Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θρήνος! Πέθανε θρυλικός παίκτης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Θλίψη σε όλο τον πλανήτη!

17 Φεβρουαρίου 2020 10:52
Θρήνος! Πέθανε θρυλικός παίκτης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Θρήνο προκαλεί στην αθλητική κοινότητα ο θάνατος αγαπημένου και θρυλικού ποδοσφαιριστή, που έχει γράψει «χρυσή» ιστορία στο σπορ, ενώ θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ προκάλεσε ο χαμός του Νίκου Χατζή.

Ο λόγος γίνεται για τον Χάρι Γκρεγκ, ο οποίος ήταν ο μυθικός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο θρυλικός κίπερ των «Κόκκινων Διαβόλων», πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Ο Γκρεγκ έχει εντυπωθεί στις μνήμες όλων ως ήρωας στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου το 1958 όταν ξεκληρίστηκαν οι «μπέμπηδες». Ο Γκρεγκ διέσωσε με θάρρος κι αυταπάρνηση συμπαίκτες κι άλλους επιβάτες μετά από το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.

Όταν προσχώρησε στην Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο του 1957 για 23.500 λίρες ήταν ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στον κόσμο και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο έτος. Έκανε 25 εμφανίσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ 1954 και 1963. Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Harry Gregg του πρώην τερματοφύλακα ανακοίνωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο του Causeway στο Κόλερεϊν: «Ο Χάρι πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την αγαπημένη του οικογένεια. Η οικογένεια του Γκρεγκ θα ήθελε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του Causeway Hospital για την υπέροχη αφοσίωσή του στον Χάρι κατά τις τελευταίες εβδομάδες του. Για όλους όσους έχουν επικοινωνήσει, επισκέπτονται ή στέλνουν ευχές θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνεται στο Χάρι και την οικογένεια. Λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή του θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και θα ζητούσαμε την τήρηση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ποτέ να μην ξεχάσουμε!»

Λιγότερο από τρεις μήνες μετά το ντεμπούτο του στο Old Trafford, ο Γκρεγκ και οι συμπαίκτες του επέστρεφαν από το Βελιγράδι, όπου είχαν αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα. Σταμάτησαν για ανεφοδιασμό στο Μόναχο. Ήταν 6 Φεβρουαρίου, όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη. Ανάμεσα σε εκείνους που σκοτώθηκαν ήταν οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θλίψη για διάσημο αθλητή! Πέθανε η κόρη του!

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια διάσημου αθλητή, ο οποίος είδε την κόρη του να πεθαίνει στην ηλικία των 21 ετών, ενώ νωρίτερα ένα 4χρονο παιδί πέθανε από γρίπη.

Ο λόγος γίνεται για τον παλαίμαχο αθλητή του κρίκερ, Στιβ Τζέιμς, που έχασε την Μπέθαν, η οποία – σύμφωνα με την Daily Mail – έχασε ξαφνικά τη ζωή της χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία θανάτου της.

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας του Γκλαμόργκαν που πλέον εργάζεται ως αθλητικογράφος δεν ήταν παρών όταν η κόρη του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο αφού κάλυπτε έναν αγώνα ράγκμπι στην Ιρλανδία.

Η άτυχη Μπέθαν, ζούσε στο Κάρντιφ και σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο Crohn.

Έλληνας ποδοσφαιριστής κατέρρευσε σε γήπεδο: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του!

Μεγάλη αγωνία για Λαρισαίο νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος κατέρρευσε σε γήπεδο και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο νοσηλεύεται στη εντατική και η κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη! Ενώ, σε καραντίνα λόγω κορωναϊού έβαλε η διοίκηση πασίγνωστο ποδοσφαιριστή!

Αν και οι θεράποντες γιατροί δεν έχουν αποφανθεί για τα αίτια της κατάρρευσή και δεν έχουν καταλήξει στην τελική τους διάγνωση, δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για τη νοσηλεία του νεαρού ποδοσφαιρι­στή στο πρόσφατο παρελθόν εξαιτίας λεπτοσπείρωσης, πρόβλημα που κλήθηκαν να διερευνήσουν οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περι­φέρειας Θεσσαλίας.

