Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Διπλό 6αδας για ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη!

Κοιτάει ξανά Ευρώπη!

18 Ιανουαρίου 2020 21:06
Super League: Διπλό 6αδας για ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη!

Σε ένα ματς με έντονες συγκινήσεις, ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι στον Πανιώνιο, φεύγοντας από τη Νέα Σμύρνη με ένα πολύτιμο διπλό (1-2), στην πρώτη εκτός έδρας νίκη των Κρητικών μετά από αρκετό καιρό.

O ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος στην αναμέτρηση προκειμένου να πετύχει τη νίκη που θα «ξεκουμπώσει» τους παίκτες του Γιώργου Σίμου, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των Κρητικών και μόλις στο 8ο λεπτό ο Κοσμάς Τσιλιανίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Φιγκεϊρέδο με δυνατή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ.

Με οδηγό το γρήγορο γκολ ο ΟΦΗ ανέλαβε τα ηνία του ματς, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Κότνικ, με τον Πανιώνιο να αρκείται σε έναν παθητικό ρόλο, ψάχνοντας ένα γκολ στις αντεπιθέσεις, χωρίς να φτάσει όμως με αξιώσεις στην περιοχή του Σωτηρίου.

Στο 30ο λεπτό, μάλιστα, ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμά του, όταν ο Κουτρουμπής έπιασε δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του πορτιέρε του Πανιωνίου, με το 0-1 υπέρ των Κρητικών να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων για το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκι Παπαβασιλείου προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις και είδε την ομάδα του να ισοφαρίζει με τον Νεμάνια Μιλόγεβιτς στο 48ο λεπτό, όταν ο νεαρός μεσοεπιθετκός του Πανιωνίου με εξαιρετικό σόλο έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σωτηρίου ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η απάντηση του ΟΦΗ, ωστόσο, ήταν άμεση αφού στο 56ο λεπτό ο Κοσμάς Τσιλιανίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια τον αμυντικών του Πανιωνίου και με πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΟΦΗ, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στο 68' να χάνει τρομερή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του και να διευρύνει το προβάδισμα του Πανιωνίου.

Συγκεκριμένα ο Κόρμπος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Τσιλιανίδης ανέλαβε την εκτέλεση και επιχείρησε να σκοράρει με πέναλτι αλά Πανένκα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι περνώντας ψηλά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κότνικ.

Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερες... συγκινήσεις με τον ΟΦΗ να κρατάει το πολύτιμο υπέρ του προβάδισμα, με το τελευταίο σφύριγμα του Αλέξανδρου Κατσικογιάννη να βρίσκει του παίκτες των Κρητικών να πανηγυρίζουν το πρώτο τους διπλό μετά από αρκετό διάστημα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share