Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Super League: Δυναμική επιστροφή του Άρη με εύκολη νίκη!

4-0 το τελικό σκορ του αγώνα!

19 Δεκεμβρίου 2019 19:22
Super League: Δυναμική επιστροφή του Άρη με εύκολη νίκη!

Δυναμικό comeback για τους Θεσσαλονικείς με εύκολη νίκη,κάτι που το χρειάζονταν πραγματικά μετά την ήττα τους προ ημερών από τον ΟΦΗ! Το τελικό σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε σε 4-0 με τον Ιντέγε να δείχνει τις προθέσεις των κιτρινόμαυρων από το 12ο κιόλας λεπτό!

Το γρήγορο γκολ έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Άρη που πάτησαν το... γκάζι και στο 24ο λεπτό ο Λάρσον έβγαλε τον Ιντέγε τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη, με τον Νιγηριανό επιθετικό με εξαιρετική λόμπα να περνάει την μπάλα πάνω από τον πορτιέρο του Βόλου, διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Στο 30ο λεπτό ήρθε το... κερασάκι για τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Ντεντάκης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γκάμα, με τον Τζήλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκάμα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου για τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο, με το 3-0 να είναι το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.


Ο Άρης μπήκε με την ίδια... φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο και με την συμπλήρωση 15 λεπτών στο δεύτερο μέρος, ευτύχησε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με τον Λάρσον να περνάει τον Γκαραβέλη, να πηγαίνει στα πλάγια να αλλάζει ξανά κατεύθυνση και να δίνει στον Γκάμα που με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα...

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Χουάν Φεράντο, Βίκτορ Μπασάντρε, προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να φανεί η ομάδα του πιο ανταγωνιστική απέναντι στον Άρη, που είχε την υπεροχή καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στα τελευταία λεπτά με τον Άρη να κρατάει τη νίκη στα χέρια του, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, ενώ το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, Τζήλου, βρήκε τους παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν την επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα της Super League!

Super League: Αγχωτική νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης!

Με δύο γρήγορα γκολ στην έναρξη κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για τη 15η αγωνιστική της Super League, ενώ πριν από λίγο ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ!

H Ένωση επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Μάνταλο (6΄ πέναλτι) και Λιβάγια (46΄), ενώ μείωσε για τους φιλοξενούμενους ο Λουϊς Φερνάντεθ στο 79΄.

Το τράβηγμα του Ματρικάρντι στον Ολιβέιρα έγινε αντιληπτό μέσω VAR κι έτσι η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με το πέναλτι του Μάνταλου (6΄). Ακόμα πιο νωρίς με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, μόλις στα 50 πρώτα δευτερόλεπτα , η Ενωση πέτυχε το 2-0. Από εκπληκτική κάθετη του Κρίστιτσιτς, ο Παουλίνιο πέρασε τη μπάλα στον Λιβάγια κι αυτός δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα.

Στο 78' ο Αστέρας μείωσε σε 2-1 με τον Λουίς Φερνάντεθ, ενώ στο 87ο λεπτό είχε μια απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον ίδιο παίκτη να πιάνει καρφωτή κεφαλιά, αλλά τον Τσιντώτα να διώχνει με τρομερή επέμβαση και να χαρίζει τους 3 βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας (82' Τσιντώτας), Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Λόπες (70' Βέρντε), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (56' Σιμόες), Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (80' Ιγκλέσιας), Μπόρχα Φερνάντεθ (56' Σίτο), Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (69' Βλάχος), Μπαράλες.

Super League: «Ντόρτια» ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λάρισα!

Επιβλητικός ήταν ο Ολυμπιακός στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης», κόντρα στην Λάρισα, για τη 15η αγωνιστική της Super League, επικρατώντας με 4-1, ενώ η Ξάνθη κόλλησε στο 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό!

Ο Ολυμπιακός, που είχε 14 τελικές στο πρώτο ημίχρονο έναντι μίας της ΑΕΛ, πέτυχε τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά και «κλείδωσε» γρήγορα τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Μασούρας πέτυχε το γκολ της βραδιάς με βολέ στην κίνηση μετά από ασίστ του Τσιμίκα στο 9', ενώ στο 11' έκανε και το 2-0 από πάσα του Σουντανί.

Στο 17' ο Σουντανί από δημιουργός έγινε εκτελεστής πετυχαίνοντας το 3-0 με σουτ στην κλειστή γωνία του Κρίστινσον. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 37' με πέναλτι (που εκτέλεσε δύο φορές) ο Ελ Αραμπί (ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ) ανέβασε το σκορ στο 4-0. Στο 56' ο Ουάρντα μείωσε σε 4-1 εκμεταλλευόμενος λάθος του Σα που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Γκασπάρ, Μπα, Αβραάμ, Τσιμίκας (81' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί (74' Μπενζιά), Ελ Αραμπί (65' Γκερέρο).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Μόρας (79' Φιλίποβιτς), Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (59' Μπάλλας), Νούνιτς (70' Πινακάς), Στάνκοβιτς

Euroleague: Θα κλείσει σπίτια αυτός ο Παναθηναϊκός!