Η κατάρρευση του 24χρονου πο­δοσφαιριστή, που καθόταν στον πάγκο μετά από μακρά αποχή από τις προπονήσεις, σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του προ­ηγούμενου Σαββάτου στο δεύτερο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνα» πριν ξεκινήσει ποδοσφαιρικος αγώνας για την Α1 τοπική κατηγορία.

Ο νεαρός σύμφωνα με μαρτυρίες, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμη­σε με αποτέλεσμα να κληθεί άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να με­ταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νο­σοκομείο, όπου κρίθηκε αναγκαία η άμεση νοσηλεία του στην Κλινική Εντατικής θεραπείας.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε νοσηλευτεί στην ίδια κλι­νική και τον προηγούμενο Νοέμ­βριο αντιμετωπίζοντας πρόβλημα λεπτοσπείρωσης, πρόβλημα για το οποίο είχε ενημερωθεί και ο Εθνκός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ο οποίος ζήτησε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τους ελεγκτές δημόσιας υγείας της Περιφέρει Θεσσαλίας να κάνουν αυτοψία και να ελέγξουν τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους όπου κινείται ο ποδοσφαιριστής.

Ανείπωτη θλίψη: "Έφυγε" ο θρύλος του ποδοσφαίρου!

Θρήνος στον αθλητικό κόσμο και ειδικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού την τελευταία του πνοή άφησε ο μεγαλύτερος θρύλος και κορυφαίος επιθετικός. Ωστόσο, μόλις λίγες ώρες πριν την τελευταία του πνοή άφησε ένας ακόμη ποδοσφαιριστής έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.

Ο τεράστιος επιθετικός των 70s, ίσως ο δεύτερος κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας εκείνη την εποχή μετά τον Γιόχαν Κρόιφ, έχασε σε ηλικία 72 ετών τη μάχη από την ασθένεια που δημιουργούσε ατροφία τους μύες του.

Υπήρξε ο καλύτερος Ολλανδός των 70s που δεν αγωνίστηκε στον Αγιαξ. Ο Ρομπ Ρένσενμπρινκ δεν ήταν μέλος της θρυλικής παρέας του Γιόχαν Κρόιφ, αλλά ήταν ό,τι καλύτερο έξω από αυτήν. Αλλωστε ο ίδιος έγινε θρύλος τόσο με την Εθνική Ολλανδίας, όσο και με τη μεγάλη Αντερλεχτ της εποχής, την οποία και οδήγησε σε ευρωπαϊκούς τίτλους (από δύο Κύπελλα UEFA, Σούπερ Καπ: 1976, 1978). Πλέον όμως δεν βρίσκεται στη ζωή. Νικήθηκε σε ηλικία 72 ετών από μία ασθένεια που δημιουργούσε ατροφία στους μύες.

Ο Ρένσενμπρινκ ήταν μέλος των Οράνιε στους δύο χαμένους μουντιαλικούς τελικούς (1974, 1978) και είχε ψηφιστεί και τις δύο φορές στην all star 11άδα. Το 1976 και το 1976 μάλιστα ψηφίστηκε 2ος στην Χρυσή Μπάλα και 3ος το 1978. Ο σπουδαίος αυτός επιθετικός με τα 14 γκολ σε 46 συμμετοχές με την Ολλανδία και τα 248 σε 540 αγώνες πρωταθλήματος, θα μείνει για πάντα στη μνήμη ως ένας εκ των κορυφαίων που ανέδειξε ποτέ η χώρα.

Σοκ στον χώρο του αθλητισμού: Νεκρός 28χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής!

Σπάραξε η οικογένεια του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην είδηση του θανάτου του 28χρονου ποδοσφαιριστή Ανδρέα Βαρέλη.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" όπου νοσηλευόταν καθώς έπασχε από καρκίνο. Ωστόσο, μόλις λίγες ώρες πριν από την επάρατη νόσο "έφυγε" και ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης.

