Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στα ημιτελικά!

Δείτε αναλυτικά!

20 Φεβρουαρίου 2020 11:09
Κύπελλο Ελλάδος: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στα ημιτελικά!

Μεγάλο ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Άρη και ο νικητής του ζευγαριού θα είναι ο τυπικά, έστω, γηπεδούχος στον τελικό. Δείτε πώς, στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης, η Ένωση «διέλυσε» τον Παναιτιωλικό.

Εκτός από τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν και για την πρόκριση στον φετινό τελικό του Κυπέλλου. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (20/2) στα γραφεία της ΕΠΟ, η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους τους δύο πρωτοπόρους της Superleague στους «4» της διοργάνωσης, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Τούμπα στις 4 ή 5 Μαρτίου και τον επαναληπτικό στις 22 ή 23 Απριλίου στο Καραϊσκάκη.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την πέμπτη διαδοχική παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, δίνοντας το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας (4-5 Μαρτίου), με τον επαναληπτικό στο "Βικελίδης" στις 22-23/4.

Κύπελλο Ελλάδος: Μεγάλη πρόκριση για τον Άρη!

Και στην τετράδα... θα είναι ωραία: Ο Άρης κέρδισε «σβηστά» με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι χάρη σε γκολ του Λάρσον και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Ντάνιελ Λάρσον σκόραρε νωρίς, έδιωξε το άγχος για την ομάδα του και έστειλε τον Αρη στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Ο πολύ καλά διαβασμένος Αρης, πέτυχε στο 15' τον στόχο που είχε θέσει, προηγήθηκε απέναντι στον Ατρόμητο και από 'κει και πέρα, όλα έγιναν πιο εύκολα για την ψυχωμένη ομάδα του Μίχαελ Ενινγκ.

Λίγο πριν ο Λάρσον στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι, ο Βέλλιος είχε αστοχήσει σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του (ο επόπτης σήκωσε την σημαία για οφσάιντ, όμως ο Ελληνας επιθετικός καλύπτονταν από τους αμυντικούς).

Ο Αρης, παρά το 0-0 του «Βικελίδης», κατάφερε να πάρει την πρόκριση, όπως ακριβώς είχε κάνει και το καλοκαίρι, με τον ίδιο τρόπο και σκορ κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού, τότε για το Europa League.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι Είσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!
Ο Μίχαελ Ενινγκ, επιφύλασσε μία έκπληξη στον Σάββα Παντελίδη, αφού είχε στο αρχικό σχήμα τον Μπράουν Ιντέγε, παρά το γεγονός πως ο Νιγηριανός αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή των Κιτρίνων. Ο 31χρονος, όχι μόνο πήρε την ευκαιρία, αλλά ήταν και από τους διακριθέντες για την ομάδα του, έχοντας τρεις καλές στιγμές να σκοράρει.

Ο Ατρόμητος, επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μπει ξανά στο παιχνίδι, επιχειρώντας να απειλήσει με μακρινά σουτ, αλλά και στημένες φάσεις.

Με την πρόκρισή του ο Αρης έγινε η τρίτη ομάδα με τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που έκλεισε θέση στα ημιτελικά και μένει πλέον να κριθεί ποιος εκ των ΑΕΚ ή Παναιτωλικό θα πάρει τον τέταρτο εισιτήριο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share