Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

NBA All Star Game 2020: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σκέπασε» τον ΛεΜπρόν Τζέιμς αλλά ηττήθηκε! (videos)

Απόλαυση!

17 Φεβρουαρίου 2020 10:32
NBA All Star Game 2020: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σκέπασε» τον ΛεΜπρόν Τζέιμς αλλά ηττήθηκε! (videos)

Το νέο format του All Star Game, που λανσαρίστηκε φέτος για πρώτη φορά, έκανε... πάταγο! Σε ένα παιχνίδι που στην τέταρτη περίοδο, έμοιαζε με τελικό ΝΒΑ, η ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε τη νίκη επί εκείνης του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 157-155, παρά τις απίστευτες τάπες του «Greek Freak», που πρόσφατα δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου μωρού του.

Η πρώτη περίοδος ανήκε κυρίως στην «Team Lebron», με το 53-41, να γίνεται από τα μέσα της και μετά, έχοντας διάφορους πρωταγωνιστές.

Με το νέο σύστημα διεξαγωγής, η δεύτερη περίοδος ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτή, ανήκε στην Team Giannis. O Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του, έκαναν πάρτι σε αυτό το διάστημα, κερδίζοντας με 51-30 την ομάδα του Λεμπρόν.

Το συνολικό σκορ, ήταν στο 83-92 για την Team Giannis και η τρίτη περίοδος, άρχισε να δείχνει τι θα γίνει στην τέταρτη. Οι δύο ομάδες, ήταν ισόπαλες με 41-41, το συνολικό σκορ πήγε στο 124-133 για την ομάδα του Γιάννη και στην τελευταία περίοδο, δεν υπήρχε χρονόμετρο, πέρα από το 24αρι της επίθεσης.

Όποια ομάδα έφτανε πρώτη στους 157 πόντους, θα έπαιρνε και τη νίκη και πραγματικά… έπεσαν κορμιά!

Οδηγίες, σκληρές άμυνες, πάθος για τη νίκη και από τους δύο, τάπες του Αντετοκούνμπο, σουτ από Λέοναρντ, Χάρντεν, Πολ, Γουόκερ και ατμόσφαιρα… τελικού!

Ο Τζέιμς πήγε να τελειώσει το παιχνίδι στο 154-153, αλλά ο «Greek Freak» τον πρόλαβε με μια νέα απίστευτη τάπα, για την οποία χρειάστηκε και instant replay για να δουν οι διαιτητές, αν ήταν κανονική. Αποφάσισαν ότι ήταν κανονική και μετά από διάφορες κακές επιλογές, ο Τζέιμς κάρφωσε για το 156-153.

Ο Εμπίντ, έβαλε δύο βολές για το 156-155 και στη συνέχεια, δόθηκε φάουλ του Λάουρι στον Ντέιβις, με την ομάδα του Γιάννη να κάνει challenge στους διαιτητές, για να επανεξετάσουν τη φάση! Το φάουλ δόθηκε και μετά το challenge ο γεννημένος στο Σικάγο, Ντέιβις, έχασε την πρώτη βολή, έβαλε όμως τη δεύτερη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Λεμπρόν με 157-155!

Οι νικητές κερδίζουν 300.000 δολάρια τα οποία θα δοθούν σε υποτροφίες στο Σικάγο, ενώ οι χαμένοι, πήραν 100.000 δολάρια, τα οποία θα πάνε σε φιλανθρωπίες.

Tο νέο format που εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά, έκανε πραγματικά τη διαφορά, καθώς το παιχνίδι όχι μόνο είχε ενδιαφέρον, αλλά οι παίκτες και των δύο ομάδων, έπαιζαν σαν να ήταν τελικός.

Άνετοι οι Αμερικανοί στους Rising Stars

Οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να χάσουν, σε αντίθεση με τους Διεθνείς που το είδαν περισσότερο ως γιορτή. Λογικό αποτέλεσμα λοιπόν η νίκη για τους Αμερικανούς με 151-131 στον αγώνα των Rising Stars στο All Star Game του Σικάγο.

Οι Διεθνείς είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος όταν και με το απίστευτο τρίποντο του Ντόντσιτς από το κέντρο, προηγήθηκαν με 81-71. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπρίτζες των Χόρνετς μπήκε αποφασισμένος για την ανατροπή, οι υπόλοιποι Αμερικανοί ακολούθησαν, την ίδια ώρα που οι Διεθνείς απλά παρακολουθούσαν. Στο τελευταίο λεπτό και αφού όλα είχαν κριθεί, ξεκίνησε ένας άτυπος διαγωνισμός καρφωμάτων με τον Ζάιον Ουίλιαμσον στο επίκεντρο αλλά οι φίλαθλοι του Σικάγο απογοητεύτηκαν μιας και αστόχησε και στα τρία καρφώματα που επιχείρησε.

