Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euroleague: Νίκη ή "παγώνει" οριστικά στην Ρωσία ο Ολυμπιακός!

Νίκη κόντρα στην Ζενίτ για να παραμείνει ζωντανός!

23 Ιανουαρίου 2020 09:55
Euroleague: Νίκη ή

Νίκη για να κρατήσει αναλλοίωτες τις λιγοστές πιθανότητες που έχει για να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague θέλει απόψε, (19:00, Novasports2) στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός.

H 21η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» με ρεκόρ 8-12, στην «Sibur Arena», έδρα της εκ των ουραγών Ζενίτ (6-14), που προέρχεται από δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια και έχει νικήσει τους «ερυθρόλευκους» στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ με 77-68 στην παράταση.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του στην δεύτερη θητεία του στον πάγκο, θα ψάξουν την ένατη νίκη τους και παράλληλα, το δεύτερο ντουμπλάρισμα θετικών αποτελεσμάτων φέτος, μετά από τις δύο και μοναδικές συνεχόμενες επικρατήσεις, απέναντι σε Αλμπα στο Βερολίνο και Ολύμπια στο Μιλάνο τον Νοέμβριο. Ο έλληνας τεχνικός, έχει στην διάθεσή του και τους έντεκα παίκτες του ρόστερ, καθώς η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ χωρίς προβλήματα και σήμερα το πρωί έχουν προγραμματιστεί σουτ και αρκετό βίντεο για τον τρόπο που αγωνίζεται η Ζενίτ.

Ο Ολυμπιακός, πρέπει να πάρει τα αμυντικά ριμπάουντ, απέναντι στην δεύτερη καλύτερη ομάδα σε αυτό τον τομέα στην διοργάνωση με 12,2 μέσο όρο, να παίξει σκληρά στην άμυνα, απέναντι σε μία ομάδα που έχει την δεύτερη χειρότερη παραγωγή σκορ με 74,2 πόντους και να βάλει τα σουτ, ώστε να εκμεταλλευτεί την αναποτελεσματική έδρα της αντιπάλου του. Η Ζενίτ, μπροστά στο κοινό της έχει δύο νίκες και οκτώ ήττες σε δέκα αγώνες Ευρωλίγκας, ενώ το ίδιο άσχημα με ρεκόρ 1-5, τα πηγαίνει και στην VTB League.

Οι γηπεδούχοι, δεν θα έχουν στην διάθεσή τους, τους τραυματίες Κβοστόφ και Ζούμπκοφ, ενώ αμφίβολος με τις πιθανότητες υπέρ του για να αγωνιστεί είναι ο Αγιόν. Σε επίπεδο προϊστορίας, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την Ζενίτ εκτός έδρας, καθώς το μοναδικό παιχνίδι που έχουν αναμετρηθεί, είναι αυτό του πρώτου γύρου επί ελληνικού εδάφους.

Διαιτητές του αγώνα, είναι ο Ιταλός, Λουίτζι Λαμόνικα, ο Ισπανός, Εμίλιο Πέρεθ και ο Λιθουανός, Ινγκους Μπαουμάνις

Μικρά-μικρά:

-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει αντιμετωπίσει την Ζενίτ στην «Sibur Arena» ως προπονητής των Χίμκι και Λοκομοτίβ Κουμπάν, ο Μπράντον Πολ ως παίκτης της Νίζνι και ο Τέιλορ Ρότσεστι με τη Νίζνι και την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Όλοι οι υπόλοιποι, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη.

- Την ευκαιρία να συναντήσει δύο πρώην παίκτες του στην Λοκομοτίβ Κουμπάν τους Εβγκένι Βορόνοφ και Αντρέι Ζούμπκοφ (τραυματίας) από τη σεζόν 2015/16, θα έχει σήμερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Παράλληλα, ο Τέιλορ Ρότσεστι, ήταν συμπαίκτες των Ντιμίτρι Κβοστόφ και Αντρέι Ζούμπκοφ ένα χρόνο αργότερα στην ίδια ομάδα και ο Μπράντον Πολ με τον πρώτο στη Νίζνι, το 2013/14.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share