Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Eurocup: Τεράστιο βήμα πρόκρισης ψάχνει ο Προμηθέας απέναντι στην Μπρέσια!

Μεγάλη ευκαιρία!

5 Φεβρουαρίου 2020 08:46
Eurocup: Τεράστιο βήμα πρόκρισης ψάχνει ο Προμηθέας απέναντι στην Μπρέσια!

Την ευκαιρία να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης ή ακόμα και να την εξασφαλίσει, θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης (5/2, 19:30) ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας υποδέχεται στο «Δ. Τόφαλος» την ιταλική Μπρέσια, για την 5η αγωνιστική του Top-16 στο EuroCup.

Μετά από την επιβλητική του νίκη στη Βενέτσια την περασμένη εβδομάδα, ο Προμηθέας μπορεί με συνδυασμό αποτελεσμάτων να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του στα προημιτελικά. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ίδιος να νικήσει με 7+ πόντους (ώστε να καλύψει το -6 του πρώτου γύρου) και την ίδια στιγμή η Όλντενμπουργκ να νικήσει στην Ιταλία τη Βενέτσια. Σε αυτό το σενάριο ο Προμηθέας προκρίνεται από αύριο. Ειδάλλως όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, σχολιάζοντας την αναμέτρηση ανέφερε πως: «Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ένας ακόμα τελικός για εμάς. Η Μπρέσια είναι πολύ καλή ομάδα, που παλεύει πραγματικά σκληρά σε κάθε κατοχή. Η ήττα του πρώτου γύρου στην έδρα τους μας πονάει, αλλά μας έδειξε τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει, επειδή εάν είναι γεμάτο το γήπεδο θεωρώ ότι δεν θα έχουμε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη!».

Από την πλευρά των παικτών ο Δημήτρης Κατσίβελης σχολίασε πως: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι την Τετάρτη για εμάς. Η Μπρέσια είναι μια σπουδαία ομάδα που παίζει σκληρά. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί και προσεκτικοί, προσεγγίζοντας το παιχνίδι αμυντικά και να μην τους επιτρέψουμε να νιώσουν άνετα στο γήπεδο.

Πρέπει να τους πιέσουμε στην περιφέρεια από το πρώτο λεπτό και να είμαστε επιθετικοί και στις δύο πλευρές. Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας στο Top-16 και με την βοήθεια του κόσμου μας πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη, ώστε να ανταμείψουμε τον κόσμο για τη στήριξή του».

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (5/2)

Προμηθέας - Μπρέσια 19:30

Βενέτσια - Όλντενμπουργκ 21:15

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share