Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Σίφουνας στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ!

Χαλαρός και ωραίος!

15 Δεκεμβρίου 2019 21:28
Super League: Σίφουνας στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ!

Η κόντρα ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν άνεμος και από το Αγρίνιο, συντρίβοντας με 3-0 τον Παναιτωλικό.

49 παιχνίδια αήττητος και το σερί του ΠΑΟΚ συνεχίζεται... Ο Δικέφαλος πέρασε και από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-0, βρίσκει σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς πρωταγωνιστές και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, σπάζοντας -πλέον- κάθε ρεκόρ.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ καθώς μόλις στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός «πλήρωσε» την επιλογή του να πιέσει ψηλά, δίνοντας αρκετό χώρο στους φιλοξενούμενους να «χτυπήσουν» στην πρώτη οργανωμένη επιθετική τους ανάπτυξη.

Η επιλογή της τοποθέτησης του Βιεϊρίνια μπροστά από τον Γιαννούλη, του δίνει την ευχέρεια να παίζει εσωτερικά της γραμμής, αφήνοντας χώρο στον αριστερό μπακ, τον οποίο εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Κατερινιώτης σεντράροντας για τον Πέλκα που -με τη σειρά του- πήρε το ριμπάουντ από την απομάκρυνση του Κνετ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το απόγευμα φάνηκε πως θα είναι εύκολο για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δημιούργησαν «ρήγματα» από τα πλάγια, έβαλαν σε ένα ακόμη παιχνίδι στην εξίσωση της κουβέντας τον Μαουρίσιο και είχαν σε μεγάλα κέφια τον Πέλκα αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν σαφές προβάδισμα πριν το ημίχρονο.

Όσο -μάλιστα- η ώρα περνούσε, ένας Παναιτωλικός, ορμώμενος από το ένστικτο της επιβίωσης δεδομένου πως ακόμη αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος και την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση του Δικεφάλου. Οι Αγρινιώτες, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί, καταγράφοντας μόλις μια υποψία φάσης με τον Μιμίτο.

Με το Μάκη Χάβο να προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να πιέσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ και τον Αμπέλ Φερέιρα να απαντά με «πινελιές» στην επίθεση, οι δύο προπονητές προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι του β΄ημιχρόνου στα μέτρα τους, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αναδεικνύεται... νικητής.

Η επιλογή του Άκπομ από τον πάγκο αποδείχθηκε κομβική με τον 23χρονο, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να σφραγίζει με ασίστ και γκολ το «τρίποντο» του ΠΑΟΚ. Στο 66΄ο Άκπομ έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Λημνιό να στέλνει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η δική του σειρά να χριστεί σκόρερ, εκμεταλλευόμενος μια απίθανη κάθετη του Μίσιτς, εκτελώντας τον Κνετ για το 0-3, σφραγίζοντας με επιβλητική παρουσία τη νίκη του ΠΑΟΚ που έφτασε τους 49 αγώνες αήττητος και 24 εκτός έδρας. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το σερί των 32 αγώνων εκτός έδρας, που ο Δικέφαλος σκοράρει ακατάπαυστα...

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παραμένει τελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα και ψάχνει πλέον τα ψυχικά αποθέματα για να ανακάμψει αγωνιστικά...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share