Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Περίπατος του Παναθηναϊκού κόντρα στο Λαύριο! (Video)

«Έτρεχαν» με 100 οι πράσινοι!

12 Ιανουαρίου 2020 19:24
Basket League: Περίπατος του Παναθηναϊκού κόντρα στο Λαύριο! (Video)

Σε περίπατο για τον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε η αναμέτρησή του με το Λαύριο, για τη 15η αγωνιστική της Basket League. Ενώ χθες ο Άρης νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Ηρακλή παίρνοντας παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα!

Οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 105-74 το Λαύριο στο ΟΑΚΑ, βελτιώνοντας σε 13-2 το ρεκόρ τους και διευρύνοντας σε 8-0 το εν Ελλάδι αήττητο της έδρας τους. Στον αντίποδα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη υπέστη την όγδοη ήττα της.

Η αμυντική προσήλωση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας το Λαύριο στα πρώτα δύο δεκάλεπτα κάτω από τους 20 πόντους, και οι... ορέξεις του Παπαπέτρου στην επίθεση, βοήθησαν τους «πράσινους» να οικοδομήσουν από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας, να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +21 (52-31) και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται στη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί στη Euroleague, απέναντι σε Μπάγερν (15/1) και Ζαλγκίρις (17/1) στο ΟΑΚΑ, με τον Ρικ Πιτίνο να πανηγυρίζει για την... κατοστάρα, όχι όμως και για τα 20 λάθη που είχαν σήμερα οι παίκτες του, αλλά και την αδυναμία που έδειξαν -και πάλι- στα επιθετικά ριμπάουντ.

Κορυφαίος των νικητών ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 25 πόντους, ενώ από το Λαύριο ξεχώρισε ο Κάιλ Άλμαν με 15.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 52-31, 83-53, 105-74

"Καθάρισε" ο Ήφαιστος Λήμνου με συνοπτικές διαδικασίες!

«Καθάρισε» τον Πανιώνιο και εδραιώνεται στην οκτάδα των πλέι οφ του πρωταθλήματος ο Ήφαιστος. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα νίκη σημείωσε και η ΑΕΚ απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.

Η ομάδα από την Λήμνο πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους «κυανέρυθρους» με σκορ 77-70, έφτασε τις 9 νίκες (9-6) και φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Στο 6-9 έπεσε ο Πανιώνιος που διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Σμιθ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν οι Έβανς (14π.), Μολντοβονού (12π.) και Τσαϊρέλης (11π.). Πάλευε... μόνος του ο Σάμουελς (24π., 8 ρ.), ενώ πολύ καλός ήταν και ο Βεργίνης (17π.).

Το ματς

Ένα γρήγορο 6-0 έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Ήφαιστο και η ομάδα της Λήμνου δεν το έχασε ποτέ από εκεί και πέρα. Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε, με τους Μολντοβονού, Τσαϊρέλη και Μουράτο να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα και να στέλνουν τους Νησιώτες στο +13 και με double score στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-13). Ο Ήφαιστος είχε επιθετικό πλουραλισμό αλλά χαλάρωσε την άμυνά του στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν στον Πανιώνιο την ευκαιρία να κλείσουν τη διαφορά, να σκοράρουν 25 πόντους και να πάνε στο ημίχρονο στο -8 (46-38).


Έβανς, Σμιθ και Μολντοβονού πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους, με τους Σάμουελς, Βεργίνη και Καμαριανό να κάνουν την δική τους δουλειά στην αντίπαλη μεριά. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στον αγώνα (53-54). Οι γηπεδούχοι επανέφεραν, όμως, γρήγορα την τάξη με ένα σερί 8-2 και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά πέντε πόντων (61-56). Ένα ακόμη σερι (9-4) αυτή τη φορά στο ξεκίνημα της τετάρτης περιόδου ανέβασε την διαφορά για τους Λημνιώτες στο +10 (70-60), οι οποίοι κατάφεραν να την διατηρήσουν μέχρι το φινάλε και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share