Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Πέρασε από την Λάρισα ο ΠΑΟΚ!

1-2 το τελικό σκορ!

15 Φεβρουαρίου 2020 19:29
Super League: Πέρασε από την Λάρισα ο ΠΑΟΚ!

Απέναντι σε μια αποδεκατισμένη ΑΕΛ, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-1, με τα γκολ των Λημνιού στο 14’ και του Ντάγκλας Αουγκούστο στο 45+2’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 67’ με τον Ηλιάδη και έχουν φρικτά παράπονα από τον Σέρβο διαιτητή Γιοβάνοβιτς που στο 33’ και με το σκορ στο 0-1, αρνήθηκε παρότι πήγε στο VAR, να υποδείξει την παράβαση σε διπλό χέρι των Αουγκούστο και Μαουρίσιο. Ωστόσο, σε λίγα λεπτά ξεκινάει και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Πανιώνιο!

Στους 58 βαθμούς ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΛ έμεινε στην 10η θέση με 26 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός μόνο στο πρώτο μέρος, αλλά στάθηκε πάνω στο 0-2, ενώ η τελευταία του καλή στιμγή καταγράφηκε στο 55’ με τον Πέλκα να σημαδεύει το δοκάρι μετά από γέμισμα του Γιαννούλη. Η ΑΕΛ πάλεψε φιλότιμα, παρά το γεγονός πως με το ζόρι συμπλήρωσε 16άδα και στρίμωξε τον ΠΑΟΚ, που έφυγε ωστόσο με το διπλό.

Πώς έπαιξαν

Η ΑΕΛ με περιορισμένες επιλογές κατέβηκε με 4-2-3-1 και τον Μπάλλα να παίζει σε θέση δεξιού μπακ και με τους Βινίσιους, Τόρζε και Ασούμπρε πίσω από τον Παπάζογλου, ενώ ο ΠΑΟΚ με 4-4-1-1 και τους Μαουρίσιο και Αουγκούστο στα χαφ, τον Λάμπρου δεξιά και τον Λημνιό αριστερά, ενώ ο Πέλκας έπαιξε σαν παρτενέρ του Άκπομ.

Το ματς

O ΠΑΟΚ κατάφερε να ελέγξει από την αρχή το παιχνίδι με τον Μάτος να έχει τακτικά ανεβάσματα στο μισό του αντιπάλου, τον Λημνιό να χτυπάει τον κατά συνθήκη δεξιό μπακ της ΑΕΛ, Μπάλλα. Η πρώτη φάση ήρθε στο 11’ όταν ο Έλληνας ακραίος πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Μόρα, γύρισε την μπάλα στον Πέλκα που με προβολή με το δεξί, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ ωστόσο ήρθε τρία λεπτά αργότερα για τον Δικέφαλο, όταν ο Μάτος έβγαλε σέντρα από δεξιά με το αριστερό, πρώτη κεφαλιά ο Λάμπρου προς τα πίσω, δεύτερη ο Άκπομ, με την μπάλα να στρώνεται στον Λημνιό που με δεξί πλασέ, έστειλε την μπάλα στο απέναντι παράθυρο, για να γράψει το 0-1. Η ΑΕΛ προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 17’ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με την σέντρα του Ασούμπρε και την κεφαλιά του Βινίσιους, που εξουδετέρωσε εύκολα ο Ζίβκοβιτς.


Μετά το 25’ η ΑΕΛ θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τα καρέ του ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε να κάνει πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή, βγάζοντας νευρικότητα, με τον Φερέιρα να φωνάζει συνεχώς. Στο 29’ ο Μάρκοβιτς πιάνει κεφαλιά που μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς, αμέσως μετά ο Αουγκούστο χάνει την μπάλα και ο Βινίσιους κάνει σουτ που κοντράρει πάνω στον Παπάζογλου, για να απομακρύνει ο Ίνγκασον. Αμέσως μετά ο Βινίσιους θα γυρίσει την μπάλα, αλλά κανείς δεν θα βρεθεί στην πορεία της, ενώ στο 33’ έγινε η φάση που θα σηκώσει πολλή συζήτηση, όταν ο Αουγκούστο βρίσκει την μπάλα με το χέρι, μετά από κεφαλιά του Μόρα και στη συνέχεια αυτή βρίσκει και στο χέρι του Μαουρίσιο. Ο Παπαπέτρου θα πει στον Γιοβάνοβιτς να δει την φάση, ο Σέρβος αποφάσισε πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Ο Γρηγορίου θ’ αναγκαστεί να κάνει αλλαγή με τον Ηλιάδη αντί του Αλί Γκαζάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά τον τραυματισμό του Αιγύπτιου. Αμέσως μετά ο Ντάγκλας Αουγκούστο με έναν ασύλληπτο κεραυνό από μια απόσταση παραπάνω από 30 μέτρα, θα κάνει το 0-2 με το αριστερό του πόδι, να δίνει μια απίστευτη τροχιά στην μπάλα για να «καρφωθεί» στη ραφή των διχτυών και να δώσει έτσι στον Δικέφαλο του Βορρά, αέρα δύο τερμάτων.

Με το ματς στο 2-0 υπέρ του ο ΠΑΟΚ είχε την δυνατότητα να βρει χώρους στην επανάληψη, με την ΑΕΛ να παλεύει φιλότιμα και να ψάχνει έστω την μείωσε του σκορ. Στο 55’ ο Πέλκας έχασε την ευκαιρία για το 3ο γκολ, μετά από σέντρα του Γιαννούλη, αφού με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο πάνω μέρος του δοκαριού και να φύγει άουτ. Λίγο αργότερα ο Πέλκας αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Φερέιρα, που τον αντικατέστησε με τον Καντουρί.

Η ΑΕΛ μετά την προειδοποιητική βολή με τον Παπάζογλου στο 64’ με την κεφαλιά του να περνά έξω, στο 67’ έφτασε στην μείωση μετά από στημένη μπάλα. Ο Τόρζε εκτέλεσε, η μπάλα στην πλάτη του Μούζεκ και από εκεί έφτασε στον Ηλιάδη που με δεξί σουτ έκανε το 1-2. Οι «βυσσινί» πήραν θάρρος, με τον Δικέφαλο του Βορρά, να δείχνει σημάδια κάμψης προς το φινάλε με την ΑΕΛ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, αλλά να μην μπορεί να φτάσει εύκολα σε φάσεις. Το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των γηπεδούχων και με τους φιλοξενούμενους να βάζουν άλλους τρεις πόντους στο σακούλι.

Οι συνθέσεις:

AΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Παπάζογλου, Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Ασούμπρε, Αλί Γκαζάλ (45’+1’ λ.τρ. Ηλιάδης), Βινίσιους (77’ Πινακάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Νάγκυ, Γκόλιας, Λουφάκης,

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου, Πέλκας (61’ Ελ Καντουρί), Άκπομ

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Εσίτι, Στοχ,

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share