Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Άνετη και ωραία στους «4» η ΑΕΚ!

«Καθάρισε» τον Παναιτωλικό!

19 Φεβρουαρίου 2020 20:14
Κύπελλο Ελλάδος: Άνετη και ωραία στους «4» η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο ΟΑΚΑ, «διέλυσε» με 4-0 τον Παναιτωλικό και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου καλείται πλέον, μαζί με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη αντιπάλους, να επιβιώσει για να σηκώσει την κούπα. Θυμηθείτε, επίσης, πώς η Ένωση πήρε το «διπλό» επί του Άρη.

Το 1-1 του πρώτου ματς μετουσίωνε σε θεωρητικά ανοικτό ως προς την έκβασή του το ζευγάρι αγώνων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό. Ωστόσο, το απόγευμα του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε εντελώς διεκπαιρεωτικό για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος αποφάσισε να παρατάξει την αρχική 11άδα με τους Λιβάγια, Αραούχο και Ολιβέιρα να παίρνουν θέση στην επιθετική γραμμή.

Κατά τη συνήθη πρακτική της με τον Καρέρα στον πάγκο, η ΑΕΚ άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 7' ήταν ο Ολιβέιρα που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Η πίεση από τους γηπεδούχους συνεχίστηκε, η υπεροχή τους ήταν αναμφισβήτητη παρά το γεγονός ότι σε κανένα σημείο δεν φάνηκαν να φορτσάρουν και πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια είχε γίνει το 2-0 με τον Μάνταλο να κάνει την ατομική ενέργεια από τα δεξιά και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κρίστιστιτς που έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη, με την πρόκριση να έχει ουσιαστικά καθαρίσει, η ΑΕΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων, επέβαλλε ένα ρυθμό συντήρησης και παρ' όλα αυτά, κατάφερε να σκοράρει και άλλα γκολ και να αυξήσει τον δείκτη του σκορ δίνοντας ακόμα πιο πανηγυρικό τόνο στην επικράτησή της.

Ο Αλμπάνης, που μπήκε στο γήπεδο στη θέση του Ολιβέιρα, έκανε με κοντινό πλασέ το 3-0 στο 78' με τον Αραούχο να κλέβει τη μπάλα και να δίνει έτοιμο γκολ στον Έλληνα άσο. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 87' με τον Λιβάγια να βγαίνει τετ-α-τετ, να ανατρέπεται από τον Κνετ, να εκτελεί και το πέναλτι και να προσθέτει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ.

Super League: Έσπασε την «κατάρα» η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό με υπογραφή Αραούχο!

Έσπασε την κατάρα των ντέρμπι η ΑΕΚ που μετά από 13 μεγάλα ματς χωρίς νίκη, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 για την 23η αγωνιστική της Super League. Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε «καθαρίσει» εύκολα τον ΟΦΗ με 4-0!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε πρώτος στο παιχνίδι, με τον Χατζηθεοδωρίδη να βρίσκει τον χώρο έξω από την περιοχή στο 4', κάνοντας ένα διαγώνιο σουτ, που όμως δεν βρήκε στόχο.

Πάντως η ΑΕΚ στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο και ήταν αυτή που ευτύχησε να προηγηθεί στο ντέρμπι. Στο 8ο λεπτό οι παίκτες της «Ένωσης» άλλαξαν ωραία την μπάλα, με αποδέκτη αυτής να γίνεται ο Αραούχο, ο οποίος με σουτ ανάγκασε τον Διούδη να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Αυτό το γκολ έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα του Καρέρα, η οποία έφτασε στο 11' κοντά στο 2-0, όταν ο Μάνταλος στο πρώτο δοκάρι έκανε το σουτ, βλέποντας την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατήρι.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι του και να βρει ρυθμό ώστε να απειλήσει, κάτι που εν τέλει συνέβη στο 17ο λεπτό, όταν χρειάστηκε ο Μπάρκας να δείξει την κλάση του, αποκρούοντας σωτήρια το ωραίο σουτ του Μπουζούκη.

Με τον ρυθμό του ματς να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός, έξι λεπτά αργότερα σήμανε συναγερμός αυτή τη φορά στα καρέ του «τριφυλλιού».

Ο Λόπες έκανε το σουτ, με τον Διούδη να μην αιφνιδιάζεται από το γεγονός ότι η μπάλα κόντραρε στον Μπεκ και άλλαξε πορεία, διώχνοντάς την εν τέλει με το ένα χέρι.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά με τον Αραούχο να αποτελεί «πονοκέφαλο» για τα αντίπαλα στόπερ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ από τα πλάγια. Ο Καμπετσής έδειχνε απομονωμένος, με το «τριφύλλι» να μην μπορεί να απειλήσει το συγκρότημα του Καρέρα, που διαχειριζόταν υποδειγματικά το υπέρ της σκορ.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του πρώτου μέρους άξιο αναφοράς ήταν ένα σουτ του Μπουζούκη στο 44', το οποίο όμως αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Μπαρκα.

Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να υπερασπίζεται με άνεση το υπέρ της σκορ, παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό ο Έλληνας τεχνικός έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ζαχίντ και Μακέντα αντί των Μπουζούκη και Καμπετσή, βλέποντας μάλιστα το «τριφύλλι» να αγγίζει το 1-1 ένα λεπτό αργότερα.

Ο Δώνης έδωσε στον Μακέντα που μπήκε από τα αριστερά, αλλά έκανε ένα πλασέ παραπάνω. Ο Βράνιες τον έκοψε, με τον Ιταλό να γυρίζει την μπάλα στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Στο 65' ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκλεισε τις αλλαγές του περνώντας στο ματς τον Νάγκι αντί του Χατζηγιοβάνη, ενώ δύο λεπτά αργότερα έκανε την πρώτη του κίνηση στην προπονητική σκακιέρα και ο τεχνικός της ΑΕΚ με τον Αλμπάνη να παίρνει τη θέση του Βέρντε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα υπήρξε μίνι διακοπή στο ματς για εξέταση του VAR για πιθανή περίπτωση πέναλτι σε χέρι του Βράνιες, ωστόσο ο διαιτητής και οι βοηθοί του από την αίθουσα του VAR έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 82ο λεπτό η Ένωση «φλέρταρε» με το 2-0, όταν ο Κρίστισιτς έπιασε ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Διούδη σε μία εξαιρετική επέμβαση.

Στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να έχει βγει μπροστά, κυνηγώντας την ισοφάριση, η Ένωση δημιούργησε μία καλή ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σιμάνσκι έβγαλε μία ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού, ωστόσο ο Διούδης βγήκε, προλαβαίνοντας τον Μπακάκη.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Βέρντε, Λιβάγια και Αραούχο

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (58' Ζαχίντ), Μπεκ και Καμπετσής (58' Μακέντα)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share