Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Τελείωσε η συνάντηση των Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αυτές τις αποφάσεις πήραν!

Τι συνέβη;

22 Ιανουαρίου 2020 19:38
Τελείωσε η συνάντηση των Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αυτές τις αποφάσεις πήραν!
Follow us on Google News

Η μεγάλη συνάντηση των ιδιοκτητών των 4 μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία υπήρξαν και ειδικά στοιχήματα, ολοκληρώθηκε, με το συντονισμό από Λευτέρη Αυγενάκη, UEFA και FIFA, με μερικές σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εκτιμά, ότι απλώς έγινε ένα θετικό βήμα και, φυσικά, δε λύθηκαν όλα τα προβλήματα σε μία μέρα. Μπήκαν, όμως, όπως τόνισε, σε μια σειρά.

Μαρινάκης Μελισσανίδης

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των UEFA και FIFA, μίλησε για όσα συμφωνήθηκαν. Μεταξύ αυτών, ανέφερε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα πλέι οφ και ξένος αρχιδιαιτητής, ενώ πρόσθεσε πως θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην ΕΠΟ.

Οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων ομάδων αποχώρησαν από τη «Μεγάλη Βρετανία», δίχως να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Από αυτούς, οι Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης φάνηκαν ικανοποιημένοι από την έκβαση της συνάντησης, ενώ το αντίθετο ίσχυε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης έφυγε λίγο αργότερα, σε μια συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, αφορώντας το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει έρθει σε αδιέξοδο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε κατά την έξοδο του από την αίθουσα της συνάντησης: «Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο των παραγόντων των κορυφαίων ομάδων. Αυτή έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Τους ευχαριστώ γι' αυτό γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, έβαλε όμως μια σειρά. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά και σήμερα έγινε μια καλή αρχή».

Στις δηλώσεις του ο Χούμπελ ανέφερε: «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού που έφερε και τους τέσσερις παράγοντες μαζί για συνάντηση στην Αθήνα. Η σημερινή συνάντηση πήγε πολύ καλύτερα απ ότι περιμέναμε. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα γιατί μίλησαν οι παράγοντες μεταξύ τους. Ουσιαστικά από τη σημερινή συνάντηση Αποφασίστηκε οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν νωρίτερα, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο του 2020. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ. Επίσης θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και ο διάλογος. Θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη συνδρομή της FIFA, της UEFA και του Υφυπουργού».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share