Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη Ιταλού νευροχειρουργού για Μίκαελ Σουμάχερ: «Δε θυμίζει σε τίποτα...»

Σοκ!

21 Ιανουαρίου 2020 13:40
Αποκάλυψη Ιταλού νευροχειρουργού για Μίκαελ Σουμάχερ: «Δε θυμίζει σε τίποτα...»

Έξι χρόνια μετά το ατύχημα στις ελβετικές Άλπεις ο διακεκριμένος νευροχειρουργός, ο Ιταλός Νίκολα Ατσιάρι αποκάλυψε πως ο θρύλος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ είναι «ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που θυμόμαστε να αγωνίζεται στα γκραν πρι».

Ο νευροχειρουργός μίλησε για τον 51χρονο Γερμανό και την κατάσταση της υγείας του. Όπως δήλωσε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τραυματισμός που υπέστη ο Μίκαελ Σουμάχερ στο κεφάλι αφήνει περιορισμένα περιθώρια ανάρρωσης. «Κανείς, εκτός από εκείνους που έχουν στενή επαφή μαζί του, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για όσα λέγονται δημόσια σχετικά με την κατάσταση του Σουμάχερ. Ωστόσο, αν σκεφτούμε την κατάσταση του πρωταθλητή έξι χρόνια μετά το ατύχημα, θα πρέπει να φανταστούμε έναν άνθρωπο πολύ διαφορετικό από αυτόν που θυμόμαστε στις πίστες της Formula 1».

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει λάβει έντονη και μακρά φροντίδα όλο αυτό το διάστημα, όντας καθηλωμένος σε κρεβάτι και καρέκλα. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι προκαλεί όλη αυτή η κατάσταση στον σκελετό και στους μυς του. Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εγκεφαλικής βλάβης που υπέστη. Σε αυτές τις περιπτώσεις το κύριο μέλημα δεν είναι η ανάρρωση, αλλά η διατήρηση της λειτουργίας των βασικών οργάνων. Ο Μίκαελ Σουμάχερ χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας γύρω του μια ομάδα ιατρών και φυσικοθεραπευτών. Ο τραυματισμός που υπέστη έχει επιπτώσεις όπως μυική ατροφία, πρόβλημα τους τένοντες, οστεοπόρωση κ.λπ. Είναι μια κατάσταση η οποία σε περιπτώσεις όπου ο παθών δεν είναι οικονομικά εύρωστος έχει συχνά ως αποτέλεσμα ένα πρόωρο τέλος, εξαιτίας μη αναστρέψιμων επιπτώσεων».

Μίκαελ Σουμάχερ: Σοκάρει η γυναίκα του! "Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. .."

Η σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα, έκανε κάτι που ξάφνιασε τους πάντες, στέλνοντας στους θαυμαστές του πολυπρωταθλητή της Φόρμουλα 1 ένα μήνυμα για την πορεία της υγείας του!

«Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολλά μικρά κομμάτια μπορούν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο μωσαϊκό» φέρεται να είπε την ώρα που οι θαυμαστές του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 ετοιμάζονται την επόμενη εβδομάδα να εγκαινιάσουν την σελίδα «KeepFightingMichael» («Μίκαελ, συνέχισε να αγωνίζεσαι») στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν ένα μήνα περίπου οι γιατροί έσπασαν την σιωπή τους και μίλησαν για την κατάσταση της υγείας του...

«Μαζί γινόμαστε δυνατότεροι, και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο οι συντονισμένες δυνάμεις του κινήματος KeepFighting κάνουν πιο εύκολο το να δίνουμε ο ένας κουράγιο στον άλλο».

Ο εμπνευστής του φαν κλαμπ Ράινερ Φέρλινγκ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο Σουμάχερ θα ξεπεράσει το ατύχημά του και θα εμφανιστεί δημόσια.

«Ξέρουμε ότι βρίσκεται σε καλά χέρια, ότι παίρνει αγάπη, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Ο Μίκαελ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που έχει μια τόσο δυνατή οικογένεια στο πλευρό του. Εμείς, ως φαν κλαμπ, θα προσφέρουμε όποιο είδος υποστήριξης μπορούμε».

Στις αρχές του μήνα ο γιατρός του Σουμάχερ είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες αναφορικά με την θεραπεία που λαμβάνει ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα τελευταία έξι χρόνια η Κορίνα Σουμάχερ τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με την πορεία της υγείας του συζύγου της ενώ είναι ελάχιστες οι φορές που έχει μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο τον περασμένο μήνα είχε δώσει μία σύντομη συνέντευξη κατά την οποία επαινούσε τον σύζυγό της για το γεγονός ότι εμφύσησε στην ίδια και τις κόρες τους την αγάπη του για την ιππασία.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωνε: «Βρίσκεται σε καλά χέρια και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον βοηθήσουμε. Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι σεβόμαστε την επιθυμία του Μίκαελ να κρατήσουμε την πορεία της υγείας του μυστικό».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share