Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πράσινος θρίαμβος μέσα στο Ρέντη! (video)

Ο Παναθηναϊκός πάτησε τον Ολυμπιακό με ανατροπή και έκανε βήμα τίτλου!

13 Φεβρουαρίου 2020 22:41
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πράσινος θρίαμβος μέσα στο Ρέντη! (video)

Ο μεγάλος Παναθηναϊκός γύρισε από το 2-0 και έκανε την την ανατροπή της δεκαετίας! Με μαχητική ψυχή κι έναν Ράπτη όνειρο... νίκησε 3-2 σετ μέσα στο Ρέντη τον Ολυμπιακό και θέλει δύο σετ στο Μαρούσι για την κούπα!

Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα. Αν και ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών αφού έξω από το κλειστό του Ρέντη έγινε «πόλεμος» με μολότοφ και δακρυγόνα τελικά αποζημίωσε όσους το παρακολούθησαν. Λίγο μετά την παρουσίαση των δύο ομάδων η ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ρέντη έγινε αποπνικτική με τους παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 χτυπώντας από την γραμμή του σερβίς ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, και με έναν Ράπτη από άλλο πλανήτη έκανε την ανατροπή που του δίνει το πάνω χέρι για την κούπα. Ο επαναληπτικός που είναι προγραμματισμένος για τις 19 Φεβρουαρίου αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο νεαρός ακραίος του Παναθηναϊκού αν και κάθισε στον πάγκο για ένα ολόκληρο σετ σημείωσε 21 πόντους. Ο Στάροβιτς έκανε μεγάλη εμφάνιση και κυρίαρχησε επιθετικά στα πρώτα σετ για το τριφύλλι που πήρε μία τεράστια. Από 12 πόντους σημείωσαν Τσάτσιτς και Ρανγκέλ.

Ο Ολυμπιακός με τρομερή απόδοση στο σερβίς πήρε προβάδισμα με 2-0 αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε. Για τους Πειραιώτες 27 πόντους σημείωσε ο Φίνγκερ και 21 ο Γκέργκι που είχε και πέντε άσους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με πολύ πιεστικό σερβίς βρίσκοντας τον Παναθηναϊκό μουδιασμένο. Με άσους από Φίνγκερ και Γκέργκι η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 7-2 με τον Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι με μπλοκ του Ρανγκέλ πλησίασε για το 7-4 αλλά οι καλές επιθέσεις του Φίνγκερ έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγει για το 11-6.

Ο Στάροβιτς πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων στο πρώτο σετ. Με άσο του Σέρβου ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 15-13 αλλά δύο σερί άσοι από τον Γκέργκι έδωσαν και πάλι προβάδισμα πέντε πόντων στον Ολυμπιακό για το 18-13. Με Ανδρεόπουλο και Στάροβιτς το τριφύλλι μείωσε για το 22-20 αλλά ο Γκέργκι με δύο σερί πόντους έδωσε τέσσερα σετ μπολ στην ομάδα του Πειραιά που κατέκτησε το πρώτο σετ (25-21) με επίθεση του Χουσάι.

Με άσο του Γκέργκι και μπλοκ άουτ του Χουσάι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-4 στο δεύτερο σετ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με πρώτο χρόνο του Πελεκούδα και άσο του Έλληνα κεντρικού μείωσε σε 9-8.

Οι γηπεδούχοι με άσο του Φίνγκερ έφτασαν στο 14-11 ενώ με το καλό σερβίς του Γκέργκι (άσος) προηγήθηκαν με 16-12. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 17-15 με τον Στάροβιτς που πήρε πάνω του το βάρος των επιθέσεων με τους Πειραιώτες να προσπερνούν και πάλι με τέσσερις πόντους (20-16) με μπλοκ του Βουλκίδη.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι στους δύο πόντους αλλά ο Πετρέας με πρώτο χρόνο έγραψε το 23-18 για τον Ολυμπιακό. Με επίθεση του Στάροβιτς και άσο του Ρανγκέλ ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 24-21 αλλά το χαμένο σερβίς του Βραζιλιάνου έδωσε το σετ στον Ολυμπιακό με 25-21.

Με άσο του Χουσάι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-6 στο τρίτο σετ αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε γρήγορα. Το τριφύλλι όμως κατάφερε και προηγήθηκε με 10-13 με δύο σερί μπλοκ του Πελεκούδα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκανε ο,τι ήθελε στο τρίτο σετ και με χαμένη επίθεση του Φίνγκερ έφτασε στο 12-17.

Ο Ολυμπιακός βρήκε αντίδραση και με επίθεση του Χουσάι και μπλοκ του Φίνγκερ μείωσε σε 16-19 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Με άσο του Βουλκίδη και άουτ επίθεση του Στάροβιτς ο Ολυμπιακός πλησίασε (19-20) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ που εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ.

Με επίθεση του Χουσάι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 22-22 αλλά ο Παναθηναϊκός προσπέρασε και πάλι μετά το χαμένο σερβίς του Γκέργκι. Με επίθεση του Στάροβιτς το τριφύλλι έφτασε στο σετ μπολ και κατέκτησε τελικά το σετ με 23-25 με μπλοκ του Τσάτσιτς πάνω στον Ασπιώτη. Στην τελευταία φάση τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός ζήτησαν βίντεο τσεκ με το ριπλέι να δίνει τον πόντο στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που μείωσε σε 2-1 σετ.

Με χαμένη επίθεση του Στάροβιτς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-6 στο τέταρτο σετ. Ο Τσάτσιτς με άσο ισοφάρισε σε 9-9 για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο 9-10 με δεύτερο σερί άσο του Μαυροβούνιου ακραίου. Με πέρασμα του Βουλκίδη και επίθεση του Χουσάι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13-11 κρατώντας διαφορά δύο πόντων μέχρι το 18-16. Με δύο σερί επιθέσεις του Ράπτη η ομάδα του Ανδρεόπουλου ισοφάρισε σε 18-18 με τον Χουσάι να δίνει εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Το φινάλε του σετ πήγαινε πόντο πόντο με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο ματς μπολ (24-23) με μπλοκ άουτ του Χουσάι. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός με τον Ρανγκέλ στην γραμμή του σερβίς έκανε την ανατροπή και με μπλοκ του Πανταλέων έφτασε στο σετ μπολ (24-25) και πήρε το σετ με επίθεση του Στάροβιτς.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο πέμπτο σετ μέχρι το 7-7 και την επίθεση του Στάροβιτς. Σε εκείνο το σημείο ο Ράπτης με τρεις σερί άσους έκανε το 7-10 για τον Παναθηναϊκό που πήρε τον έλεγχο του ματς. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ με δύο σερί πόντους του Βουλκίδη. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το σετ και πήραν τη νίκη με σερί επιθέσεις του Στάροβιτς και μπλοκ του Τσάτσιτς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share