Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

League Cup: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός στο θρίλερ! (videos)

Ξανά νικητής!

19 Φεβρουαρίου 2020 21:14
League Cup: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός στο θρίλερ! (videos)

Ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος στο League Cup του βόλεϊ, παίρνοντας τον πρώτο του τίτλο μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στο άθλημα, επικρατώντας του Ολυμπιακό στο «χρυσό σετ» στο Κλειστό του Αγίου Θωμά και γράφοντας ιστορία, παρότι νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 2-3 σετ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Θυμηθείτε τι έγινε στο πρώτο ματς.

Δέκα χρόνια ήταν πολλά για τον Παναθηναϊκό χωρίς κούπα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προηγήθηκε με 2-0 σετ, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου τελικού και οδήγησε τον επαναληπτικό στο χρυσό σετ. Εκεί ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο είχε έναν ψύχραιμο Τσάτσιτς που με τα σερβίς του γύρισε την κατάσταση ενώ με δύο δικούς του πόντους στο τέλος το τριφύλλι πήρε την κούπα. Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την κατάσταση με τις αλλαγές του Μουνιόθ κυρίως του Κουμεντάκη αλλά και του Ανδρεάδη που πήρε κρίσιμους πόντους από μπλοκ.

Με όπλο το ισχυρό του μπλοκ ο Παναθηναϊκός πήρε με το ξεκίνημα διαφορά δύο πόντων στο ματς. Με λάθος επίθεση του Στάροβιτς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6 αλλά με το καλό σερβίς του Ρανγκέλ οι γηπεδούχοι προσπέρασαν και πάλι με 10-6 μετά από μπλοκ του Γιάκομπσεν.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις την στιγμή που ο Παναθηναϊκός με τον Γιάκομπσεν φόρτωνε το παιχνίδι τόσο από τα άκρα όσο και από το κέντρο. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ άνετα στο 22-16 με πρώτο χρόνο του Πελεκούδα και κατέκτησαν το σετ με 25-17 μετά από άσο του Στάροβιτς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εξαιρετικά και στο δεύτερο σετ. Με άσο του Στάροβιτς η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 9-5 με τον Ολυμπιακό να δείχνει αντίδραση. Με δύο σερί μπλοκ του Πετρέα οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 13-13 αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία. Με μπλοκ του Ρανγκέλ και μπλοκ άουτ του Στάροβιτς η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 16-13 και το 18-14.

Σε εκείνο το σημείο ο Μουνιόθ έβγαλε τον Γκέργκι και έβαλε τον Κουμεντάκη σε μία αλλαγή που μετέβαλε την εικόνα του σετ. Ο Εβρίτης ακραίος αφού οι δύο ομάδες πήραν άκοπα από έναν πόντο (από μία κόκκινη σε Ανδρεάδη, Ρανγκέλ) πήρε κρίσιμους πόντους σε επίθεση και μπλοκ και κάπως έτσι η ομάδα του Μουνιόθ ισοφάρισε σε 23-23. Οι γηπεδούχοι έχασαν τρία σετ μπολ με τον Ολυμπιακό να μένει ζωντανός με Φίνγκερ και Πετρέα. Με μπλοκ άουτ του Στάροβιτς και πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ το τριφύλλι κατέκτησε το σετ με 28-26 στο τέταρτο σετ μπολ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στο τρίτο σετ και με δύο σερί άσους του Τσάτσιτς προηγήθηκε με 6-3. Τα καλά σερβίς του Τερβαπόρτι αποσυντόνισε την πράσινη υποδοχή και έδωσε την ευκαιρία στο μπλοκ του Ολυμπιακού να πάρει εύκολους πόντους και και να προηγηθεί με 10-13 με μπλοκ άουτ του Φίνγκερ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι πολύ πιεστικοί από την γραμμή του σερβίς και με άσο του Πετρέα έφτασαν στο 13-18 ενώ με μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη η διαφορά έφτασε στους έξι πόντους για το 14-20. Οι Πειραιώτες έκαναν ο,τι ήθελαν στο τρίτο σετ και με άσο του Κουμεντάκη έφτασαν στο 15-24 κατακτώντας το τρίτο σετ με 16-25 και μπλοκ άουτ του Φίνγκερ.

Στο τέταρτο σετ έγινε ένα πραγματικό θρίλερ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με τον Ολυμπιακό να προσπερνά με 12-14 με μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ισοφαρίσει το σετ και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 18-24 με μπλοκ του Ανδρεάδη. Το τριφύλλι έμεινε στην... εντατική με μπλοκ άουτ του Ράπτη αλλά ο Χουσάι με πάιπ έδωσε το σετ στον Ολυμπιακό που ισοφάρισε σε 2-2 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο πέμπτο σετ και προηγήθηκε με 4-6 με επίθεση του Φίνγκερ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίδραση και με άουτ επίθεση του Κουμεντάκη ισοφάρισε σε 6-6 δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Οι Πειραιώτες με άσο του Ριζόπουλου προηγήθηκε με 7-10 και με 7-11 με επίθεση του Χουσάι και πήρε τελικά το σετ με 10-15 μετά από χαμένο σερβίς του Τσάτσιτς. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-2 σετ, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου τελικού και οδήγησε το ματς στο χρυσό σετ.

Με επίθεση του Κουμεντάκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τρεις πόντους στο ξεκίνημα του χρυσού σετ. Σε εκείνο το σημείο λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση με τον κόσμο ενώ υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή. Ο Παναθηναϊκός από εκείνο το σημείο έκανε σερί, προηγήθηκε με 13-12 και τελικά πήρε την κούπα με δύο σερί πόντους του Τσάτσιτς.

Τα σετ: 25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15, 15-13

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share