Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Καταδίκασε τον Πανιώνιο η Λαμία και βλέπει Ευρώπη!

Με το γκολ του Καραμάνου!

5 Ιανουαρίου 2020 19:36
Super League: Καταδίκασε τον Πανιώνιο η Λαμία και βλέπει Ευρώπη!

Η Λαμία άντεξε με δέκα για ενάμιση ημίχρονο κόντρα στον Πανιώνιο και με το γκολ του Καραμάνου από νωρίς απέδρασε με «διπλό» από την έδρα του Πανιωνίου, που γνώρισε ακόμη μια ήττα στη Super League.

Το ματς

Κακό πρώτο ημίχρονο με δύο… πρόσωπα. Σε ένα ματς που είχε λίγες φάσεις, κακό ρυθμό και πολλές διακοπές, η Λαμία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 11’. Η πρώτη τελική είχε γίνει λίγο πριν με το εντελώς άστοχο σουτ του Τιρόνε, που δεν ανησύχησε τον Θεοδωρόπουλο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε πολύ καλύτερη κίνηση τρία λεπτά μετά, κάνοντας το γύρισμα για τον Καράμανο που με πλασέ από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής έκανε το 0-1. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι, δεν ήταν τόσο απειλητική, αλλά είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και κρατούσε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή της.

Όλα αυτά μέχρι το 27’ όμως. Όταν ο Μπεχαράνο χτύπησε τον Τσιλούλη και άφησε με δέκα (έπειτα από χρήση VAR) τους φιλοξενούμενους. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ των Φθιωτών. Ωστόσο, αμέσως μετά την αποβολή έχασε μεγάλη ευκαιρία. Όταν ο Κιάκος έβγαλε τον Παπανικολάου φάτσα με τον Θεοδωρόπουλο που έκανε μεγάλη επέμβαση. Το παιχνίδι ήταν αρκετά διαφορετικό πλέον, ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του, έπαιξε πιο επιθετικά και η Λαμία αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει αισθητά, παίζοντας με τις γραμμές της ακόμα πιο κοντά. Και παράλληλα ήταν ακίνδυνη μπροστά. Ο Αραμπούλι δημιούργησε ρήγματα από τα αριστερά στο 34’, αλλά δεν βρήκε τον συμπαραστάτη (που απλά θα έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα) που έξαψε στην καρδιά της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα ήταν συγκεκριμένα. Η Λαμία οχυρώθηκε πίσω (αφού έπαιζε με δέκα), άφησε χώρο και μπάλα στους «κυανέρυθρους», που κλήθηκαν να φτιάξουν παιχνίδι ώστε να ανατρέψουν τα δεδομένα. Το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημίχρονου το έβγαλε… ατσαλάκωτη η Λαμία. Αφού χρειάστηκε να καθαρίσει αρκετές ψηλές μπαλιές, αλλά δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου έριξε στο 63’ και δεύτερο φορ, βάζοντας τον Δούμτσιο στο παιχνίδι. Ωστόσο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά. Η Λαμία συνέχιζε να κρατάει γερά, παίζοντας ακόμα περισσότερο και με τον χρόνο και οι γηπεδούχοι όλο και ξέμεναν από ιδέες, βάζοντας σιγά-σιγά όλα τα μεγάλα κορμιά μπροστά για κάποια κεφαλιά.

Πηγή: Sport-fm.gr

Super League: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Μετά από 26 χρόνια το ποδαρικό του νέου έτους γίνεται με ντέρμπι. Για τελευταία φορά είχε συμβεί ξανά στις 5 Ιανουαρίου του 1994! Όταν, στο «Σπύρος Λούης», ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός νικούσε με 2-1 (77’ φάουλ Σαραβάκος – 45’ σουτ Καλαντζής, 66’ σουτ Χαντζίδης)…

Επίσης δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά, που το ντέρμπι των «αιωνίων» έγινε τον Ιανουάριο. Ήταν στις 13 Ιανουαρίου του 2008, όταν έφερναν 1-1 (45’ σουτ Άντζας – 15’ σουτ Εντόι) στο Φάληρο, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να αποκρούει πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Τρεις μέρες αργότερα έπαιξαν και για το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό να νικά με 4-0!

Το σημερινό ντέρμπι είναι κρίσιμο και για τις δύο ομάδες, κυρίως όμως για τους Πειραιώτες, που με την ισοπαλία στο Βόλο, έμειναν δύο βαθμούς από την κορυφή. Η μονομαχία με τον ΠΑΟΚ εξελίσσεται με μεγάλες απαιτήσεις για τις δύο ομάδες και κάθε απώλεια είναι… καθοριστική.

