Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Δεν το κουνάει από την κορυφή ο Ολυμπιακός!

Υποκλίθηκε και ο Άρης!

19 Ιανουαρίου 2020 21:39
Super League: Δεν το κουνάει από την κορυφή ο Ολυμπιακός!

Ουσιαστικός και ωραίος σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Άρη με 4-2, πάτησε ξανά κορυφή και δείχνει ότι δεν μασάει το 2020. Πρώτο βιολί ο Βαλμπουενά στο ερυθρόλευκο κουαρτέτο.

Ακάθεκτος συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να μετατρέψει εύκολα σε δική του υπόθεση ένα δύσκολο - τουλάχιστον στα χαρτιά –ματς στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μαρτίνς επικράτησε με 4-2 του Άρη, πάτησε εκ νέου στην κορυφή με 47 βαθμούς και διατήρησε το νικηφόρο σερί της τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους από το ξεκίνημα, δεν πέταξαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και κυρίως χτύπησαν στο ανοικτό γήπεδο, «τιμωρώντας» το... καλώς εννοούμενο θράσος του Άρη που επέλεξε να προσεγγίσει το ματς χωρίς σκοπιμότητες. Οι «κίτρινοι» είχαν απουσίες, αλλά επέλεξαν να μην αλλάξουν τακτική και το πλήρωσαν από τον ανώτερο Ολυμπιακό.

Πρωταγωνιστής ο Βαλμπουενά με δικό του γκολ και συμμετοχή σε ακόμα δύο της ομάδα του. Συνεχίζει ακάθεκτος να σκοράρει και το 2020 ο Αραμπί που έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκει δίχτυα μία φορά σε κάθε τρεις προσπάθειες που επιχειρεί. Πρώτο γκολ φέτος για τον Ομάρ που σημείωσε το ομορφότερο γκολ στο ματς, ενώ σκόραρε στην επιστροφή του και ο Γκιγιέρμε.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Γκιγιέρμε, που πλαισιώθηκε στη μεσαία γραμμή από τους Καμαρά και Μπουχαλάκη. Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιμίκα, Ομάρ, Μπα και Σεμέδο στην άμυνα, στα χαφ την τριπλέτα των Καμαρά, Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε, ενώ Βαλμπουενά και Μασούρας πλαισίωναν τον Ελ Αραμπί που ξεκίνησε στην κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε τον Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήση και Ρόουζ στα μετόπισθεν, ενώ οι Μπα, Ματίγια κξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή, με τους Λάρσον και Φετφταζίδη και Μαντσίνι να στηρίζουν επιθετικά τον Ιντέγε.

Το ματς

Από νωρίς ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Μαρτίνς μπήκε στο παιχνίδι από την αρχή για να το ελέγξει και να φτάσει στο γρήγορο γκολ που θα τους έβγαζε από το άγχος. Ήταν σαφές από την αρχή, ότι οι τόσο οι ακραίοι, όσο και οι χαφ των «ερυθρόλευκων», προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα «ταΐζοντας» τον Αραμπί.

Βέβαια η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους στο 13ο λεπτό, όταν ο Ιντέγε έστρωσε στον Λάρσον, εκείνος έκανε το πλασέ με τον Σα να διώχνει αρχικά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το νέο πλασέ του Σουηδού σταμάτησε στο δοκάρι των «ερυθρόλευκων». Η απάντηση ήταν άμεση από τον Ολυμπιακού, αφού ένα λεπτό αργότερα, βρήκε ανοικτή την άμυνα του Άρη, με την κεφαλιά του Βαλμπουενά από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μασούρα, να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ο Άρης, στεκόταν καλά επιθετικά, αλλά στην άμυνα πλήρωσε τα κενά του από μια ομάδα που δεν έχει μάθει να συγχωρεί τα λάθη του αντιπάλου.

Στο 22ο λεπτό, η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Άρη με το... όπλο της. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Έμαν έδιωξε αρχικά αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Γκιγιέρμε με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αραμπί πήρε το όπλο του και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του με το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Στο 24΄ ο Καμαρά έκλεψε από τον Δεληζήση, άφησε στον Μασούρα που έβγαλε την μπαλιά στην περιοχή και ο Μαροκινός με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Έμαν και έστειλε τον Άρη στο καναβάτσο.

Οι «κίτρινοι» που επιθετικά ήταν καλοί σε όλο το πρώτο μέρος, κατάφεραν να μειώσουν στο 37ο λεπτό, όταν ο Ματίγια έφερε την μπάλα στην περιοχή ο Βέλεθ έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ρόουζ και εκείνος από το δεύτερο δοκάρι με το κεφάλι νίκησε τον Σα και μείωσε στο γκολ.

Πάντως οι γηπεδούχοι δεν είχαν σκοπό να παίξουν με τη φωτιά και στο 44’ έφτασαν και σε τρίτο γκολ, με τον Ομάρ να κάνει σεφτέ στο πρωτάθλημα. Ο Νορβηγός έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και αφού κατέβασε με όμορφο τρόπο, ζύγισε το σουτ και αφού εκτέλεσε τον Έμαν έγραψε το 3-1 με το πρώτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά και στην επανάληψη, καταφέρνοντας να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, απόρροια της καλής επιθετικής λειτουργίας. Στο 61ο λεπτό, ο Βαλμπουενά που έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Βέλεθ, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γάλλος που ανέλαβε την εκτέλεση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Στο 73΄ο Ρόουζ μείωσε σε 4-2, ο Τζοβάρας έδειξε αρχικά σέντρα, αλλά με τη συνδρομή του VAR το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Δεληζήσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πάντως, ο Άρης τελείωσε το ματς με ψηλά το κεφάλι, αφού στο 83’ ο Ντιγκινί μετά από κάθετη του Λάρσον, πλάσαρε ιδανικά και νίκησε τον Σα για το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (69’ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (84’ Λάζαρος), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80’ Σουντανί).

‘Αρης (Μίχαελ Ένινγκ): Εμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ (65’ Σόουζα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Λάρσον, Φετφατζίδης (63’ Μαρτίνες), Ιντέγε (45’ Ντιγκινί).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share