Κορυφαίοι για τις Η.Π.Α οι Πασκάλ με 23 πόντους, Σέξτον με 21 πόντους και Μπρίτζες με 20 ενώ από τον Υπόλοιπο Κόσμο ο Μπάρετ είχε 27 πόντους, ο Κλαρκ 22 πόντους ενώ από 16 πόντους πρόσθεσαν οι Ντόντσιτς, Βάγκνερ και Αλεξάντερ.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-39, 71-81, 115-105, 151-131.

Νικητής ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ στα καρφώματα, παραπονούμενος ο Άαρον Γκόρντον!

Σε έναν από τους καλύτερους διαγωνισμούς καρφωμάτων της ιστορίας, ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ των Μαϊάμι Χιτ, νίκησε τον Άαρον Γκόρντον των Ορλάντο Μάτζικ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καρφώματα και από τους δύο!

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς, ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ των Μαϊάμι Χιτ, ο Πάτ Κόνατον των Μιλγουόκι Μπακς και ο Άαρον Γκόρντον των Ορλάντο Μάτζικ, ήταν οι συμμετέχοντες του φετινού «Slam Dunk Contest».

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ πήρε 41 βαθμούς στην πρώτη του προσπάθεια και δεν... έθελξε.

Ο Τζόουνς Τζούνιορ, έβαλε τον Μπαμ Αντεμπάγιο να τον περιμένει για να περάσει από πάνω του κι αφού δεν το έκανε με «ανεμόμυλο» στην πρώτη του προσπάθεια, το έκανε στη δεύτερη με πιο απλό τρόπο και μάζεψε 46 βαθμούς.

Ο Πατ Κόνατον, ντυμένος... «White men can’t jump», πέρασε και αυτός με εντυπωσιακό τρόπο πάνω από το συνεργάτη του, αλλά μάζεψε 45 βαθμούς, μέσα σε... αποδοκιμασίες, αφού η προσπάθεια του, εντυπωσίασε τον κόσμο.

Ο Άαρον Γκόρντον, κάρφωσε εντυπωσιακά, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του και πήρε το απόλυτο των 50 βαθμών. Στη δεύτερη προσπάθεια του, ο Χάουαρντ, ξαναέβαλε τη μπέρτα του Superman, με την οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό το 2008. Ο παλιός του συμπαίκτης στους Μάτζικ, Τζαμίρ Νέλσον, του πέταξε τη μπάλα πίσω από το ταμπλό και με το κάρφωμα του, ο σέντερ των Λέικερς, πήρε 49 βαθμούς.

Ο Κόνατον, με την κανονική του φανέλα, αυτήν τη φορά, έβαλε τον (πολύ) ψηλότερο, Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον περιμένει με τη μπάλα στο... σβέρκο, την έπιασε, πήδηξε από πάνω του και με την τρίτη, βρήκε πρώτα ταμπλό και πρόλαβε να καρφώσει!Έτσι, δε θα μπορούσε να μη μαζέψει 50 βαθμούς...

Ο Τζόουνς Τζούνιορ, κατάφερε να κάνει «three sixty» και να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του στον αέρα, για να πάρει και αυτός το απόλυτο των 50 πόντων.

Ο Γκόρντον και στη δεύτερη προσπάθεια του, ήταν εντυπωσιακός, πιάνοντας τη μπάλα, περνώντας επάνω από το συνεργάτη, κάνοντας περιστροφή στον αέρα και καρφώνοντας με το ένα χέρι!!! Μάζεψε άλλους 50 βαθμούς κι έτσι, πήγε στον τελικό, μαζί με τον Τζόουνς Τζούνιορ.

O παίκτης των Χιτ, έβαλε δύο ανθρώπους κοντά στο καλάθι, πήρε φόρα, έπιασε τη μπάλα με το ένα χέρι, την πέρασε κάτω από τα πόδια του, περνώντας πάνω και από τους δύο (!!!), για να καρφώσει και να μαζέψει ξανά, 50 βαθμούς!

Ο Γκόρντον, πέρασε ξανά πάνω από τον ίδιο άνθρωπο και παρότι δεν εντυπωσίασε αυτήν τη φορά, πήρε ξανά 50!

Στη δεύτερη προσπάθεια στον τελικό, ο Τζόουνς Τζούνιορ... σόκαρε τον πλανήτη! Ο συνεργάτης του πέταξε τη μπάλα στο ταμπλό και αυτός, την έπιασε στον αέρα, περνώντας από πάνω του, ενώ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του, για να καρφώσει! Απίστευτος πραγματικά και αναμενόμενα, 50 στη βαθμολογία.

Ο Γκόρντον, όμως, έβαλε τον Μαρκέλ Φουλτζ, να του πετάξει τη μπάλα στη γωνία του ταμπλό και με τη δεύτερη, την έπιασε στον αέρα, έκανε περιστροφή στον αέρα κρατώντας τη, στο ένα χέρι και κατάφερε να καρφώσει!!! Νέο «50αρι» και γι’ αυτόν και... παράταση, σε έναν από τους καλύτερους διαγωνισμούς καρφωμάτων ever.

