Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Basket League: Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο 96-74! Βάζει πλώρη για την Ρεάλ!

Επέστρεψε στις επιτυχίες!

22 Δεκεμβρίου 2019 19:05
Basket League: Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο 96-74! Βάζει πλώρη για την Ρεάλ!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε το αξιόμαχο Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε δυναμικά στις επιτυχίες (96-74). Καλή εμφάνιση για Μπράουν, κυρίαρχος Παπαγιάννης, παρών Καλάθης και βάζουν πλώρη για την Ρεάλ στη Basket League!

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος αντικατέστησε τον απόντα Ρικ Πιτίνο, μετά τη διπλή εβδομάδα στην Ευρωλίγκα και πριν αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ (26/12, 21:00), επέστρεψε χωρίς να εντυπωσιάσει στις εντός συνόρων επιτυχίες (11-1), αφού είχε προηγηθεί η ήττα στο Περιστέρι.

Το Ρέθυμνο (4-8) ως το 28’ έδειξε πολύ καλή εικόνα, όντας ανταγωνιστικό, με τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του χωρίς Παπαπέτρου και Φρεντέτ, να μοιράζει το χρόνο, βάζοντας από νωρίς στο rotation Παπαδάκη και για πρώτη φορά τον Περσίδη και να παίρνει πολλά από τον επανακάμψαντα στο πρωτάθλημα, Ράιον Μπράουν, που στάθηκε επάξια δίπλα στον Παπαγιάννη, τον πολύπλευρο Καλάθη, αλλά και τον αξιόπιστο Ράις.

Εξέλιξη αγώνα

Οι απουσίες οδήγησαν τον Γιώργο Βόβορα σε μια εναλλακτική πεντάδα, με Τζόνσον και Μπράουν σε αυτήν και την μπάλα να περνά με συνέπεια στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είχε 4/4 δίποντα ως το 10’, για το 29-18 του Παναθηναϊκού.

Από τη δεύτερη περίοδο το rotation από τους “πράσινους” επεκτάθηκε, με τον Παπαδάκη, αλλά και τον Περσίδη (έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα), με το Ρέθυμνο του νεοαποκτηθέντος Κάρτερ να είναι αξιόμαχο και να μην αφήνει τη διαφορά να ξεφύγει, χτυπώντας και μες στο καλάθι, ωστόσο ο Ουάιλι διαμόρφωσε το 50-37 της ανάπαυλας.

Οι Κρητικοί του Βαγγέλη Ζιάγκου είχαν αυτοπεποίθηση και φρόντισαν να το δείξουν στον μεγάλο τους αντίπαλο, όντες ανταγωνιστικοί, ενώ με το τρίποντο του Καμπερίδη μείωσαν στο -7 (62-55, 28’).

Όμως εκεί η κλάση των Καλάθη, Τζόνσον και Παπαγιάννη, που ολοκλήρωσε εντυπωσιακά τη δημιουργία του αρχηγού για το αλεϊ ουπ, διαμόρφωσε το 69-55 (30’).

Το σερί έφτασε στο 13-0 δια χειρός Ράις (75-55, 31’) ώστε οι γηπεδούχοι να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη διαφορά και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Οι 10/12 παίκτες του Βόβορα σκόραραν (μόνο Βουγιούκας και Παπαδάκης δεν σκόραραν) και μάλιστα οι γηπεδούχοι πλησίασαν τους 100 πόντους στο φινάλε, παίρνοντας τη νίκη με 96-74

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share