Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Super League: Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός!

Αναλυτικά το πρόγραμμα!

26 Ιανουαρίου 2020 15:11
Super League: Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός!

Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό κλέβει την παράσταση στο κυριακάτικο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League. Χθες ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του επικρατώντας εκτός έδρας της Λάρισας με 0-2!

Οι δύο ομάδες, έχοντας ως στόχο φυσικά τη νίκη, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 19.30 (Novasports 1) στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει αμφίρροπο και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι είναι ανεβασμένοι αγωνιστικά, καθώς προέρχονται από δύο συνεχόμενες εμφατικές νίκες (απέναντι σε ΑΕΛ και Βόλο) φιλοδοξούν κόντρα στους Πειραιώτες να παραμείνουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Μάσιμο Καρέρα σε δηλώσεις του στη NOVA ζήτησε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της ομάδας του, προκειμένου οι παίκτες του να δώσουν το… 300% των δυνατοτήτων τους σε αυτό το ματς.

«Είναι ένα ντέρμπι και το κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό από τα άλλα ματς. Υπάρχει κόντρα ανάμεσα στις ομάδες και εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τη χαρά που αξίζουν οι φίλαθλοι μας.

Αυτό που έχω να πω είναι πως οι οπαδοί μας είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Θέλω να είναι εκεί, να μας υποστηρίξουν για να δώσουμε το 300% απέναντι στον Ολυμπιακό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός, του οποίου η δουλειά έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς στους «κιτρινόμαυρους».

Χωρίς Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ θα παραταχθεί στο ντέρμπι χωρίς τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ο Ουκρανός αμυντικός, λόγω των ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο που τον ταλαιπωρούν τις τελευταίες ημέρες δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα του, κι έτσι έμεινε εκτός αποστολής

Πέραν της δεδομένης απουσίας του χειρουργημένου Γαλανόπουλου και του τραυματισμού του νεαρού Μπότου (έτσι κι αλλιώς δεν υπολογιζόταν για το ντέρμπι) η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Καρέρα: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Γιακουμάκης, Λιβάια, Ολιβέιρα.

Με Ποντένσε και Φορτούνη στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

Στον αντίποδα, με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί και ο Ολυμπιακός, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο τον χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για το «τρίποντο», ωστόσο αυτό θα κληθούν να το πράξουν χωρίς τον Σεμέδο, ο οποίος είναι τιμωρημένος, μετά την αψυχολόγητη ενέργειά του απέναντι σε ένα ball boy στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Αντίθετα στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριελήφθη κανονικά ο Ντανιέλ Ποντένσε, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στη Γουλβς, καθώς και ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ξεπέρασε το μικροπρόβλημα τραυματισμού, που τον κράτησε εκτός από το παιχνίδι στο Ηράκλειο.

Παρά την απουσία του Σεμέδο, ο Μαρτίνς δεν πήρε στην αποστολή τον Γιασίν Μεριά, ενώ εκτός έμειναν επίσης και οι Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του στη NOVA για το ντέρμπι με τον «δικέφαλο» ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έχει αλλάξει πολύ και ειδικά έχει αλλάξει σχετικά με την αμυντική της λειτουργία. Είναι πολύ πιο σταθερή αμυντικά, δέχεται λιγότερα γκολ.

Έχει αποτελεσματική άμυνα και αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με την ΑΕΚ του πρώτου γύρου. Θα είναι ένας αγώνας δυνατός, ισορροπημένος και αρκετά δύσκολος. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει τον αγώνα».

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι: Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Μασούρας, Λοβέρα, Φορτούνης, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Σουντανί, Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ορίστηκε από την ΚΕΔ να το διευθύνει ο Σλοβένος, Ματέι Γιουνγκ. Βοηθοί του 39χρονου ρέφερι στο ντέρμπι θα είναι οι συμπατριώτες του Ματέι Ζούνιτς και Μανουέλ Βιντάλι.

Τέταρτος θα είναι ο Καραντώνης και στο VAR θα βρίσκονται οι: Κουμπαράκης, Κουρομπύλια και παρατηρητής θα είναι ο Ζαννετίδης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Οι δύο πρώτοι χρονικά αγώνες της Κυριακής θα διεξαχθούν στις 15.00, με την Ξάνθη να υποδέχεται τον ΟΦΗ (ΕΡΤ Sports) και τον ουραγό της βαθμολογίας, Πανιώνιο να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Ατρόμητο (Νοvasports 1) στη Νέα Σμύρνη.

Στις 17.15 (ΕΡΤ Sports) θα γίνει η σέντρα του αγώνα ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Άρη στο Αγρίνιο, ενώ στις 19.30 θα αρχίσει το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής θα πέσει τη Δευτέρα με τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ να υποδέχεται στις 18.00 (PAOK TV) τον Βόλο στην Τούμπα και τη Λαμία να φιλοξενεί στις 20.00 (ΕΡΤ Sports) τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Κυριακή 26/1

15:00 Ξάνθη-ΟΦΗ (ΕΡΤ Sports)

15:00 Πανιώνιος-Ατρόμητος (Νοvasports 1)

17:15 Παναιτωλικός-Άρης (ΕΡΤ Sports)

19:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (Νοvasports 1)

Δευτέρα 27/1

18:00 ΠΑΟΚ-Βόλος PAOK TV

20:00 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης (ΕΡΤ Sports)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share