Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Τρίποντο από τη «βούλα» για τον Άρη!

Εδραιώνεται στην 6αδα!

23 Ιανουαρίου 2020 22:27
Super League: Τρίποντο από τη «βούλα» για τον Άρη!

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες στη Super League, έπειτα από την ήττα στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 1-0 της Ξάνθης από την άσπρη βούλα!

Το παιχνίδι κρίθηκε στην φάση του 57' όταν ο Φετφατζίδης πέρασε μια κάθετη πάσα στον Σάσα με τον Μπαξεβανίδη να ανατρέπει τον Βραζιλιάνο και τον διαιτητή Φωτιάδη να δείχνει την «βούλα». Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Αμπάντ.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ωστόσο στο 36' ένα λάθος του Χούλιαν Κουέστα μετά από γύρισμα του Βέλεθ λίγο έλειψε να βάλει σε θέση «οδηγού» την Ξάνθη όμως ο άσος των «κιτρίνων» κατάφερε να προλάβει την τελευταία στιγμή. Στο 87' η κεφαλιά του Ντιγκινί μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάμα κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

ΑΡΗΣ (Ενινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (90+2΄Μπα), Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54΄Ντιγκινί), Λάρσον (85΄Μαρτίνες)

ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς (81΄Ουίλιαμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (62΄Στάρτζεον), Φοσέ (59΄Μασάντο), Κάστρο

Super League: Απέδρασε από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ με κολλημένο VAR! (Video)

Ο ΠΑΟΚ απέδρασε από τη Λαμία με 0-1 με κολλημένο VAR και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Super League!

Το γκολ του Μάτος στο 33ο λεπτό, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή εκτίμηση αν ήταν οφσάιντ (δεν ελέγχθηκε από το VAR λόγω βλάβης, η οποία στη συνέχεια αποκαταστάθηκε.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, όπου η Λαμία πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο τρεις ευκαιρίες, η καλύτερη με τον Άκπομ (15’) που δεν είχε το καθαρό μυαλό να πλασάρει όπως έπρεπε μόνος απέναντι στον Θεοδωρόπουλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί, έβγαλαν πάθος στο γήπεδο, αλλά έμειναν στα πρώτα λεπτά της έντασης. Στη μεγαλύτερη διάρκεια δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς, κυρίως περιορίστηκαν στο πως θα κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Τελικά, η λύση και το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 33’ από μια στατική φάση, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί το φάουλ και τον Μάτος μέσα από έναν όμιλο παικτών, με προβολή να σκοράρει και να ανοίγει το σκορ (0-1).

Από την στιγμή που ο Γιαννούλης αποχώρησε τραυματίας, «απενεργοποιήθηκε», ουσιαστικά, το όπλο της αριστερής πλευράς, ενώ και από τον άξονα παρά το ανέβασμα του Μαουρίσιο στο β’ μέρος ο «Δικέφαλος» δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλά πράγματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο Βραζιλιάνος είχε μια προσπάθεια για γκολ (66’) και έξι λεπτά αργότερα ο Μπεχεράνο έσωσε τη Λαμία βάζοντας την κόντρα στην κεφαλιά του Βαρέλα.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (74’ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Καραμάνος (69’ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69’ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86’ Αουγκούστο), Μίσιτς, Ακπόμ (63’ Σφιντέρσκι).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share