Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρία... είσαι μαγεία! «Διέλυσε» και την Χιμπίνο και δίνει ραντεβού με την ιστορία η Σάκκαρη! (video)

Η μεγάλη της ώρα ήρθε!

22 Ιανουαρίου 2020 11:47
Μαρία... είσαι μαγεία! «Διέλυσε» και την Χιμπίνο και δίνει ραντεβού με την ιστορία η Σάκκαρη! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη είναι σε φόρμα, είναι απολαυστική και, μετά το θρίαμβο της πρεμιέρας, η Νάο Χίμπινο δεν μπορούσε να είναι σπουδαίο «εμπόδιο», με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να περνά στον 3ο γύρο του Australian Open κερδίζοντας με 2-0 σετ (7-6, 6-4).

Έχοντας στο πλευρό της τους τρομερούς Έλληνες φιλάθλους, η Μαρία προχώρησε σε νέο περίπατο και τώρα πρέπει να αποδείξει, ότι μπορεί να κοιτάξει ένα «βήμα» παραπέρα, αφού ποτέ στην καριέρα της δεν έχει περάσει σε φάση μετά τον 3ο γύρο ενός Grand Slam. Κι αυτό, θα κληθεί να το κάνει απέναντι στη Μάντισον Κις ή την Αράντσα Ρους.

Η 24χρονη τενίστρια, πάντως, ξεκίνησε πολύ δυναμικά και τον αγώνα κόντρα στη Χιμπίνο (Νο.103), παίρνοντας κεφάλι με 3-0.

Η αντίπαλός της, ωστόσο, άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό της και να πιέζει το σερβίς της Μαρίας.

Και μπορεί να μην εκμεταλλεύτηκε τα δύο μπρέικ πόιντ της στο 3-1, όμως «χτύπησε» όταν η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στα χέρια της στο 5-3.

Μπήκε, λοιπόν, ξανά στη διεκδίκηση του σετ.

Η Ελληνίδα είχε τρία σετ πόιντ μέχρι το τάι μπρέικ (ένα στο 4-5 και δύο στο 5-6), όμως η Γιαπωνέζα έμεινε ζωντανή και... έσπασε τα νεύρα της Μαρίας, που τα είχε με τον εαυτό της για τις χαμένες ευκαιρίες.

Βρήκε, ωστόσο, την αυτοκυριαρχία της στην πιο κατάλληλη στιγμή, «γράφοντας» το 1-0 στο τάι μπρέικ. Χρειάστηκε συνολικά πέντε σετ πόιντ.

Πήρε, μάλιστα, γρήγορα το προβάδισμα και στο δεύτερο σετ (2-0), για να ξαναδεί τη Χιμπίνο να φέρνει τα πάνω κάτω και να περνάει μπροστά με 3-2.

Βρέθηκε, μάλιστα, και με μπρέικ πόιντ στο 4-3, όμως η Μαρία κατάφερε να το σβήσει και αυτή ήταν μάλλον και η στιγμή-κλειδί του αγώνα.

Στη συνέχεια σημείωσε εκείνη το μπρέικ (5-4) και δεν είχε πρόβλημα να καθαρίσει τον αγώνα στο επόμενο γκέιμ, μετά από προσπάθεια συνολικής διάρκειας 1 ώρας και 43 λεπτών.

Ήταν μια σκληρή προσπάθεια, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (ζέστη και αέρας), αλλά η Μαρία έδειξε χαρακτήρα στις κρίσιμες στιγμές.

Είχε συνολικά 31 winners, όμως υπέπεσε και σε 44 αβίαστα λάθη, κάτι που ίσως θα την προβληματίσει.

Στο τέλος γνώρισε... τρελή αποθέωση από τους Έλληνες φιλάθλους, τους οποίους ξεσήκωνε συχνά-πυκνά όταν χρειαζόταν ενίσχυση. Της αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα και δεν το κρύβει!

Η Μαρία δεν έχει πάει ποτέ πέρα από τον τρίτο γύρο Grand Slam. Θα τα καταφέρει αυτή τη φορά;

Θα το μάθουμε την Παρασκευή (24/1), όταν θα ξαναμπεί στο court...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share