Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket League: Ντέρμπι ουραγών και κορυφής!

ΠΑΟΚ - Άρης και ΑΕΚ - Παναθηναϊκός δεσπόζουν στο αποψινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Basket League

5 Ιανουαρίου 2020 14:28
Basket League: Ντέρμπι ουραγών και κορυφής!

Η αυλαία της αγωνιστικής στην Basket League κλείνει με τα πιο σημαντικά της παιχνίδια, μετά τις εκπλήξεις στο χθεσινό πρόγραμμα!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (17.45, ΕΡΤ3) στο ντέρμπι ουραγών και η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό (21.30, CosmoteSports4) στο ντέρμπι κορυφής.

Στη Θεσσαλονίκη Άρης και ΠΑΟΚ δεν έχουν την πορεία που θα ήθελαν και φλερτάρουν με τον υποβιβασμό. Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με τον Μπόμπι Μπράουν και με καλή ψυχολογία λόγω της οικονομικής βοήθειας από τον Ιβάν Σαββίδη.

Από την άλλη ο Άρης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Στο «κοινό» ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την κούραση από το ταξίδι στη Ρωσία του Παναθηναϊκού για την Euroleague.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετράει οκτώ σερί νίκες, που είναι και το μεγαλύτερο σερί αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, ενώ έχει ξεκινήσει από τις 2 Νοεμβρίου. Επίσης, ο Δικέφαλος έχει 15 νίκες στα 16 τελευταία παιχνίδια του, σε όλες τις διοργανώσεις. Φυσικά, ο αντίπαλος δεν είναι καθόλου εύκολος, ειδικά έχοντας τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του, ενώ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία, για την Ευρωλίγκα.

Η Βασίλισσα έχει ρεκόρ 9-4 και βρίσκεται στην 3η θέση της Basket League, ενώ από τη μεριά του, ο Παναθηναϊκός είναι στην 1η θέση με 12-1. Η Ένωση προέρχεται από τη νίκη επί του Ιωνικού Νίκαιας στο ΟΑΚΑ με 103-70, στο τελευταίο ματς για το 2019. Στον πρώτο γύρο, η ΑΕΚ είχε ηττηθεί από τους γηπεδούχους «πράσινους» με 89-68. Η ομάδα ήταν ακόμα ανέτοιμη, στην 1η αγωνιστική, ενώ σε εκείνο το ματς, πρώτος σκόρερ της Βασίλισσας ήταν ο Κέντρικ Ρέι, που είχε πετύχει 18 πόντους, ενώ καλό ματς είχε κάνει και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Ρικ Πιτίνο αναμένεται να ανοίξει το ροτέισον ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι Μπράουν, Μπέντιλ, Παππάς και Βουγιούκας θα πάρουν αρκετά αγωνιστικά λεπτά, προκειμένου να ξεκουραστούν οι βασικοί παίκτες ενόψει Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα και θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή για να πάρει το καλύτερο δυνατό εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share