Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε θρυλικός οδηγός αγώνων!

Έχασε την μάχη!

21 Δεκεμβρίου 2019 15:22
Πέθανε θρυλικός οδηγός αγώνων!

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο θρυλικός οδηγός αγώνων NASCAR Robert Glenn «Junior» Τζόνσον.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με Tweet η NASCAR και έχει φέρει τεράστια θλίψη σε όλους.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από την ανακοίνωση του θανάτου γνωστού προπονητή. O Τζόνσον είχε κερδίσει 50 αγώνες ως οδηγός και είχε κατακτήσει έξι κορυφαία πρωταθλήματα ως ιδιοκτήτης.

«Ο Junior ανέδειξε πλήρως το πνεύμα της NASCAR», δήλωσε ο πρόεδρος της NASCAR Τζιμ Φράνς, «Λίγοι έχουν ως συμβάλλει όσο αυτός στην επιτυχία του NASCAR».

Πέθανε θρυλικός οδηγός αγώνων!

Πέθανε ο Θεόδωρος Μπασιάς!

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία των Χανίων η είδηση του θανάτου του Ταξίαρχου ε.α και βετεράνου της Εθνικής Αντίστασης Θεόδωρου Μπασιά, ο οποίος πέθανε στα 93 του χρόνια.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν επιδεινωθεί.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Θεόδωρου Μπασιά, δήλωσε τα εξής:

«…..Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Αντιστασιακού Θεόδωρου Μπασιά. Ενός συμπολίτη μας με σημαντική αντιστασιακή δράση, αλλά και συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ο εκλιπόντας είχε αναπτύξει σημαντική δράση ως στέλεχος στην Εθνική Αντίσταση, μέλος της ΕΟΚ, όπου και στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του συλλόγου μελών της στο Νομό Χανίων. Άλλος ένας θάνατος που συγκλόνισε, μετά και τη είδηση ότι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός εκοιμήθη.

Πέθανε ο Έλληνας δημοσιογράφος, Κώστας Λιάπης!

Θλίψη στην Μαγνησία από τον θάνατο του δημοσιογράφου, Κώστα Λιάπη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ώρες μετά και τον θάνατο της ηθοποιού!

Ο Κώστας Λιάπης γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1935 στον «μεγάλο» Αϊ – Γιώργη του Πηλίου.

Είχε συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Η Θεσσαλία», «Ταχυδρόμος» καθώς και εφημερίδες και κυρίως περιοδικά πολιτιστικής καλλιέργειας απ’ όλη σχεδόν τη χώρα με χιλιάδες μικρά και μεγάλα κείμενα, που εκτείνονται από το χώρο του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ως τις περιοχές της λαογραφίας, της ιστορίας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και της κριτική βιβλίου.

Συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, με τους βολιώτικους ραδιοσταθμούς «Βόλος 9,86 FM Stereo, και την «Ορθόδοξη Μαρτυρία» όπου κι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 παιδαγωγικές, ιστορικές και λαογραφικές εκπομπές.

Κώστας Λιάπης θάνατος πέθανε δημοσιογράφος

Ο Κώστας Λιάπης έγραψε 22 βιβλία (ανάμεσα στα οποία το βραβευμένο το 1981 με Α΄ Πανελλήνιο βραβείο «Ώρες του Πηλίου») και 37 ανάτυπα, με θεματολογία την Ιστορία, Λαογραφία, Λογοτεχνία και Γλωσσολογία κι επίκεντρο κυρίως το αγαπημένο του Πήλιο.

Από το 1996 συντονίζει την έκδοση και επιμέλεια των δυο τοπικών περιοδικών «Βίγλα» και «Πλώρη», που συγχωνεύτηκαν από το 2009 στο «Βίγλα – Πλώρη», ενώ από το 2003 ως το 2010 είχε αναλάβει τον συντονισμό έκδοσης και την επιμέλεια του περιοδικού «Μαγνησία» της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση και λειτουργία των δυο τοπικών Μουσείων («Μουσείο Γλύπτη Νικόλα» και «Εκκλησιαστικό Μουσείο του ναού του Αγίου Γεωργίου») αλλά και του «Βαφειάδειου Πολιτιστικού Κέντρου» και του αναξιοποίητου ακόμη ως «Μουσείου Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης».

Είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από την Ιερά Mητρόπολη Δημητριάδος και ποικιλότροπα έχει επίσης τιμηθεί για το έργο του από όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share