Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League: Ματσάρα στα Πηγάδια! Πήρε το βαθμό η Ξάνθη στις καθυστερήσεις! (Video)

2-2 κόντρα στον ΟΦΗ!

26 Ιανουαρίου 2020 18:52
Super League: Ματσάρα στα Πηγάδια! Πήρε το βαθμό η Ξάνθη στις καθυστερήσεις! (Video)

Ματσάρα έγινε στα Πηγάδια με την Ξάνθη να λυτρώνεται και να παίρνει το βαθμό στις καθυστερήσεις κόντρα στον ΟΦΗ (2-2) για την 21η αγωνιστική της Super League! Νωρίτερα ο Πανιώνιος πήρε βαθιά ανάσα σταματώντας ένα σερί 8 αρνητικών αποτελεσμάτων!

Μέχρι το 83' ο ΟΦΗ είχε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο σκορ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φιγκεϊρέδο στο 36' (1-0). Μάλιστα προηγουμένως (στο 23') σε μια πολύ περίεργη φάση, η κρητική ομάδα, και πάλι από το σημείο του πέναλτι σκόραρε, όμως όπως διαπιστώθηκε από το VAR ο εκτελεστής Νέιρα προτού κλοτσήσει την μπάλα είχε ένα μικρό γλίστρημα με αποτέλεσμα να κάνει διπλό χτύπημα (αρχικά με το αριστερό και στη συνέχεια με το δεξί). Ως εκ τούτου το γκολ ακυρώθηκε.

Η Ξάνθη κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 84' με τον Φοσέ, όμως και πάλι ο Φιγκεϊρέδο απάντησε στο 87' δίνοντας προβάδισμα στον ΟΦΗ (1-2). Και πάλι όμως η Ξάνθη βρήκε λύση και τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 92'+ με τον Φοσέ, που διατήρησε την ομάδα του σε τροχιά εξάδας καθώς πλέον οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες στους 27 βαθμούς.

Ξάνθη: Αμπάντ, Λισγάρας, Τεσέιρα, Κοβάτσεβιτς, Σόσα (46' Καρασαλίδης), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (65' Ντε Αμορίμ), Τέρκι (46' Φοσέ), Κάστρο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής (86' Νάστος), Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67' Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Super League: Αέρας ο Παναθηναϊκός, πέρασε και από την Λάρισα!

Χάθηκε η μπάλα από τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΛ από τύχη τη μάζεψε μόλις δυο φορές από τα δίχτυα (0-2). Total football από τους πράσινους για 45’ και νέο τρίποντο που τους εδραιώνει στην 4η θέση!

«Σούζα» και στη Λάρισα ήταν απόψε ο Παναθηναϊκός, καθώς σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα (0-2) και πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, χάρη σε δύο εκτελέσεις πέναλτι του Χατζηγιοβάνη (25’) και του Μπουζούκη (91’).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος από τα πρώτα λεπτά του ματς και με την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις αλλαγές παιχνιδιού στις δύο πτέρυγες, υποχρέωσε την ΑΕΛ σε παθητικό ρόλο.

Με εξαίρεση τον Ουάρντα που έδινε την εντύπωση ότι παίζει μόνος του απέναντι στο τριφύλλι, οι γηπεδούχοι δεν πάτησαν καν την περιοχή του Παναθηναϊκού σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο και πήγαν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων δίχως τελική προς την εστία!

Αντιθέτως, οι «πράσινοι» βρέθηκαν δίκαια μπροστά στο σκορ (0-1) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη (25’) και έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με το χαμένο πέναλτι του ίδιου παίκτη τρία λεπτά αργότερα.

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτη και ξεκάθαρη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γρηγορίου τροποποίησε το σχηματισμό από 5-3-2 σε 4-3-3 και προέβη σε δύο αλλαγές προσώπων, προκειμένου να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα, παίρνοντας σαφώς περισσότερα ρίσκα.

Η Λάρισα ανέβασε ψηλά τις γραμμές της, έγινε πιο απειλητική στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει και στο 63’ θα μπορούσε να το πράξει εάν ο Παπάζογλου δεν παρεμπόδιζε τον Σένκεφελντ όντας σε θέση οφ σάιντ.

Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Παπάζογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας σε κεφαλιά από σέντρα του Ουάρντα (75’)

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός μεσοεπιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά διατήρησε την ανασταλτική του συνοχή και στο 91’ ο Μπουζούκης σφράγισε με πέναλτι που κέρδισε ο Ανουάρ από καταπληκτική ενέργεια του Ζαχίντ (0-2), την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα που τον εδραιώνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share