Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Ανάσα για τον Αστέρα Τρίπολης!

Τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα!

23 Ιανουαρίου 2020 19:37
Super League: Ανάσα για τον Αστέρα Τρίπολης!

Τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς με τη νίκη του με 2-0 στο «Θεόδωρος Καλοκοτρώνης», αποσπάστηκε με έντεκα βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και παράλληλα πλησίασε το γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην πρώτη εξάδα της Super League.
Μεγάλη νίκη πέτυχε χθες και ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο, με τους «πράσινους» να εδραιώνονται στην 4αδα του πρωταθλήματος!

O Αστέρας εκμεταλλεύτηκε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι την έδρα του, καθώς πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του μετά την Ξάνθη και τον ΟΦΗ.

Τον δρόμο προς τη νίκη «ξεκλείδωσε» και πάλι ο Μπαράλες, που ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που χρεώθηκε για χέρι ο Μασούρας. Ο Αργεντινός στράικερ έφτασε τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα σε 17 αγώνες, όσα είχε πετύχει πέρυσι όλη τη σεζόν στη Λαμία σε 26 αγώνες. Μάλιστα έχει σκοράρει πέντε γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, όμως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και θα χάσει το ματς της Δευτέρας κόντρα στη Λαμία. Στο 52' ο Αστέρας έκανε και το 2-0 με κεφαλιά του Ιγκλέσιας ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μαρκ Φερνάντεθ και έφτασε στη νίκη χωρίς να απειληθεί στη συνέχεια. Ο Αστέρας πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τασουλή στο 86', που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Τασουλής, Ιγκλέσιας (65' Βαλιέντε), Μουνάφο, Μαρκ Φερνάντεθ, Σίτο (18' Ριέρα), Κρέσπι (78' Λουίς Φερνάντεθ), Μπαράλες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου (80' Δούμτσιος), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Κόρμπος, Κιάκος (46' Παπανικολάου), Ευαγγέλου, Μιλόγεβιτς (46' Σαραμαντάς), Αραμπούλι, Εμμανουηλίδης.

Βόλος-ΑΕΚ 1-3: Συνεχίζει τις «πτήσεις» ο «Δικέφαλος»!

Μετά το 3-0 επί της ΑΕΛ, η ΑΕΚ επανέλαβε σπουδαία εμφάνιση στο Βόλο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 3-1 και συνεχίζοντας της υψηλές πτήσεις στη μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Super League.

Ο Οικονόμου, ο Αλμπάνης και ο Κλωναρίδης ήταν οι σκόρερ για το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα, το οποίο παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και επιβεβαίωσε, ότι βρίσκεται σε φόρμα. Για τους Θεσσαλούς, ο Γκουαροτσένα με κεφαλιά πέτυχε το γκολ της τιμής λίγο πριν από τις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο συνεχόμενος πειραματισμός του Μάσιμο Καρέρα επί συστημάτων και το διαρκές rotation σε πρόσωπα, συνεχίστηκε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Ο Ιταλός παρέταξε ξανά με 3-5-2 την Ένωση κάνοντας ταυτόχρονα ένα σκασμό αλλαγές στο βασικό σχήμα, γεγονός που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με μεγάλο ρίσκο. Παρά το γεγονός ωστόσο ότι οι Ολιβέιρα και Μάνταλος έμειναν στον πάγκο, ότι ο Σιμάνσκι έκανε ντεμπούτο έχοντας πλάι του τους Σιμόες και Σαμπανάτζοβιτς σε μια τριάδα που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ και ότι το επιθετικό δίδυμο των Αλμπάνη και Κλωναρίδη υπήρξε κάπως αιρετικό, η εμφάνιση απείρως γοητευτική.

Η Ένωση όχι μόνο δεν έδειξε να ψάχνει να βρει τα βήματά της μέσα στο γήπεδο λόγω των πειραματισμών του Ιταλού κόουτς της, αλλά αντίθετα το σχήμα της έβγαζε μια πρωτοφανή χημεία, οι συνδυασμοί έδιναν και έπαιρναν και η κυριαρχική εμφάνιση ήταν ξεκάθαρη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με τον Σιμάνσκι να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και δίνει ενέργεια σε όλο το κέντρο, τον Αλμπάνη να ταλαιπωρεί αφάνταστα την άμυνα του Βόλου και τον Λόπες να είναι κίνδυνος-θάνατος σε κάθε κατεβασιά του, η ΑΕΚ είχε πάρει σκορ νίκης από το πρώτο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Οικονόμου με κεφαλιά στο 9΄ και το εύστοχο κοντινό πλασέ του Αλμπάνη στο 25'. Μάλιστα, θα έπρεπε να της είχε δοθεί και ένα πέναλτι σε μια ανατροπή του Σιμάνκσι.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η επανάληψη με την Ένωση να έχει την ευκαιρία να εκτοξεύσει τον δείκτη του σκορ καθώς παρήγαγε φάσεις με μεγάλη ευκολία. Εν τέλει έγινε μόλις το 0-3 με τον Κλωναρίδη ενώ ο Βόλος πέτυχε και ένα γκολ της τιμής στο 88' με τον Τόρες, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έκαναν σε όλο το ματς οι γηπεδούχοι.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share