Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1: Δραπέτευσε από το «Γεντί Κουλέ» ο πρωτοπόρος!

Τεράστιο «διπλό»!

22 Ιανουαρίου 2020 19:07
ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1: Δραπέτευσε από το «Γεντί Κουλέ» ο πρωτοπόρος!

Το γκολ του Μαντί Καμαρά λίγο πριν από το ημίχρονο ήταν καθοριστικό, για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από το «Γεντί Κουλέ» με 1-0 επί του ΟΦΗ και να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη στην Κρήτη για την πορεία του πρωταθλήματος, στη μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Super League.

Ο μέσος από τη Γουινέα πέτυχε το τέρμα που έδωσε το «διπλό» στο σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου, ύστερα από τραγικό λάθος του Γιαννούλη, που εκμεταλλεύτηκε ο Ελ Αραμπί, κλέβοντας την μπάλα και σερβίροντας στο συμπαίκτη του έτοιμο γκολ στο ύψος του πέναλτι.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, δεν είχε καλό ρυθμό, με πολλά φάουλ και μοιρασμένη κατοχή για τις δύο ομάδες στο μεγαλύτερο μέρος του. Ολυμπιακός και ΟΦΗ αλληλοεξουδετερώθηκαν για πολλή ώρα στη μεσαία γραμμή, αφού αμφότεροι γνώριζαν ότι ο αντίπαλος έχει την ικανότητα να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και να βρει επιθετικό ρυθμό από αυτή. Ως συνέπεια δεν υπήρξε καν τελική για 13 λεπτά στο παιχνίδι. Μετά το δεκάλεπτο άρχισε να πιέζει περισσότερο ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς να ζητάει από την ομάδα του να μείνει πιο «ψηλά» στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ την ίδια ώρα ήταν όμως αποτελεσματικός στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή, έκλεισε σωστά τους χώρους και τις κάθετες πάσες των «ερυθρόλευκων» χαφ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μαρτίνς να μην βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και να αναλώνεται σε αρκετές σέντρες και γεμίσματα.

Αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ αναποτελεσματικοί ήταν αντίθετα και οι Κρητικοί από τη μέση και μπροστά, με την άμυνα των Πειραιωτών να ανταποκρίνεται όποτε χρειάστηκε. Το σκορ τελικά άνοιξε για τον Ολυμπιακό σε μια ανύποπτη φάση, όπως συμβαίνει συνήθως στη μπάλα, μετά από ένα ατομικό λάθος. Ο Γιαννούλης ήταν απρόσεκτος σε καθοριστικό σημείο, ο Ελ Αραμπί έκλεψε τη μπάλα, είδε τον Καμαρά και του πέρασε τη μπάλα, με τον νεαρό χαφ να ανοίγει το σκορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. «Κλειστό» παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» γενικά σε αυτά τα 45λεπτά με ελάχιστες φάσεις και τον Ολυμπιακό να βρίσκει την ουσία στο φινάλε του πρώτου μέρους και πάλι με έναν καθοριστικό Ελ Αραμπί.

Ίδια εικόνα και στο β' μέρος με τον Ολυμπιακό να ελέγχει καλύτερα το ματς μετά το 0-1. Λίγες φάσεις και σε αυτό, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν και λίγο περισσότερο χώρο στον αντίπαλο ώστε να χτυπήσουν στην κόντρα, ενώ αμυντικά και πάλι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, με τον Ουσεϊνού Μπα να είναι κορυφαίος σε απόδοση στο ανασταλτικό κομμάτι. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε και λίγες ακόμη καλές στιγμές για να καθαρίσει οριστικά το ματς με ένα δεύτερο γκολ, το οποίο δεν ήρθε, ωστόσο έστω κι έτσι η ομάδα του Μαρτίνς έκανε τη δουλειά της, διατήρησε το αήττητο με αυτό το 0-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share