Ο Ανδρέας Βάρελης γεννήθηκε 18-4-1991 στην Κέρκυρα, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ ήταν από τους ταλαντούχους τερματοφύλακες του τοπικού ποδοσφαίρου. Από τις Ακαδημίες του ΑΟ Κέρκυρα, με μεγάλη θητεία στον Όλυμπο, την ΑΕ Λευκίμμης και τον Κρόνο Αργυράδων.

Ο Πρόεδρος,το Δ.Σ και ο λαός της Λευκίμμης με ανακοίνωση τους: «εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους ενός δικού μας παιδιού,του Ανδρέα Βάρελη.
Μια μέρα μαύρη για εμάς,για ένα παιδί δικό μας που τίμησε την φανέλα του σωματείου μας.
Αυτές τις στιγμές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τον πόνο που έχουμε μέσα μας όλοι εδώ στον Νότο.
ΑΝΔΡΕΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ…
ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ….
ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ…

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΟΥΝΟ…
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ..».

*Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 3μμ στο Α΄Νεκροταφείο της Γαρίτσας.

Νεκρός 23χρονος ποδοσφαιριστής μετά από τροχαίο!

Θλίψη έχει φέρει η είδηση του θανάτου του 23χρονου ποδοσφαιριστή της Γκινγκάμπ, Ναθαέλ Ζουλάν. Ο νεαρός επιθετικός άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο δυστύχημα την Παρασκευή (3/1).

Δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα, ωστόσο τα γαλλικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο Ζουλάν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μετά από προπόνηση. Ακόμα ένας θάνατος νέου ποδοσφαιριστή που συγκλονίζει, μετά και τον θάνατο πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη!

Ο Ζουλάν είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στην Χάβρη, προτού πάρει μεταγραφεί στην Γκινγκάμπ το χειμώνα του 2018 και θεωρούνταν από τους ελπιδοφόρους επιθετικούς στη Γαλλία.

«Η Γκινγκάμπ βρίσκεται σε πένθος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο σύλλογος πονάει τρομερά από τη στιγμή που πληροφορήθηκε τον θάνατο σε δυστύχημα του παίκτη του, Ναταέλ Ζουλάν.

Θρήνος! Πέθανε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού!

Βαρύ πένθος στο χώρο του αθλητισμού επικρατεί αφού πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ηλίας Ρωσίδης. Ωστόσο, ο χώρος του ποδοσφαίρου θρηνούσε και πάλι πριν λίγες ημέρες.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής αποτελούσε μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα του Ολυμπιακού μιας και τη δεκαετία του '50 ήταν αρχηγός της ομάδας.

Ο Ηλίας Ρωσίδης ξεκίνησε τον αθλητισμό σε πολύ μικρή ηλικία και εγγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου ασχολήθηκε αρχικά με τον στίβο και τους δρόμους ταχύτητας, τα 100, 200 και 400 μέτρα. Κάποια μέρα, όταν παρακολουθούσε τυχαία την προπόνηση του Ολυμπιακού, τραυματίστηκε ο Αριστείδης Λούβαρης, ο τερματοφύλακας και του ζήτησαν να τον αντικαταστήσει. Από εκείνη την ημέρα έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Στις εθνικές ομάδες:

Με την εθνική Ελλάδας έχει καταγράψει 29 συμμετοχές (πρώτη το 1951 και αρχηγός της από το 1954), όντας πρώτος σε συμμετοχές την εποχή που αγωνίστηκε σε αυτή.

Με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει:

9 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959)
10 Κύπελλα Ελλάδας (1947, 1951, 1952, 1953, 1954, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961)
13 Πρωταθλήματα Πειραιά (1947, 1948, 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Με βαθιά θλίψη και οδύνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον θρυλικό Ηλία Ρωσίδη.

Τέκνο του Πειραιά (γεννηθείς στις 3 Φεβρουαρίου 1927), ο Ηλίας Ρωσίδης πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια.

Από τα εξέχοντα μέλη της ιστορικής ομάδας που με την κατάκτηση έξι συνεχόμενων Πρωταθλημάτων (1954-1959) πήρε το προσωνύμιο «Θρύλος», ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά.

Αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν το 1959.

Αποτέλεσε στέλεχος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος από το 1951 έως το 1960 ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Aπό το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ηλία Ρωσίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share