Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Τα ρέστα του για οκτάδα στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός!

Αδελφική μάχη!

20 Δεκεμβρίου 2019 10:06
Euroleague: Τα ρέστα του για οκτάδα στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός!

Euroleague: Με ώθηση από τη νίκη απέναντι στην Χίμκι, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 15η αγωνιστική και θέλει να κάνει ένα ακόμα βήμα ελπίδας για τα πλέι οφ.

Απέναντι στους αναγεννημένους Σέρβους (δύο νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια) με τον προ δεκαπενταετίας προπονητή του, Ντράγκαν Σάκοτα, στον πάγκο και του επί χρόνια αντιπάλου, Τζέιμς Γκιστ, ο Ολυμπιακός θέλει να φτάσει το ρεκόρ του στο 7-8 για να έχει βάσιμες ελπίδες να μπει στο τέλος της διαδρομής στις οκτώ κορυφαίες ομάδες. Στην «Stark» ή όπως πάντα θα λέγεται για τους έλληνες «Beodgracka» Αρένα, όπου το 2005 η Εθνική ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την τρίτη καλύτερη της διοργάνωσης με 76,9 πόντους μέσο όρο παθητικό. Πρέπει να αντιπαρατάξουν δύναμη, ενέργεια και καθαρό μυαλό για να τα καταφέρουν.

Το θετικό, είναι πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και οι δεκατρείς παίκτες που έχει πάρει στην αποστολή ο Κεστούτις Κεμζούρα, είναι διαθέσιμοι. Για τους γηπεδούχους, που έχουν ως τώρα 5 νίκες και 9 ήττες, θα απουσιάσει ο τραυματίας Στράτος Περπέρογλου, ενώ άγνωστο είναι το τι θα συμβεί με τον Λορένζο Μπράουν, ο οποίος είναι στο στόχαστρο της Αρμάνι Μιλάνο και λόγω της άρνησης του Ερυθρού Αστέρα να τον παραχωρήσει, έχει θέσει ουσιαστικά εαυτό εκτός ομάδας.

«Κλειδιά» για τη νίκη, θα είναι όπως δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοφ η συγκέντρωση, η καλή αμυντική τακτική και το ομαδικό πνεύμα στην επίθεση. Όπως πάντα, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Ολυμπιακού, θα δημιουργήσουν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα υπέρ και των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ, όμως όταν αυτό θα γίνει, οι σχέσεις μένουν στην… άκρη και το ζητούμενο είναι η νίκη.

Διαιτητές του αποψινού αγώνα, είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Ράιν Πεεράντι (Φινλανδία).

Σε επίπεδο προϊστορίας, η σημερινή είναι η έβδομη επίσημα αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να έχει πέντε νίκες και μία ήττα, στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Βελιγράδι με σκορ 89-78 τον Ιανουάριο του 2018. Σε τρία εκτός έδρας ματς με την σερβική ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο νίκες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share