Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: «Κόλλησαν» κι έχασαν έδαφος Ξάνθη και Λαμία!

«Χ»-αμένοι!

16 Φεβρουαρίου 2020 19:37
Super League: «Κόλλησαν» κι έχασαν έδαφος Ξάνθη και Λαμία!

Ξάνθη και Λαμία τήρησαν την παράδοση και έμειναν στο 0-0, σ΄ ένα ματς που και οι δύο θα μπορούσαν να το είχαν κερδίσει, με βάση τις ευκαιρίες που είχαν ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, χάνοντας έδαφος για τα πλέι οφ, ενώ ο Αστέρας αντιθέτως τρέχει προς αυτά.

Σ΄ ένα ματς που λίγοι θα θυμούνται Ξάνθη και Λαμία έμειναν στο 0-0, τήρησαν την παράδοση και δεν μπόρεσαν να πληγώσουν τα αντίπαλα δίχτυα.

Για την Ξάνθη ήταν το τρίτο σερί 0-0 ενώ η Λαμία έχασε χρυσή ευκαιρία να φύγει με το διπλό και να πάρει μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Λαμία. Οι δυο πρώτες φάσεις του αγώνα ανήκαν στους γηπεδούχους, χωρίς φυσικά να δημιουργήσουν ιδιαίτερη αναταραχή στην εστία των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, με τα ποσοστά κατοχής να είναι συντριπτικά υπέρ τους. Φυσικά όμως ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην πολύ καλή άμυνα που έπαιζε η Λαμία.

Η Ξάνθη μπορεί να έφτανε με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή της Λαμίας, αλλά από κει και έπειτα τα έβρισκε σκούρα.

Γενικά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με στημένες φάσεις, αλλά όπως αναφέραμε και πιο πάνω η άμυνα των φιλοξενούμενων ανταποκρινόταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν με την Λαμία να παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Η κατοχή ήταν ισορροπημένη και οι ευκαιρίες ανήκαν στους φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο 15 λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η Λαμία είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, τα οποία δεν πέτυχε λόγω κακών τελειωμάτων των παικτών της.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι δύο ομάδες ειχαν από μία μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, με το δοκάρι της Ξάνθης στο 87΄ να είναι η μεγαλύτερη.

Πηγή: Sdna.gr

Super League: Οι μικροί έδειξαν το μέλλον του Παναθηναϊκού!

Ο Γιώργος Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές, χρησιμοποίησε μια ενδεκάδα με πλήρες ελληνικό και νεανικό στοιχείο, με τον Παναθηναϊκό να θριαμβεύει με 3-1 κόντρα στον Παναιτωλικό και να... ξεσπά πάνω του για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα.

Το τριφύλλι επικύρωσε και μαθηματικά την είσοδό του στα πλέι οφ, είχε ως πρωταγωνιστή τον 18χρονο Γιώργο Βαγιαννίδη που στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σημείωσε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα αγωνίστηκε στο σημερινό ματς με εννέα Ελληνες παίκτες στην ενδεκάδα του, τέσσερις εξ αυτών προερχόμενοι από την Ακαδημία.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει σταδιακά στροφές και να βρίσκει ρήγματα από τα δύο άκρα. Αρχικά από το αριστερό «φτερό» με τον ορεξάτο Χατζηγιοβάνη και τα ανεβάσματα του Χατζηθεοδωρίδη και όσο περνούσε η ώρα και από τα δεξιά με τους Βαγιαννίδη (εξτρέμ) και Αποστολάκη (μπακ).

Ο 18χρονος Βαγιαννίδης εξάλλου, στην παρθενική του συμμετοχή ως βασικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 23’ με κοντινό πλασέ (1-0) και το γκολ αυτό απλοποίησε τα πράγματα για το τριφύλλι που διπλασίασε τα τέρματά του στο 39’ με υπέροχη προσποίηση και σουτ του Ζαχίντ από πάσα του Βαγιαννίδη (2-0)!

Ο Παναιτωλικός είχε εμφανή αμυντικά κενά αλλά προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να μην περιμένει μαζικά πίσω από τη μπάλα.

Πλην όμως στο πρώτο ημίχρονο απόλεσε μόνο μία κραυγαλέα ευκαιρία στο 38’ με τον Διούδη να λέει όχι στο τετ α τετ με τον Μουνιέ και να αποκρούει το σουτ του Ταχάρ που ακολούθησε.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο (10 έναντι 2 οι τελικές, 68%-32% η κατοχή της μπάλας), ενώ στο ξεκίνημα του δεύτεροι οι πράσινοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με το καλησπέρα (59’) σε πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης και μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα από την άσπρη βούλα (3-0).

Το υπόλοιπο διάστημα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Δώνη να δίνει χρόνο στον Αγιούμπ προκειμένου να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Ντάουντα στο 90+1' πέτυχε απλώς το γκολ της τιμής για τον Παναιτωλικό διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός!

Super League: Πέρασε από την Λάρισα ο ΠΑΟΚ!

Διαβάστε περισσότερα αθλητικά θέματα στο Athensmagazine.gr 

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share