Τι και αν η Euroleague του έκλεισε το σπίτι, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κλείσει πολλά περισσότερα, ξεκινώντας από εκείνη της Φενέρ, της οποίας επικράτησε με 81-78 στο κεκλεισμένων ΟΑΚΑ!

Δείχνοντας ισχυρό χαρακτήρα και ξεπερνώντας το γεγονός πως δεν είχε τον «έκτο παίκτη» στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός λύγισε τη Φενέρμπαχτσε (81-78) στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και ανέβηκε στο 9-5!

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» κατέθεσαν ψυχή και με εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Εντούτοις, στο φινάλε το έκαναν… θρίλερ πληρώνοντας την απώλεια του Καλάθη, που έμεινε εκτός αγώνα στα τελευταία λεπτά λόγω φάουλ.

Έντονες διαμαρτυρίες από την ομάδα του Ομπράντοβιτς για φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με «μαέστρο» τον Καλάθη, ξέφυγε με +7 (17-10 στο 5’) έχοντας ορθολογικές επιλογές στην επίθεση. Κάπου εκεί όμως επήλθε το μπλακ άουτ στους «πράσινους», που υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη και επέτρεψαν στη Φενέρμπαχτσε να βρει ρυθμό επιθετικά.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρήκε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ είχε μπροστάρη τον Σλούκα. Η τακτική των Τούρκων στην άμυνα με διπλές παγίδες και πίεση στην μπάλα, απέδωσε καρπούς και τους έφερε στο -1 στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-21) με σερί 5-0.

Η Φενέρ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 8-0 πέρασε μπροστά με +5 (24-29 στο 12’) για πρώτη φορά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο (27-33 στο 14’).

Κάπου εκεί αφυπνίστηκε το «τριφύλλι» και πλησίασε σε απόσταση βολής (34-35 στο 16’) με τρίποντο του Φριντέτ. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους και ισοφάρισαν (40-40 στο 18’), ωστόσο οι Τούρκοι αντέδρασαν και έκλεισαν το ημίχρονο στο +4 (42-46) εκμεταλλευόμενοι τα αβίαστη λάθη των «πράσινων» σε αυτό το διάστημα (9 τον αριθμό).

Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Παναθηναϊκό, που κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με ατσαλένια άμυνα και με τον Φριντέτ να πυροβολεί, οι «πράσινοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 10-2 και ανέκτησαν το προβάδισμα (52-48 στο 23’).

Οι παίκτες του Πιτίνο είχαν βρει ρυθμό και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Μάλιστα, μετέτρεψαν το 56-53 (25’) σε 65-55 (29’) και ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με καλάθι του Ντουβερίογλου, που μείωσε σε 65-57.

Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο τρίτο και εκτοξεύτηκαν στο +13 (70-57 στο 32’) πνίγοντας με την άμυνά τους την ομάδα του Ομπράντοβιτς, ενόσω ήλεγξαν απόλυτα τον τομέα των ριμπάουντ.

Το «τριφύλλι» διατήρησε διψήφια διαφορά και έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση (74-61 στο 34’), ωστόσο κάπου εκεί υπέστη μπλακ-άουτ και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν: με σερί 9-0 πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (74-70 στο 37’).

Το τελευταίο τρίλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με τον Παναθηναϊκό να παίζει δίχως τον Καλάθη, ο οποίος χρεώθηκε με 5 φάουλ και πήγε στον πάγκο. Οι παίκτες του Πιτίνο έχασαν πάλι το καθαρό μυαλό που είχαν και πραγματοποίησαν τραγικές επιθέσεις δίνοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο (76-74 στο 39’).

Στα κρίσιμα δευτερόλεπτα όλα κρίθηκαν από τη γραμμή των βολών: με 5/6 συνολικά και 2/2 στα 3’’, ο Φριντέτ διαμόρφωσε το 81-78 κι ενώ ο Ντε Κολό αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε, με τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε να διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον Γάλλο γκαρντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-46, 65-57, 81-78.

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 13, Ράις 6, Παπαγιάννης 10 (6 ριμπ.), Παπαπέτρου, Βουγιούκας, Τζόνσον, Μπράουν 3, Φριντέτ 22, Καλάθης 15 (8 ασίστ, 6 ριμπ.), Γουάιλι 2, Μήτογλου 2 (7 ριμπ.), Μπέντιλ

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Βέστερμαν 7, Μαχμούτογλου 7, Κάλινιτς 6, Μπιμπέροβιτς, Σλούκας 15 (8 ασίστ, 5 ριμπ.), Ντε Κολό 13, Γουίλιαμς 8, Ντίξον, Ντουβερίογλου 4, Ντατόμε 7 (6 ριμπ.), Λοβέρν 11, Στίματς

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share