Παρότι το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών, όπως συμβαίνει συνήθως σχεδόν σε κάθε ελληνικό ντέρμπι, δεν έλειψαν τα... παρατράγουδα! Εν προκειμένω, με επεισόδια ανάμεσα σε μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού και την αστυνομία.

Για τους «ερυθρόλευκους» ξεκινά ένας μήνας κρίσιμος, καθώς έχουν πέντε παιχνίδια δύσκολα. Με Παναθηναϊκό και Άρη μέσα, ενώ πηγαίνουν στην Λαμία, στο «καυτό» Ηράκλειο και κλείνουν εκτός έδρας με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος για 26 παιχνίδια πρωταθλήματος και 19 στην έδρα του. Μάλιστα έχει σκοράρει και στα 19. Το «όπλο» του, ωστόσο, είναι η άμυνα. Τα έξι γκολ που έχει δεχτεί είναι εντυπωσιακό γεγονός, αν σκεφτεί κανείς ότι επόμενη καλύτερη άμυνα, αυτή του ΠΑΟΚ, είναι με υπερδιπλάσια γκολ, 13.

Επιστρέφοντας στα... αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός έχει άλλο στόχο, την είσοδο στην εξάδα της βαθμολογίας. Σε αυτή τη... μάχη φαίνεται ότι οι ισοπαλίες είναι χρήσιμες, εμω έχει να χάσει από τον Οκτώβρη καθώς μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ, μετράει πέντε ισοπαλίες και τρεις νίκες!

Εκτός έδρας ωστόσο οι «πράσινοι» δεν έχουν κερδίσει από τον Οκτώβριο. Μετά τη νίκη στο Περιστέρι, έχουν πάρει τέσσερις ισοπαλίες στη σειρά, από ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Βόλο και ΟΦΗ, ενώ έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, επτά, μαζί με τον Άρη.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι επιθετικό, όμως, καθώς έχει μόλις ένα γκολ ανά αγώνα μέσο όρο, ήτοι 16 σε 16 αγώνες. Μόνο τέσσερις ομάδες έχουν χειρότερη επίθεση από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα έχει πετύχει πέντε γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια του, αλλά ήταν αρκετά για να πάρει 10 βαθμούς! Δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, αφού δέχτηκε μόλις δύο γκολ σε αυτά τα έξι παιχνίδια...

Το «τριφύλλι» έχει φύγει με ισοπαλία από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στις δύο τελευταίες επισκέψεις του. Πήρε 1-1 το Μάρτιο του 2018, ισοφαρίζοντας στο τέλος, και 1-1 το Νοέμβριο του 2018, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει… εκείνος στο τέλος!

Είχε προηγηθεί το 3-0 του Ολυμπιακού τον Νοέμβριο του 2016, μια τρίτη νίκη στη σειρά στην έδρα του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε για τελευταία φορά το Μάρτιο του 2014, με 3-0.

Ανεξαρτήτως έδρας, τα τρία τελευταία παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν έληξαν 1-1. Γιατί παρεμβάλλεται και η νίκη του Ολυμπιακού στο ματς που διακόπηκε τον περασμένο Μάρτη. Στα πέντε τελευταία –χωρίς το μηδενισμό– δεν έχει καταφέρει μια από τις δύο ομάδες να βάλει περισσότερα από ένα γκολ στο ντέρμπι.

Παράλληλα, ο ΟΣΦΠ έχει κερδίσει και τα εννέα τελευταία παιχνίδια του σε ξεκίνημα ημερολογιακού έτους. Για τελευταία φορά είχε χάσει πριν από 10 χρόνια, στις 6 Ιανουαρίου του 2010, με 2-1 από την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (26’ σουτ Α. Παπαδόπουλος – 33’ σουτ, 40’ φάουλ Σκόκο).

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟ έχει... ποικιλία αποτελεσμάτων για «ποδαρικό». Παίζοντας εκτός έδρας το πρώτο της χρονιάς, έχει να κερδίσει από το 2011, στην Ξάνθη τότε.

Θυμηθείτε εδώ την αρχική 11άδα του Ολυμπιακού.

Κι εδώ το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Ματίας Γκεστράνιους από την Φινλανδία και χρέη διαιτητή VAR θα εκτελέσει ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share