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, που θα δώσουν και λύσεις με βάση τα προβλήματα τραυματισμών που υφίστανται στον σύλλογο το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αρχή των οικονομικών θεμάτων της Euroleague έλαβε την απόφασή της σχεδικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Στθαερότητας και Fair Play. Η διαδικασία ξεκίνησε με βάση την εικαζόμενη παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και της παράλειψης πληροφοριών για την μη τήρηση των Άρθρων 32Α, 32D και 32E του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης της Euroleague και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες για ένα μήνα, όσο η Διοίκηση Οικονομικών εξέταζε την υπόθεση.

Ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή απόφασισε:

1) Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται από το άρθρο 32Α και 32D του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

2Α) Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για την σεζόν 2020/2021.

2Β) Μείωση 5% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για την σεζόν 2021/2021.

3) Το ban μεταγραφών και δήλωσης παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει στην ημερομηνία της παρούσας απόφασης, άρα στις 25 Φεβρουαρίου 2020».

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share