Εκεί, ο Τζόουνς Τζούνιορ, πήρε τη μπάλα από τη γωνία του ταμπλό, την πέρασε για ακόμα μία φορά κάτω από τα πόδια του στον αέρα και κάρφωσε με την πρώτη, για άλλους 50 βαθμούς.

Ακολούθησε νέο «50άρι» για τον Γκόρντον, με πέρασμα πάνω από συνεργάτη, τη μπάλα κάτω από τα πόδια στον αέρα και κάρφωμα... άνετα, οπότε η παράταση συνεχίστηκε.

Ο φόργουορντ των Χιτ, έκανε «ανεμόμυλο» πατώντας λίγο πιο μπροστά από τη βολή και το σερί με τα «50άρια» σταμάτησε, αφού μάζεψε 48 βαθμούς.

Στην τελευταία του προσπάθεια, ο Γκόρντον τρέλανε τους πάντες. Έβαλε τον, ύψους 2.26, σέντερ των Σέλτικς, Τάκο Φολ, να κρατήσει τη μπάλα, κατάφερε να περάσει πάνω και από αυτόν (!!!), πήρε όμως 47 βαθμούς και έχασε για... έναν πόντο τον τίτλο!

Ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ ήταν αυτός που πήρε τον τίτλο του νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων, που μπαίνει άνετα τους καλύτερους, όλης της ιστορίας του ΝΒΑ!

Μπάντι Χιλντ... at the buzzer στα τρίποντα!

Ο γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς, Μπάντι Χιλντ, ήταν ο νικητής στο... δραματικό διαγωνισμό τριπόντων του All-Star Game του NBA!

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ήταν ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς, ο Ντεβόντε Γκρέιαμ των Σάρλοτ Χόρνετς, ο Ντάνκαν Ρόμπινσον των Μαϊάμι Χιτ, ο Ντέβιν Μπούκε των Φίνιξ Σανς (που πήρε τη θέση του τραυματίας Ντέιμιεν Λίλαρντ), ο Ντάβις Μπέρτανς των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο Τζο Χάρις των Μπρούκλιν Νετς, ο Μπάντι Χιλντ των Σακραμέντο Κινγκς και ο Ζακ Λαβίν των Σικάγο Μπουλς.

Ο Γιανγκ ξεκίνησε πρώτος και τα πήγε... παραδόξως άσχημα, μαζεύοντας μόλις 15. Ο Γκρέιαμ, που τον ακολούθησε, μάζεψε 18, ο Ρόμπινσον 19 και ο Μπούκερ, ήταν πιο «ζεστός» με 27.

Τον ίδιο αριθμό με τον Μπούκερ, μάζεψε και ο Χιλντ (27), με τον Μπέρτανς που ακολούθησε, να σημειώνει 26. Ο Λαβίν μπορεί να έπαιζε εντός έδρας, αλλά με τους 23 πόντους που μάζεψε, αποκλείστηκε, όπως και ο περσινός νικητής, ο Χάρις, που είχε 22.

Στον τελικό, πήγε ο Μπούκερ, ο Χιλντ και ο Μπέρτανς... Ο Λετονός, μάζεψε 22 πόντους, ο Μπούκερ όμως τον ξεπέρασε, με 26.

O Μπάντι Χιλντ, όμως, άφησε όλες τις «moneyballs» του, στην τελευταία θέση και με... buzzer beater, έφτασε τους 27, παίρνοντας τον τίτλο από τα χέρια του Μπούκερ!

Καλύτερος... ζογκλέρ ο Αντεμπάγιο!

Μπορεί να βλέπει τον κόσμο από τα 2.06, αλλά ο Μπαμ Αντεμπάγιο των Μαϊάμι Χιτ, ήταν ο μεγάλος νικητής στο «Skills Challenge» του All-Star Game του ΝΒΑ!

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο των Μαιάμι Χιτ, ο Πάτρικ Μπέβερλι των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο Σπένσερ Ντινγουίντι των Μπρούκλιν Νετ, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (που πήρε τη θέση του τραυματία Ντέρικ Ρόουζ), ο Κρις Μίντλετον των Μιλγουόκι Μπακς, ο Ντομάντας Σαμπόνις των Ιντιάνα Πέισερς, ο Πασκάλ Σιάκαμ των Τορόντο Ράπτορς και ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς, ήταν οι συμμετέχοντες.

Οι δύο ψηλοί, Αντεμπάγιο και Σιάκαμ, άφησαν εκτός Ντινγουίντι και Μπέβερλι, αντίστοιχα, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Μίντλετον-Σαμπόνις, κόντρα σε Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Τέιτουμ (που ήταν ο περσινός νικητής).

Ο Αντεμπάγιο νίκησε στον... ημιτελικό τον Σιάκαμ και το ίδιο έκανε και ο Σαμπόνις, κόντρα στον Μίντλετον!

Ο φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ, ήταν ασταμάτητος και στον τελικό, εκεί όπου επικράτησε του Λιθουανού των Ιντιάνα Πέισερς κι έτσι, έγινε ο φετινός νικητής του διαγωνισμού επιδεξιοτήτων του ΝΒΑ!

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share