Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα!

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα!

12 Ιανουαρίου 2020 14:31
Super League: Ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα!

Η 18η αγωνιστική της Super League κορυφώνεται με το μεγάλο ντέρμπι των Δικεφάλων, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ (19:30, PAOK TV).

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά το «σπάσιμο» του σερί από τον Αρη στο κυνήγι της κορυφής του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Ένωση ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να ανοίξει την «ψαλίδα» από την 4η θέση αλλά και να μειώσει από τους πρωτοπόρους.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 15:00 (Novasports 2HD ) η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι Αρκάδες έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν τις ομάδες που κυνηγούν τα play-off, ενώ οι Κρητικοί θα αναζητήσουν το αποτέλεσμα που θα τους φέρει ξανά στην πρώτη 6άδα.

Στις 17:15 (ΕΡΤ Sports HD) ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Λαμία. Χωρίς ο Πέδρο Μαρτίνς να υπολογίζει τους Ποντένσε, Σουντανί, Γκιγιέρμε, Μπρούνο και Φορτούνη θα προσπαθήσει σε μία δύσκολη έδρα να διαφυλάξει την πρωτιά του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται στην 10η θέση με 22 πόντους.

Τέλος, παράλληλα με το ντέρμπι των Δικεφάλων (19:30, Novasports 1HD) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ουραγό Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» με νίκη βλέπουν πρώτη εξάδα, ενώ ο Ιστορικός θέλει σε ένα δύσκολο ματς να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Ο Κώστας Αποστολάκης είναι η μοναδική απουσία για τον Γιώργο Δώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • 15:00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
  • 17:15 Λαμία – Ολυμπιακός
  • 19:30 Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
  • 19:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Super League: Σπουδαία νίκη για τον Ατρόμητο μέσα στο Αγρίνιο! (Video)

Μια εξαιρετική κεφαλιά του Πέτρου Γιακουμάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη (0-1) στον Ατρόμητο στο παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό που έγινε στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Νωρίτερα η Λάρισα κόλλησε στο «μηδέν» κόντρα στον Άρη!

Με μόλις μια νίκη και στην προτελευταία θέση παρέμειναν οι γηπεδούχοι, εντός της ζώνης των πλέι οφ βρέθηκαν οι Περιστεριώτες, σε ένα παιχνίδι με δύο όψεις.

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν φουριόζοι. Ο Μανούσος σε τρεις περιπτώσεις «άγγιξε» το γκολ, όμως ο Κνετ αντέδρασε σωστά σε εκείνες του 7' και του 10' (στην πρώτη μάλιστα ο επιθετικός του Ατρόμητου τον συνεχάρη), ενώ στο 8' ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε προ της γραμμής το πλασέ του.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι... ξύπνησαν. Αρχισαν να «κερδίζουν» τη «μάχη» του κέντρου και στο 17' «άγγιξαν» το γκολ, αλλά το κοντινό πλασέ του Ντίας πέρασε λίγο άουτ. Τα «καναρίνια» αναπτύσσονταν κυρίως από τα δεξιά (Τζαναλάκης, Σανιά), έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και επισκέπτονταν τα καρέ του Μέγιερι. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή (Ντάλσιο 31', Ούμπιδες 39') και η ανάπαυλα τις βρήκε χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μισό ήταν πολύ κακό. Οι δύο ομάδες πρόσεξαν κυρίως τα αμυντικά τους καθήκοντα και είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 85' υπήρχε, σε αυτό το διάστημα, μόνο μία τελική! Οι του Ατρόμητου κρατούσαν μπάλα, οι του Παναιτωλικού προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι κυρίως με τον Ντουάρτε και δεν είχαν λύσεις (στον πάγκο ήταν μόνο 6 και συνολικά για διάφορους λόγους είχε 11 απόντες!) και ο αγώνας κυλούσε χωρίς ρυθμό.

Μέχρι που φτάσαμε στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο τους λεπτό (4ο), όπου ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιακουμάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ.

Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ, Σανιά(61′ Ντουάρτε), Σιένστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ντάλσιο(86′ Φυτόπουλος), Τζανακάκης(78′ Ρομάν), Μιμίτο, Ντίας, Μπαΐροβιτς

Ατρόμητος (Παντελίδης): Mέγερι, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον(62′ Μπαένα), Ούμπιδες(78′ Ανδρούτσος), Γιακουμάκης, Βέλλιος(46′ Νταβιώτης), Μανούσος

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share