Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eurocup, Προμηθέας- Μπρέσια 67-56: Ένα βήμα από τους 8!

Ανατροπή στο 5λεπτο!

5 Φεβρουαρίου 2020 21:45
Eurocup, Προμηθέας- Μπρέσια 67-56: Ένα βήμα από τους 8!

Ο Προμηθέας νίκησε τη Μπρέσια με 67-56, κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, κρατώντας τους Ιταλούς χωρίς σκορ, στο τελευταίο πεντάλεπτο και πλέον, ανοίγει το δρόμο για την πρόκριση του στα προημιτελικά του Eurocup. Double-double o Αγραβάνης, σημαντικοί Μαυροκεφαλίδης και Μάντζαρης.

Η νίκη στην έδρα της Βενέτσια, ήρθε με εμφατικό τρόπο την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά για να έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, έπρεπε να συνδυαστεί με νίκη και σήμερα, ει δυνατόν και με την κάλυψη του -6 του πρώτου αγώνα. Συγκλονιστική νίκη σημείωσε και η ΑΕΚ παίρνοντας το προβάδισμα στο Top 16!

Όλα πήγαν ιδανικά για τον Προμηθέα! Μπορεί επιθετικά να μην ήταν σε καλή μέρα, μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να βιαζόταν πολύ με τα σουτ τριών πόντων (6/25 συνολικά), αλλά με τέτοια άμυνα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά, έφτασε στο 3-2 στον όμιλο της και πλέον, ανοίγει ακόμα περισσότερο το δρόμο, για την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurocup.

Ενδεικτικό της εκπληκτικής άμυνας των γηπεδούχων, πέραν των 56 πόντων που πέτυχε η Μπρέσια, ήταν ότι στα τελευταία 4:48 λεπτά του αγώνα, οι Ιταλοί έμειναν στο... απόλυτο μηδέν στην επίθεση τους! Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ο Αγραβάνης είχε 10 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ Χολ είχε 11 με 4 ασίστ. Για τη Μπρέσια, ΛαΚιντάνα και Χόρτον, είχαν από 16 και 15 πόντους, αντίστοιχα, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετοί...

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Εδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!
Οι Πατρινοί, πηγαίνουν στις 3 Μαρτίου, στη Γερμανία και στην έδρα της Όλντενμπουργκ, με στόχο να κλειδώσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurocup, κάτι που αν το πετύχουν, θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία τους και φυσικά, θα αποτελέι μεγάλη επιτυχία.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν σε όλη την πρώτη περίοδο, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις τους, με πολλές επαφές και αρκετή σκληράδα στις άμυνες τους (16-16).

Ο Προμηθέας, προσπάθησε να βρει ρυθμό και στην επίθεση του και είτε με Αγραβάνη, Μάντζαρη, είτε με Κατσίβελη, Μαυροκεφαλίδη, πήγε να ξεφύγει (35-27), ωστόσο η Μπρέσια, είχε τις απαντήσεις και με τον Χόρτον, να φτάνει τους 11 πόντους, μείωσε σε 35-32 στην ανάπαυλα.

Στην τρίτη περίοδο όμως, με την άμυνα πάντα «οδηγό» και τους Μαυροκεφαλίδη, Χολ στην επίθεση, πήγε στο +13 (49-36), χτίζοντας το δικό του μομέντουμ. Η Μπρέσια αντέδρασε και με τον ΛαΚιντάνα να φτάνει τους 16 πόντους, μείωσε σε 57-51 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Προμηθέας δεν είχε καθαρό μυαλό σε πολλές επιθέσεις του στην τέταρτη περίοδο, αλλά η συγκέντρωση του στην άμυνα, συνέχιζε να είναι σε υψηλά επίπεδα (61-56). Οι Πατρινοί, κρατούσαν τη Μπρέσια μακριά από το καλάθι τους, και με Μάντζαρη, Μαυροκεφαλίδη, πήγαν στο 65-56, 1.30 λεπτό πριν το τέλος. Πάλι ο Μαυροκεφαλίδης, με καλάθι-φάουλ, έκανε το 67-56 και μέχρι τη λήξη, άλλο πόντο δε δέχθηκε, με την τάπα του Μπαμπ, να δίνει πανηγυρικό τόνο στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 16-16, 35-32, 57-51, 67-56

sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share