Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύκολη νίκη για την Ξάνθη απέναντι στο Βόλο!

3-1 το τελικό σκορ!

11 Ιανουαρίου 2020 20:11
Εύκολη νίκη για την Ξάνθη απέναντι στο Βόλο!

Δύο τριάρες έχει η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα και οι δύο είναι με αντίπαλο τον Βόλο! Μετά το 3-1 του πρώτου γύρου, οι Θρακιώτες επικράτησαν 1-3 και στον Βόλο με τέρματα των Μπαξεβανίδη, Τεσέιρα κι αυτογκόλ του Φεράρι. Ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ο Γέντρισεκ, ενώ ο Άμπαντ έπιασε πέναλτι του Μουνίθ. Ωστόσο, να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός έχει απαλλαχθεί από τις κατηγορίες για επεισόδια!

Έτσι έπαιξαν

Ο Αλμπέρτο Γκαγιέγο, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γκαραβέλης ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ντεντάκη, Τσίκα, Οικονόμου, Φεράρι. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Τσοκάνης με τον Μαξ, έχοντας ως δεκάρι τον Μουνίθ. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γκουαροτσένα, αριστερό ο Γέντρισεκ και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μάντζης.

Από την άλλη 4-2-3-1 επέλεξε και για την Ξάνθη ο Γιώργος Παράσχος. Κάτω από το τέρμα ήταν ο Αμπάντ, με τον Μαξεβανίδη δεξί μπακ, αριστερό τον Κασάδο και στα στόπερ τον Καρασαλίδη και Λισγάρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Τέρκι και Κοβάτσεβιτς, δεξί εξτρέμ ήταν ο Στάρτζεον, αριστερό ο Ντε Αμορίμ και δεκάρι ο Τεσέιρα. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Φοσέ.

Τίποτα για μισή ώρα

Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό και σχεδόν καμία φάση για 30 λεπτά αγώνα. Τα μόνα που έγιναν σε αυτά τα λεπτά, ήταν δύο σουτ του Στράτζεον στο 8' και στο 14' που έφυγαν άουτ. Από το 30' κι έπειτα το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό.

Σε εκείνο το λεπτό, απείλησε για πρώτη φορά ο Βόλος, όταν το σουτ του Μάντζη έφυγε άουτ, με το τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους να έχει όλο το... ζουμί!

Γκολάρα ο Μπαξεβανίδης, έπιασε πέναλτι ο Αμπάντ!
Στο 41' λοιπόν η Ξάνθη ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαξεβανίδης ανέβηκε από τα δεξιά, μετά τη σέντρα του εκμεταλλεύτηκε την διπλή κόντρα που έγινε και με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Καρασαλίδης έκανε χέρι μετά από κόρνερ με τον Κομίνη να μη δείχνει την άσπρη βούλα, όμως να τον... ενοχλούν από το VAR. Αφού το συμβουλεύτηκε κι ο ίδιος, έδωσε την πεντακάθαρη παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε για τον Βόλο ο Μουνίθ, όμως ο Αμπάντ έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και κράτησε το 0-1 για την ομάδα του στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

Άμεση ισοφάριση, αλλά τέλειωσαν όλα στην αποβολή

Ο Βόλος, με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ευτύχησε να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 56' ο Γέντρισεκ με τρομερό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό τέρμα. Λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-1, αλλά ο Μαξ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ!

Σε ένα σημείο όμως που η ομάδα του Βόλου είχε την υπεροχή, ο Οικονόμου έκανε φάουλ και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες στο 67', κάτι που όπως φάνηκε στη συνέχεια της στοίχισε. Αυτό γιατί η Ξάνθη κατάφερε και βρήκε δύο τέρματα, φεύγοντας με το διπλό!

Το... καθάρισε σε 7 λεπτά!

Από το 67' λοιπόν η Ξάνθη είχε αριθμητικό πλεονέκτημα και το εκμεταλλεύτηκε στο 73'! Μετά από κόψιμο του Καρασαλίδη, βγήκε στη κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Τεσέιρα στα δεξιά αυτός έκλεισε προς τα μέσα και σούταρε με την μπάλα να βρίσκει και στον Δημόπουλο πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 1-2. Ένα λεπτό πριν το 1-3, η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία εκ νέου με τον Τεσέιρα ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γκαραβέλη αλλά αυτός έσωσε την εστία του.

Στην επόμενη φάση, μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, από εκεί αυτή βρήκε στην πλάτη του Φεράρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά με την ομάδα της Θράκης να παίρνει μια σημαντική νίκη με το ίδιο σκορ όπως και στον πρώτο γύρο.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Αλμπέρτο Γκαγιέγο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου, Τσίκα, Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Μάντζης (53' Λύρατζης), Γκουαροτσένα (46' Τόρες), Γέντρισεκ

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Στάρτζεον, Τεσέιρα (82' Τζουρίτσκοβιτς), Μπαξεβανίδης, Ντε Αμορίμ (61' Σόσα), Κοβάτσεβιτς, Φοσέ (46' Κάστρο), Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Τερκί

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share