Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Συνεχίζει τις «βόμβες» ο Μπαλτάκος! «Από μηδενική βάση η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης»!

Δείτε αναλυτικά!

11 Φεβρουαρίου 2020 17:17
Συνεχίζει τις «βόμβες» ο Μπαλτάκος! «Από μηδενική βάση η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης»!

Μετά από όσα φοβερά είπε στην τηλεόραση την Κυριακή (9/2), ο έμπειρος νομικός Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθαρίζει ότι βάσει συντάγματος η ΕΕΑ δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο, ενώ αν θεωρηθεί ως τέτοιο, η έκθεσή της είναι ανυπόστατη και η υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης ξεκινάει από μηδενική βάση ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Ο κύριος Μπαλτάκος αναφέρθηκε στο σκεπτικό, που κατέθεσε στη Super League η Επιτροπή, ενώ τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρέπει να προσέξει νομικά το πώς θα κινηθεί, διαφορετικά μπορεί να ηττηθεί κατά κράτος.

Τάκης Μπαλτάκος

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γνωστού νομικού στο Αθλητικό Metropolis 95,5 Fm:

Αρχικά ρωτήθηκε για το... μπούλινγκ που δέχτηκε μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του περί “ανύπαρκτου θέματος” στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης...

«Υπάρχουν διάφοροι φορείς που έχουν τα δικά τους συμφέρονται, αλλά δεν καταλαβαίνω τέτοια πράγματα. Εκείνο που ξεχνάνε είναι να διαβάσουν τους νόμους. Η Ελλάδα είναι χώρα συντεταγμένη και ο νόμος είναι πάντα κάτω από το σύνταγμα. Έχουμε μία επιτροπή που λέει ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο.

Έχουμε μία επιτροπή που ισχυρίζεται ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο. Το άρθρο 8 του συντάγματος λέει “δικαστικές επιτροπές” δεν επιτρέπεται να συνταχθούν. Είναι συνταγματικά ανύπαρκτη, ανυπόστατη, διότι το λέει το σύνταγμα. Το άρθρο 26 αναφέρει “η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια, όχι από επιτροπές”. Αν αυτή η επιτροπή είναι δικαιοδοτικό όργανο, είναι ανυπόστατη και η έκθεσή της. Αν δεν είναι, πάλι η απόφασή της δεν είναι δεσμευτική, άρα η υπόθεση ξεκινάει από μηδενική βάση στον αθλητικό δικαστή. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Μέχρι τώρα ό,τι έγινε, διαγράψτε το, δεν υπάρχει. Η υπόθεση ξεκινάει σήμερα»!

Σχετικά με το ποιος θα το κρίνει αυτό, ανέφερε:
«Ο αθλητικός δικαστής που διαβάζει το σύνταγμα και το ξέρει πολύ καλά. Φαντάζεστε ότι θα το παραβιάσει;»

Για τον λόγο που Ολυμπιακός έκανε αυτή την προσφυγή:
«Δεν το ξέρω, δεν θέλω να απαντήσω για τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω απολύτως τίποτα γιατί η δική μου προϊστορία είναι αντίθετη από τον Ολυμπιακό πάντα».

Ενώ για το αν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ, είπε:
«Αν παίξει τη μπάλα που ξέρει ο ΠΑΟΚ στο δικαστικό “γήπεδο”, να μην ανησυχεί, αλλιώς μπορεί να χάσει κι από ομάδα Γ' Εθνικής».

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share