Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπάχαλο ο Ολυμπιακός! Έπαιξαν «μπουνιές» στην προπόνηση!

Χαμός στους ερυθρόλευκους!

6 Ιανουαρίου 2020 17:47
Μπάχαλο ο Ολυμπιακός! Έπαιξαν «μπουνιές» στην προπόνηση!

Δεν έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα στον Ολυμπιακό και η ομάδα που αγωνιστικά δεν πάει καθόλου καλά στην Euroleague, υπάρχουν και πλέον εξωαγωνιστικά ζητήματα που οδηγούν τον Ουίλ Τσέρι εκτός ομάδας.

Ειδικότερα, στην προπόνηση της Κυριακής ο προπονητής της ομάδας Κεστούτις Κεμζούρα ζήτησε από τον Ουέιντ Μπόλντγουιν να παίζει πιο δυνατά στην άμυνα.

Ο Αμερικανός άκουσε την οδηγία του προπονητή του υπερβάλλοντας σε ορισμένες φάσεις. Μία τέτοια περίπτωση εκνεύρισε τον Ουίλ Τσέρι ο οποίος αντέδρασε πάρα πολύ άσχημα.

Ο Λιθουανός τεχνικός έδιωξε και τους δύο παίκτες, η διοίκηση αποφάσισε ήδη τη διακοπή της συνεργασίας με τον Ουίλ Τσέρι, τον όποιο έκρινε υπεύθυνο του επεισοδίου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα περάσει «αναίμακτα» και για τον Μπόλντγουιν.

Στον Ολυμπιακό, εξάλλου, μετά την επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, που είχε δοθεί δανεικός στον Ιωνικό εξετάζουν κι άλλες αλλαγές στο ρόστερ.

Super League: Ελ Αραμπί και... VAR έστειλαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή!

Με το 10ο φετινό γκολ του Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα 1-0 τον Παναθηναϊκό, με τον Γκεστράνιους να μην δίνει πέναλτι στον Μακέντα, για να περάσει ξανά στην κορυφή της Super League 1!

Επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 17η αγωνιστική της Super League 1.

Το γκολ που έκρινε τον νικητή του ντέρμπι των «αιωνίων» πέτυχε με πολύ ωραία εκτέλεση ο... φονιάς Ελ Αραμπί, μετά από ασίστ του Βαλμπουενά, στο 74’, για να φτάσει έτσι τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα με τους «ερυθρόλευκους»!

Το «τριφύλλι» είχε σωστό ακυρωθέν γκολ του Γιόχανσον στο 0-0, ενώ δικαιούται να διαμαρτύρεται για μη καταλογισμό πέναλτι σε πάτημα του Μπα στον Μακέντα, στην επανάληψη, επίσης ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες…

Ο Ολυμπιακός κατάφερε έτσι να δώσει αφενός τέλος στο αήττητο σερί του αντιπάλου του απέναντι του, σε κανονική ροή παιχνιδιών αλλά, το σημαντικότερο, να φτάσει τους 41 βαθμούς και να προσπεράσει με έναν τον ΠΑΟΚ, στην διεκδίκηση του τίτλου.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 10 σερί παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ παράλληλα έμεινε έβδομος με 22 πόντους, στη «μάχη» για την είσοδο του στα πλέι οφ.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πίεσε από νωρίς ψηλά, κυκλοφόρησε καλά και για αρκετή ώρα την μπάλα στην επίθεση, ενώ είχε και την πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι, μόλις στο 9’.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Ζαχίντ από θέση μέσα αριστερά βρήκε τον Σα σε ετοιμότητα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καμαρά πάτησε τον Μπουζούκη, αλλά ο διαιτητής Γκεστράνιους με τη χρήση VAR καταλόγισε επιθετικό φάουλ…

Παράλληλα, βέβαια άφησε και κάποιους χώρους κενούς, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βγει σε δύο τρεις περιπτώσεις στην επίθεση από τα άκρα, από ενέργειες του Βαλμπουενά κυρίως και με εκφραστή τον Μασούρα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη ούτε στο τετ α τετ του 22’ ούτε και με την κεφαλιά του τρία λεπτά μετά.

Ο Δώνης έχασε στο 26ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την καλή απόδοση των «πράσινων», ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο ιδιαίτερα δραστήριος Γιόχανσον σκόραρε αλλά ερχόμενος από αντικανονική θέση…

Όσο περνούσε η ώρα, οι Πειραιώτες έδειχναν εγκλωβισμένοι και εκτός ρυθμού, σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους που κατάφερνε να διατηρεί σχετικά εύκολα την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας παράλληλα να φύγει ταχύτατα σε κάποια αντεπίθεση.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε πάντως να προηγηθεί, αν η κεφαλιά του Σεμέδο στο 42’ ήταν λίγο πιο επικίνδυνη, λίγο έλειψε όμως να βρεθεί και… πίσω, αφού στο 43ο λεπτό ο Γιόχανσον έκανε μια ακόμα κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, βγήκε… φάτσα με τον Σα, αλλά δεν κατάφερε να τον πλασάρει!

Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, με τα στατιστικά τους να είναι 6-4 σουτ συνολικά και από 3-2 εντός εστίας, 2-3 κόρνερ και 44%-56% κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη, ο Μπενζιά μπήκε αντί του Μασούρα και ο Πέδρο Μαρτίνς γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3, με τον Βαλμπουενά να πηγαίνει αριστερά στην επίθεση και την τριάδα στα χαφ να αποτελείται από τους Μπενζιά, Καμαρά και Μπουχαλάκη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιαστούν μεν πιο πιεστικοί στο ξεκίνημα, αλλά χωρίς να καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα δημιουργίας ή να αποφύγουν τα εύκολα λάθη.

Από ένα τέτοιο, μάλιστα, υπήρξε και ανατροπή του Μακέντα, με τον Μπα να τον πατάει μέσα στην περιοχή, τον Γκεστράνιους να συμβουλεύεται ξανά το VAR αλλά να μην καταλογίζει την παράβαση, στο 51’...

Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα παραλίγο να αποδειχθεί καθοριστική με το… καλημέρα, με τον διεθνή μέσο να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει!

Ωστόσο, το μομέντουμ έδειχνε Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει πιο κουρασμένος, με λιγότερη αυτοσυγκέντρωση και χωρίς φάσεις για γκολ σε αυτό το διάστημα.

Μοιραία, ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους, όταν από σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί «έπιασε» ένα φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Διούδη, στο 74ο λεπτό!

Ο Γιώργος Δώνης έριξε στο παιχνίδι αρχικά τον Μπεκ στη θέση του κουρασμένου Ζαχίντ και λίγο μετά το 1-0 τον Περέα, αντί του Χατζηγιοβάνη αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, αλλά ήταν ξανά ο Ολυμπιακός εκείνος που έφτασε κοντά σε ένα ακόμα τέρμα…

Όταν στο 82’ ο Ελαμπντελαουί τροφοδοτήθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο, έκανε το σουτ απέναντι στον Διούδη, αλλά δεν έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, προκειμένου να «καθαρίσει» τη νίκη της ομάδας του η οποία πάντως ήρθε τελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (60’ Χριστοδουλόπουλος), Βαλμπουενά (90’+5΄ Κούτρης), Μασούρας (46’ Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (83’ Καμπετσής), Μπουζούκης, Ζαχίντ (71’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (78’ Περέα), Μακέντα.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία).

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: ΟΦΗ - Βόλος 1-2!

ΟΦΗ - Βόλος: Πρόταση γάμου στο ημίχρονο!

Νεκρός 23χρονος ποδοσφαιριστής μετά από τροχαίο!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share