Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 5-1! Κυρίαρχος στην κορυφή!

Κλείνει με νίκη το 2019!

23 Δεκεμβρίου 2019 20:25
Super League: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 5-1! Κυρίαρχος στην κορυφή!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-1 του Ατρόμητου, πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, και έκλεισε το 2019 στην κορυφή της Super League εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Ολυμπιακού.

Παίζοντας πανέμορφα επικράτησε με 5-1 του Ατρόμητου στο τελευταίο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής, εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα του Ολυμπιακού στο Βόλο και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League. Μάλιστα το ματς ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο συμβάν, όταν έπεσε βροχή από αρκουδάκια μέσα στο γήπεδο της Τούμπας!

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα παίζοντας σοβαρά από το πρώτο λεπτό και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις στατικές φάσεις που κέρδισαν δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν επί της ομάδας του Περιστερίου και να κλείσουν ιδανικά το 2019.

Ο ΠΑΟΚ έγινε έτσι η δεύτερη ομάδα στην ιστορία που έκλεισε ένα ημερολογιακό έτος, το 2019, χωρίς ήττα και το πέτυχε μετά από 46 χρόνια και το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός το 1973.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε ως κορυφαίους τους Μίσιτς και Ίνγκασον με τον Ισλανδό μάλιστα να πετυχαίνει δύο τέρματα κόντρα στον Ατρόμητο.

Για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα το σκορ άνοιξε μόλις στο 13ο λεπτό ο Βιεϊρίνια, για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Ίνγκασον στο 34' και στο 41', ενώ το 4-0 διαμόρφωσε στο 53΄ο Σφιντέρσκι με εκτέλεση πέναλτι. Ο Ουγκράι μείωσε προσωρινά στο 56', όμως οι γηπεδούχοι κρατούσαν ακόμη ένα τέρμα, με τον Μίσιτς να χρίζεται σκόρερ στο 83'.

Και μπορεί το σκορ να ήταν αρκετά βαρύ για το σύνολο του Σάββα Παντελίδη, όμως οι «ασπρόμαυροι» ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και με τον καλύτερο τρόπο τον έντονο αέρα που είχαν... σύμμαχο στο πρώτο μέρος, όταν και τελείωσαν ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ με αυτό το αποτέλεσμα έφτασε στους 40 βαθμούς στη Super League 1, για να αφήσει στους 38 τον Ολυμπιακό, που «στραβοπάτησε» την Κυριακή (22/12) στον Βόλο (0-0), ενώ άνοιξε στις τέσσερις νίκες (12 βαθμοί) τη διαφορά του από την ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 5-0
Λαμία-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-0
ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός-Άρης 0-0
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 5-1
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος (σε 16 αγώνες):

ΠΑΟΚ 40
Ολυμπιακός 38
ΑΕΚ 28
ΟΦΗ 23
ΑΕΛ 22
Άρης 22
Παναθηναϊκός 22
Ξάνθη 20
Ατρόμητος 19
Λαμία 19
Βόλος 18
Αστέρας Τρίπολης 15
Παναιτωλικός 8
Πανιώνιος 6

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: Βροχή από παιδικά αρκουδάκια στην Τούμπα!

Ένα περίεργο και πανέμορφο συμβάν συνέβη στο γήπεδο της Τούμπας πριν από τη σέντρα του ΠΑΟΚ Ατρόμητος για τη 16η αγωνιστική της Super League.

Ο ΠΑΟΚ εδώ και ημέρες είχε ενημερώσει για ακόμα μια ενέργεια κοινωνικού χαρακτήρα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε ζητήσει από τον κόσμο να πάει στο γήπεδο της Τούμπας κρατώντας αρκουδάκια. Παιδικά κουκλάκια που με την είσοδο των ομάδων οι φίλαθλοι θα τα έριχναν στον αγωνιστικό χώρο. Την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League, έχει απόψε ο ΠΑΟΚ.

Πράγματι αυτό έγινε, με τον κόσμο να έχει ανά χείρας τα αρκουδάκια αλλά και τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν το ίδιο. Για κάθε ένα αρκουδάκι που πετάχτηκε στην Τούμπα τη Δευτέρα (23/12), το PAOK Action θα προσφέρει 1 ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Άμεση αποχή από τους διαιτητές!

Μέτρα εδώ και τώρα είναι αποφασισμένοι να πάρουν οι Έλληνες διαιτητές μετά την επίθεση στον Ευαγγέλου, συζητώντας το ενδεχόμενο για άμεση αποχή, από τη 17η αγωνιστική!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Άγγελος Ευαγγέλου, διαιτητής VAR στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός έγινε στόχος αγνώστων, οι οποίοι πέταξαν κροτίδα στο σπίτι όπου διαμένει, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Έλληνες διαιτητές συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άμεσα την αποχή που έχουν προκηρύξει, όχι δηλαδή για τη 18η αγωνιστική, αλλά από τη 17η, την πρώτη του νέου έτους, όπου είναι προγραμματισμένο μεταξύ άλλων και το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (και το Άρης-ΠΑΟΚ).

Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι ακόμη υπό συζήτηση κι οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί, αλλά οι πιθανότητες να υλοποιηθεί είναι αυξημένες, καθώς πλέον οι διαιτητές εμφανίζονται απηυδισμένοι και θέλουν να αντιδράσουν άμεσα, ώστε παράλληλα να δείξουν και την έμπρακτη στήριξή τους στον συνάδελφό τους.

Να σημειώσουμε ότι προηγουμένως είχε υπάρξει ψηφοφορία ανάμεσα στους διαιτητές για την προοπτική της επ' αόριστον αποχής, εφόσον δεν αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν 76/76 "ναι"!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share