Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός!

4-0 το τελικό σκορ!

15 Φεβρουαρίου 2020 21:40
Super League: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός!

Το ιδανικό ματς παίχτηκε για τον Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν το παιχνίδι από το δεκάλεπτο, ο αντίπαλος παραδόθηκε μάλλον αμαχητί και δεν... ενόχλησε καν στη συνέχεια, ενώ ο Μαρτίνς λίγο πριν τα ματς με την Άρσεναλ και το ντέρμπι της Τούμπας, είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει όσο περισσότερους παίκτες μπορούσε. Το τελικό 4-0 είναι κάτι παραπάνω από κολακευτικό για τον Πανιώνιο, όπως εξελίχθηκε το ματς και όπως ήταν η εικόνα του από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό... Ενώ, νίκη σημείωσε νωρίτερα και ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λάρισα!


Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα στο Καραϊσκάκη έγινε σαφές ότι δεν θα άντεχε σε ιδιαίτερη κριτική ως προς το τακτικό κομμάτι. Ο Πανιώνιος... άργησε να βγει από τα αποδυτήρια και όταν πια εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, το σκορ είχε ήδη εκτοξευθεί πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα! Το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» ήταν καταιγιστικό, οι παίκτες του Μαρτίνς εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο τα πολλά τραγικά λάθη των «κυανέρυθρων» και αξιοποίησαν τις τρεις από τις πρώτες πέντε ευκαιρίες τους στο παιχνίδι για να φτάσουν στο 3-0 του 9ου λεπτού!

Ο Χασάν στο 4' άνοιξε τον χορό των τερμάτων στο Φάληρο μετά από μια ακόμη ασίστ του Βαλμπουενά, δύο λεπτά αργότερα, σε μια ακόμη φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Γάλλου, ο Ελ Αραμπί έγραψε το 2-0 με «ριμπάουντ» μετά από ασταθή επέμβαση του Κότνικ σε σουτ του Φορτούνη, ενώ ο ίδιος ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το 3-0 στο 9' με ένα έξοχο «σόλο» που θύμισε τον προ-τραυματισμού Φορτούνη. Αυτό ήταν φυσικά και το πρώτο του γκολ μετά τη ζημιά στους χιαστούς το καλοκαίρι.

Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός έπεσε μετά το τρελό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, με τον Πανιώνιο αντίθετα να πατάει για πρώτη φορά περιοχή μετά το 20λεπτο και τις τελικές να είναι ήδη σε δηψίφιο νούμερο για τους Πειραιώτες με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Μάλλον... άγνωστο είναι το ποιο ακριβώς ήταν το σχέδιο που είχε η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου βγαίνοντας στο γήπεδο, αφού προσπάθησε να παίξει με την άμυνα στη σέντρα και να πιέσει ως την περιοχή του Σα απέναντι σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Όπως ήταν λογικό, πλήρωσε στο μάξιμουμ τα κενά που άφησε στην άμυνά της, τα οποία βεβαίως διογκώθηκαν χάρη στα ατομικά λάθη. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα το εξεζητημένο, κυκλοφόρησε ως συνήθως γρήγορα τη μπάλα με το εξαιρετικό passing game του και από τη στιγμή που οι επιθετικοί δεν αστόχησαν, η εικόνα του αγώνα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη.

Στο 24' ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0 μετά από ένα ακόμη τραγικό λάθος στην άμυνα του Πανιωνίου, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει... ασίστ από τον Ρέτσο και να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στο ματς. Στο 41' ο Μαροκινός «σημάδεψε» δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για το χατ-τρικ, ενώ και οι Νεοσμυρνιώτες αντίθετα έφτασαν σε 2-3 τελικές ως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, στο Καραϊσκάκη παίχτηκε... κάτι σαν ποδόσφαιρο, αφού ο Ολυμπιακός έλεγξε απόλυτα το ματς κατεβάζοντας στροφές στο ρελαντί και κάνοντας πάνω στο χορτάρι τα απολύτως απαραίτητα. Αν ο Μαρτίνς είχε μάλιστα τη δυνατότητα να βάλει την... ομάδα Νέων σε αυτά τα 45 λεπτά σίγουρα θα το έκανε, αφού το 4-0 έδινε αυτή τη δυνατότητα. Ως γνωστόν, ακολουθούν τα ματς με την Άρσεναλ για το Europa League αλλά και το ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μπορεί βέβαια να μην έκανε έντεκα αλλαγές ο Πορτογάλος, ωστόσο οι τρεις που έκανε έγιναν νωρίς, στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Η ομάδα του δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τον αντίπαλο ως το φινάλε και αυτό το 4-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα.

Αυτό, σήμανε την 100η νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου στην ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, την παραμονή των «ερυθρόλευκων» στην κορυφή και το +2, έγιναν και πάλι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (50) και καλύτερη άμυνα (9) στο πρωτάθλημα, ενώ παρέμειναν αήττητοι για 34ο ματς στη Super League και 23ο εντός έδρας. Όλα αυτά μια εβδομάδα πριν το ματς της χρονιάς...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share