Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: ΟΦΗ - Βόλος 1-2!

Πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας Γκαραβέλης!

4 Ιανουαρίου 2020 19:45
Super League: ΟΦΗ - Βόλος 1-2!

Ο ΟΦΗ έχασε πολλές ευκαιρίες, ισοφάρισε τον Βόλο, αλλά τελικά η ομάδα της Μαγνησίας "απέδρασε" από το Γεντί Κουλέ με γκολ του Ζοάο στο 79' (1-2). Κορυφαίος παίκτης των νικητών στο πρώτο παιχνίδι της Super League για φέτος, ο τερματοφύλακας Γκαραβέλης.

Ο Βόλος κατέκτησε ανέλπιστη νίκη στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, στο πρώτο παιχνίδι της Super League 1 για το 2020. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε 1-2, με ήρωα τον τερματοφύλακά της, Θανάση Γκαραβέλη, αλλά και "χρυσή" αλλαγή τον Ζοάο, που μπήκε στο 74' και "χτύπησε" πέντε λεπτά μετά. Μάλιστα ένα ευχάριστο συμβάν σημειώθηκε στο γήπεδο, όταν ένας φίλος του ΟΦΗ έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τον ΟΦΗ. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Γιώργος Σίμος είδε δύο ποδοσφαιριστές του να συγκρούονται κεφάλι με κεφάλι. Σακόρ και Κοροβέσης έπεσαν στο έδαφος, αλλά ο πρώτος υπέστη ζημιά και έγινε αλλαγή. Ο Νορβηγός, μάλιστα, διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Έτσι, στο 7' ο Ρικάρντο Βαζ ήταν αυτός που επιστρατεύτηκε να τον αντικαταστήσει. Οι Κρητικοί δεν επηρεάστηκαν και ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα που είχε τη μπάλα στην κατοχή της. Αυτή που πίεζε και είχε τον έλεγχο.

Πολύ ωραία κυκλοφορία μπάλας και τελικές ενέργειες, που όμως δεν είχαν τον επιθυμητό στόχο. Ο Σεμέντο και ο Τσιλιανίδης ήταν οι παίκτες που αποτελούσαν μπελά για την εστία του Γκαραβέλη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, επενέβη σταθερά και κράτησε το μηδέν στο πρώτο 45λεπτο.

Αν μια ομάδα φαινόταν ότι είναι κοντά σε γκολ, αυτή ξεκάθαρα ήταν ο ΟΦΗ. Ο Βόλος, βέβαια, μπορεί να αμυνόταν, αλλά όταν του δινόταν η ευκαιρία επεδίωκε να φεύγει στην κόντρα επίθεση. Η ομάδα της Μαγνησίας πάγωσε το "Γεντί Κουλέ" στο 35'. Ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο αμαρκάριστος Λύρατζης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, εκτιμώντας πως ο Λύρατζης χρησιμοποίησε το χέρι για να κατεβάσει τη μπάλα προτού τη δώσει στον Ντεντάκη. Ο Τζοβάρας συμβουλεύτηκε το VAR και άκουσε τον Κομίνη να του λέει πως το γκολ ήταν κανονικό. Ο Γκαραβέλης απέκρουσε σωτήρια στο 45'+4' το δυνατό σουτ του Τσιλιανίδη και ήταν ξεκάθαρα ο MVP του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ ήταν υποχρεωμένος να βγει μπροστά για να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση και αν μπορέσει και την ανατροπή. Η εικόνα ίδια με αυτή του πρώτου μισού. Ο ΟΦΗ να κρατάει και να κυκλοφορεί τη μπάλα, να πιέζει. Αφού ο Γκαραβέλης σταμάτησε τον Τσιλιανίδη στο 57', στο 58' η εστία του παραβιάστηκε. Ο Νέιρα έκανε σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Τσοκάνη.

Ο Αργεντινός με νέο σουτ, μέσα από την περιοχή με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή μάλιστα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσίκα πριν καταλήξει στο βάθος της βολιώτικης εστίας (1-1). Στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα του Ηρακλείου διατήρησε τον επιθετικό μονόλογο. Έπεσε όμως πάνω σε έναν κίπερ που βρέθηκε σε καταπληκτικό βράδυ.

Σεμέντο (67'), Φιγκεϊρέδο (71') και Στάικος (75') έχασαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες για το 2-1. Στις δύο τελευταίες αναγκάστηκε να επέμβει ο Γκαραβέλης για να μη δεχτεί γκολ. Ο Σίμος έβαλε στο 77' τον Μάνο για να φορτώσει τη γραμμή κρούσης, σε ένα διάστημα κατά το οποίο το γήπεδο είχε γείρει προς τη μία πλευρά.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη φορά που απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος ήταν στο 78', όταν το σουτ του Λύρατζη κατέληξε κόρνερ. Από αυτό θα ερχόταν το σοκ για τον ΟΦΗ. Ο Ζοάο με φοβερή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Σωτηρίου και έγραψε το 1-2. Έως το 93'

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share