Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τη Λαμία δια πυρός και σιδήρου κόντρα στα Τρίκαλα! (Video)

Θρίλερ το ματς!

15 Ιανουαρίου 2020 18:14
Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τη Λαμία δια πυρός και σιδήρου κόντρα στα Τρίκαλα! (Video)

Η Λαμία πήρε την πρόκριση δια πυρός και σιδήρου κόντρα στα Τρίκαλα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τους 8 τους θεσμού δια περιπάτου κόντρα στον ΟΦΗ!

Ο 2ος αγώνας για τη φάση των «16» που έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας έληξε ισόπαλος 1-1 και οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση χάρη στη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο ματς που έγινε στα Τρίκαλα.

Σκόρερ αναδείχθηκαν ο Μπιανκόνι στο 11΄ με πέναλτι για τη Λαμία και ο Πέλκας στο 33΄ με σουτ για τα μαχητικά Τρίκαλα, που μέχρι στιγμής βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης στην Football League. Οριζόντιο δοκάρι στην τελευταία φάση του ματς (90+5') για τους Θεσσαλούς, που άγγιξαν το θαύμα.

Λαμία: Κάχριμαν, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπαχανάκ (24' Βασιλόγιαννης), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τιρόνε, Μπιανκόνι.

Τρίκαλα: Ζαρόπουλος, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Γρηγορόπουλος (60' Βέρτζος), Ριζογιάνης, Πέλκας, Ντόσης, Τσίπρας, Ελευθεριάδης, Σταματής, Παπαγεωργίου.

Κύπελλο Ελλάδος: Στην οκτάδα με ανατροπή ο Άρης! (video)

Τρία γκολ, τα δύο οφσάιντ (από ένα για κάθε ομάδα) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο πολύ καλύτερος Άρης κέρδισε τελικά 2-1 την Ξάνθη και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Mε μία μόλις αλλαγή κι αυτή αναγκαστική, παρέταξε ο Μίχαελ Ενινγκ τον Αρη, με τον Ντανιέλ Μαντσίνι να παίρνει τη θέση του τραυματία Μπρούνο Γκάμα. Ο Γερμανός τεχνικός επί της ουσίας εμπιστεύτηκε για τέταρτο σερί παιχνίδι, μέσα σε δέκα ημέρες τους ίδιους ποδοσφαιριστές.

Στην αντίπερα όχθη, η Ξάνθη, φρέσκαρε την ενδεκάδα της, με νέα πρόσωπα και διαφορετικό σχηματισμό (4-4-2) συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων (είχε παίξει με 4-2-3-1), με τον Ελληνα τεχνικό να παίζει με δίδυμο στην επίθεση.

Ο Αρης ξεκίνησε φουριόζος, είχε ευκαιρία στο πρώτο λεπτό να σκοράρει με τον Ρόουζ, όμως η συνέχεια ανήκε στη Ξάνθη, που θέλησε να αιφνιδιάσει τους Κιτρίνους, σε ένα παιχνίδι που γενικώς στο πρώτο ημίωρο είχε υψηλό ρυθμό, με τους θρακιώτες να πετυχαίνουν τον στόχο τους βρίσκοντας γκολ στο 22' με τον Φοσέ (ήταν εκτεθειμένος την στιγμή που έγινε κάτοχος της μπάλας), έπειτα από ωραία μπαλιά του Μπαριέντος, με τον Γάλλο επιθετικό στην εξέλιξη της φάσης να κάνει το 0-1.

Το γκολ αυτό «αφύπνισε» τον Αρη που ήταν καταιγιστικός και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με μεγαλύτερη όλων αυτή του Ιντέγε στο 34'. Τελικά, το γκολ της ισοφάρισης, ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου, με τον Λούκας Σάσα, να βρίσκει και πάλι δίχτυα (4ο φετινό του γκολ).

Ο Αρης ήταν καταιγιστικός και στο δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας την μία φάση πίσω από την άλλη με τον Μπέντο όμως να βγαίνει νικητής σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών των γηπεδούχων, όντας ο κορυφαίος παίκτης από πλευράς φιλοξενούμενων. Η πίεση του Αρη ήταν ασφυκτική και ο Μπράουν Ιντέγε στο 60' κατάφερε στην 5η τελική του στο παιχνίδι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Λάρσον, όμως στο ξεκίνημα της φάσης να είναι εκτεθειμένος.

Το γκολ αυτό του Νιγηριανού ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση, με τον Αρη να σφραγίζει το εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου Ελλάδος, πετυχαίνοντας δύο νίκες επί της Ξάνθης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share