Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα Euroleague: Απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό!

Σοκ στον Πειραιά!

31 Ιανουαρίου 2020 15:28
Βόμβα Euroleague: Απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό!

Σοκ στον Ολυμπιακό, μια μέρα μετά τη νίκη του επί της Μπασκόνια, καθώς η Euroleague ανακοίνωσε πως η Οικομονική Επιτροπή της επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών, λόγω μη συμμόρφωσής του με τους κανονισμούς της. Στο «μικροσκόπιο» και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ!

Η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν! (photo)

To χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε όσον αφορά στον τραυματισμό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για βαρύ διάστρεμμα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο φόργουορντ των Πειραιωτών υπέστη τελικά ρήξη συνδέσμων στην ποδοκνημική.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο παίκτης το πρωί της Παρασκευής θα υποβληθεί σε επέμβαση στο αριστερό του πόδι και θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους 2,5 μήνες, χάνοντας ουσιαστικά το υπόλοιπο της σεζόν.

Μετά από αυτήν την απώλεια ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ακόμα ενός παίκτη, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μείνει με μόλις 11 παίκτες για το υπόλοιπο της Euroleague.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share