Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ούτε τώρα ο Στέφανος! Αποκλεισμός-σοκ του Τσιτσιπά στο Australian Open! (video)

Απίστευτο!

24 Ιανουαρίου 2020 12:50
Ούτε τώρα ο Στέφανος! Αποκλεισμός-σοκ του Τσιτσιπά στο Australian Open! (video)

Σε ακόμη ένα Grand Slam ο Στέφανος Τσιτσιπάς φέυγει πολύ νωρίς, παρά τις αρχικές προσδοκίες, αφού αποκλείστηκε με 3-0 σετ από τον Μίλος Ράονιτς, σε έναν πεντακάθαρο θρίαμβο του Καναδού, τη στιγμή που η Μαρία Σάκκαρη με το θρίαμβό της επί της Μάντισον Κις βρίσκεται στις 16 κορυφαίες του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας είδε το σερβίς του να «σπάει» στο τελευταίο δικό του game στο πρώτο σετ, σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα, αφού κάνοντας το 5-7 σε εκείνο το σημείο, ο Ράονιτς πήρε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν, για να συνεχίσει με σαφή ανωτερότητα από τον αντίπαλό του, αν και ο Στέφανος προσπάθησε να αντισταθεί, δείχνοντας ένα «κλικ» πιο πίσω.

Αρκεί και μόνο να αναφερθεί το γεγονός, ότι ο Στέφανος δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε σε μπρέικ πόιντ, μετά από τρία γεμάτα σετ. Ο Καναδός ήταν απόλυτα ψύχραιμος, σέρβιρε φοβερά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφυγε με τη νίκη από τη Margaret Court Arena.

Μετά από δυόμιση ώρες μάχης, ο 21χρονος Έλληνας έπεσε νοκ-άουτ από το Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, με σκορ 7-5, 6-4, 7-6(2). Στον 4ο γύρο, ο Ράονιτς θα αντιμετωπίσει τον επίσης φορμαρισμένο Μαρίν Τσίλιτς.

Με αυτή την ήττα, ο Στεφ θα απολέσει 630 πόντους από τη συγκομιδή ΑΤΡ πόντων του μιας και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την περυσινή πορεία του, αλλά προς το παρών, δεν κινδυνεύει να πέσει από το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα του αγώνα, ο Ράονιτς σέρβιρε υπέροχα πίσω από το 1ο σερβίς του, κερδίζοντας τους 56 από τους 63 πόντους που έπαιξε εκεί (85% επιτυχία) και μειώνοντας αισθητά τις πιθανότητες του Στέφανου να τον απειλήσει με μπρέικ.

Αν συνδυαστεί αυτό, με το γεγονός ότι σέρβιρε σχεδόν και με 60% επιτυχία πίσω από το 2ο σερβίς (20/34) τότε δεν θέλει πολύ κανείς, για να καταλάβει ότι αν ο Στέφανος ήθελε να προκριθεί, θα έπρεπε να κάνει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του.

Αυτό φυσικά δεν έγινε, μιας και ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε σε όχι και τόσο καλή μέρα και σε συνδυασμό με την φοβερή αγωνιστική κατάσταση του Καναδού big server, οδηγήθηκε στον αποκλεισμό, χωρίς καν την κατάκτηση σετ.

Στο εναρκτήριο κομμάτι του ματς, ο Μίλος έσπασε το σερβίς του Στέφανου στο 5-5 και σέρβιρε επιτυχημένα λίγες στιγμές αργότερα, για να κάνει το 1-0.

Έτσι όπως έκλεισε το πρώτο σετ, ξεκίνησε το δεύτερο για τον Καναδό, που με ένα γρήγορο μπρέικ (1-0) έστησε στον τοίχο τον 21χρονο πρωταθλητή μας, βάζοντας του πολύ δύσκολα ενόψει της συνέχειας.

Τελικά ο Ράονιτς έμεινε ψύχραιμος και σέρβιρε κατάλληλα για το 6-4, παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος έφτασε σε… deuce το γκέιμ. Μια, από τις μόλις τρεις φορές συνολικά φορές που κατάφερε να το κάνει.

Στο τρίτο σετ οι δυο αθλητές πήγαν… καρφωτοί στο τάι-μπρέικ, όπου ο τενίστας που βρέθηκε σε καλύτερη ημέρα κέρδισε.

Ο Ράονιτς άλλωστε, μετρούσε 43/50 κερδισμένα τάι-μπρέικ πριν από αυτό. Με συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε άλλο ένα (7-2) και “πέταξε” εκτός ΑΟ τον Στέφανο Τσιτσιπά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share